Læs også:

Close
kendall jenner, kylie jenner, kendall og kylie, kardashian, t-shirts, tupac, 2pac, biggie smallz, notorious b.i.b., michael miller, fotograf, rettigehder, ophavsret, tilbagetrækning, sagtsøgt, klager, familie, fans, tilladelser,

NEWS: Jenner-søstre sagsøgt over T-shirt

Nyheder  | 

Jenner-søstre sagsøges over t-shirts · Nu ryddes der op i Hamborg · Mindst 120 børn har levet op til 12 år i det danske asylsystem · Racistiske angreb stiger efter brexit · Trump mødte Putin · Canada hærges af skovbrande · 10.000 evakueret efter bombetrussel

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Jenner-søstre sagsøgt over T-shirt

De to yngste Kardashian/Jenner-søstre, Kendall og Kylie Jenner, har lanceret en t-shirt linje med en række kendte mennesker som rocksangeren Ozzy Osbourne, musikeren Jim Morrison fra The Doors, rapperen Tupac Shakur og rapperen Notorious B.I.G. på.

De to unge kvinders billeder er sat hen over ikonernes fotospå t-shirtsene, der koster lidt over 800 kroner. Problemet er bare, at søstrene ikke har fået tilladelse til at bruge en lang række af motiverne til deres t-shirts, og at mange finder det respektløst, at de sætter deres egne fotos hen over store kulturelle ikoner.

Flere af de fotograderede kunstnere er døde, og familiemedlemmer er rasende over, at søstrene tjener penge på deres afdøde kæres minde og status.

kendall jenner, kylie jenner, kendall og kylie, kardashian, t-shirts, tupac, 2pac, biggie smallz, notorious b.i.b., michael miller, fotograf, rettigehder, ophavsret, tilbagetrækning, sagtsøgt, klager, familie, fans, tilladelser,
Kendall og Kylie Jenner er kommet i gevaldig modvind over nogle t-shirts. (Foto: Polfoto)

Også kunderne og fans blev rasende og kort efter måtte Kendall og Kylie trække deres t-shirts tilbage og komme med en offentlig undskyldning.

Det er dog ikke nok for alle, for bandet The Doors har sagsøgt søstrene  og nu bliver de sagsøgt af fotografen Michael Miller, der står  bag nogle af billederne af Tupac Shakur. Miller og hans advokat begrunder sagsmålet med ordene:

– Michael Miller vil på ingen måde associeres med Kendall og Kylie eller nogen af deres selskaber. De har fejlagtigt udnyttet mindst to originale fotografier af Tupac Shakur, og beklædt dem med tvivlsomme billeder og tekst. De har aldrig oplyst om deres intention om at bruge fotografierne – slet ikke fået tilladelse, skriver han i søgsmålet og fortsætter:

– Associationen med Kendall er særlig problematisk, da hun har medvirket i ikke en, men to af de værste PR-katastrofer i nyere tid. Det skriver TV2.

Læs også: Pepsi trækker reklame tilbage med Kendall Jenner efter voldsom kritik

Se også: Rigmandsfestival ender i kaos – gæster sagsøger for $100.000.000

Nu ryddes der op i Hamborg

I forbindelse med weekendens G20-topmøde har den tyske storby Hamborg været hærget af vrede demonstranter. Hundredevis er blevet anholdt og mere end 400 politibetjente er sårede.

I dage er vandkanoner og kasteskyts dog blevet erstattet af fejekoste og skraldesække efter 10.000 borgere er gået på gaden for at hjælpe med oprydningen efter nogle af de mest dramatiske døgn i den tyske bys historie. Det skriver DR.

Hamborg har et livligt autonomt miljø, og særligt bydelen St. Pauli, der er kendt for sit autonome miljø, blev hærget i weekenden.

Ifølge Politiken er der bred tysk enighed om, at de 225 personer, der sidder varetægtsfængslet og 186 andre, som har været anholdt i forbindelse med optøjerne, skal have “de hårdest mulige straffe”, som Hamburgs borgmester Olaf Scholz sagde det på et pressemøde i går.

I den kommende tid vil tysk efterretning efterforske det autonome miljø i Hamburg og dens symbol, den besatte teaterbygning Rota Flora i netop Sternschanzen, hvor den voldsomme ballade kulminerede både fredag og lørdag.

Læs mere: 76 betjente såret under G20-demonstrationer

hamburg, hamborg, anholdte, sårede, oprydning, autonome, st. pauli, demonstratn, demonstranter, demonstration, g-20, hamburg, politi, sammenstød, såret, vandkanoner, tåregas, flasker, fyrværkeri, tyskland
76 betjente er såret efter sammenstød med demonstranter i forbindelse med G20-topmødet i Hamborg. (Foto: Polfoto)

Mindst 120 børn har levet mellem 4 og 12 år i det danske asylsystem

Der er ikke helt præcise tal for, hvor mange børn, det drejer sig om, men ifølge Udlændingestyrelsen og Politiken, viser de seneste tal fra årsskiftet mellem 2016 og 2017, at mindst 120 børn har tilbragt mere end 4 år i det danske asylsystem. Nogle børn har endda tilbragt næsten 12 år i det.

Antallet af børn, kan dog være højere end 120. Ifølge Røde Kors, der huser omkring en tredjedel af landets asylansøgerne, fandt man i begyndelsen af året frem til omkring 250 personer, som har opholdt sig mere end 5 år på deres centre.

– Hvor mange der er børn, er ikke muligt med sikkerhed at sige. Men efter de normale beregningsmodeller vil omkring en fjerdedel af 250 flygtninge være børn. Så det vil være mellem 60 og 70 børn, der befinder sig i vores system, siger Anne la Cour, der er chef for asylafdelingen hos Røde Kors.

asylcenter, børn, røde kors, barndom, vokset op, asyl, flygtning, flygtninge, flygtningebørn
Det anslås, at mindst 120 børn har boet mellem 4-12 år på asylcenter. (Foto: Polfoto)

Racistiske angreb stiger efter brexit

Siden briterne stemte sig ud af EU er antallet af diskriminerende hændelser er steget markant. Det viser tal fra politiet ifølge The Independent.

Racistiske og religiøst motiverede angreb er steget med 23 procent siden juli 2016 og i alt 49.921 personer har oplevet diskrimination i Storbritannien i løbet af det seneste år.

Læs mere: En er død og flere sårede, efter bil påkører mennesker tæt ved moské i London

racisme, religiøst, xenofobi, angreb, brexit, stigning, overfald, krimi, racistiske angreb, overfald
Antallet af racistiske og religiøst motiverede angreb er steget markant efter brexit. (Foto: Polfoto

Trump mødte Putin og søn anklages nu for russisk forbindelse

Under weekenden G20-topmøde mødte den amerikanske præsident endeligt sit russiske modstykke Vladimir Putin. De to ledere talte blandt andet om at oprette en enhed for cybersikkerhed med Rusland. Det skriver Ritzau.

Det var et initiativ Trump talte varmt for før mødet med Putin, men efterfølgende valgte den amerikanske præsident at droppe det igen. Hvorfor vides ikke.

Trump og hans stabs mulige forbindelser til Rusland har længe hængt fast på præsidentembedet, og nu er der igen anklager, denne gang mod Trumps søn Donald Jr., der erkender at  have været til møde med en russisk advokat, der havde informationer om Clinton.

Mødet er sket for det amerikanske præsidentvalg i november 2016. Det skriver New York Times.

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

g20, g20-topmøde, vladimir putin, donald trump, usa, rusland, møde, aftale, politik, udland, snak, international, topmøde
Putin og Trump mødte hinanden for første gang ved weekendens G20-topmøde. (Foto: Polfoto)

1.600 canadiske brandfolk kæmper mod aggressive flammer

Mere end 3.000 husstande er blevet evakueret i Canada hen over weekenden. Årsagen er 180 skovbrande, der hærger provinsen British Columbia på den canadiske vestkyst. Det skriver Ritzau.

1.600 canadiske brandfolk kæmper mod flammerne, der har ædt sig gennem hundredevis af kilometer tørre skovlandskaber. Det anslås, at flammerne blev startet ved et lynnedslag.

Der er endnu ikke meldinger om mennesker, der er døde eller sårede. Der er dog endnu ikke overblik over skaderne, og embedsmænd ved, at der er gårde og huse, hvor dyr er blevet efterladt. Provinsen er erklæret i undtagelsestilstand.

canada, british columbia, brand, brande, skovbrande, naturkatastrofer, natur, miljø, tørke, lynnedslag
Skovbrande hærger Canada. (Foto: Polfoto)

10.000 evakueret efter fund af gammel kæmpebombe i Polen

10.000 mennesker blev evakueret i byen Bialystok, der ligger i det østlige Polen, efter fundet af en tysk kæmpebombe på 500 kilo fra Anden Verdenskrig. Det skriver Ritzau.

Folk bliver evakueret, fordi der er fare for, at bomben kan sprænge, når den skal flyttes med en kran. Eksperter vil laste bomben på en særlig lastbil og destruere den på en militær prøvebane.

Det betyder, at alle, der bor langs med den rute lastbilen skal køre også bliver evakueret.

Bomben blev fundet tilfældigt i forbindelse med vejarbejder. Det sker med jævne mellemrum, at man finder bomber fra Andens Verdenskrig i Polen. Særligt omkring den polske hovedstad Warszawa, hvor omkring 90 procent af centrum blev ødelagt af tyske bombeangreb.

· Mere fra samme kategori ·