Læs også:

Close

MORNING NEWS: Danskerne sikrede sig selv og deres hjem mod stormen Urd

Nyheder  | 

Danskerne kom godt igennem Urd · Polsk chauffør skudt flere timer før Berlin-angreb · Kæmpe bombe fra Anden Verdenskrig fundet i Tyskland · Flere hundrede går i fredsmarch mod Aleppo · Kort nyhedsoversigt fra julens overskrifter

Julen er overstået og det betyder, at der igen er MORNING NEWS klar til dig. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt dagens største overskrifter ud til dig. Og gik du glip af julens helt store nyheder, finder du også et link til dem her i oversigten.

Danskerne sikrede sig selv og deres hjem mod stormen Urd

Det var en decemberstorm af den hidsige slags, da Urd bankede mod de danske kyster. Heldigvis havde danskerne forberedt sig på blæsevejret og havde fulgt politiets anvisninger om stormsikring. Det skriver DR.

Vandstanden steg betragteligt flere steder i landet, over halvanden meter i mange tilfælde, broer blev lukket, færgeafgange aflyst og antallet af togafgange sat ned. Heldigvis fulgte danskerne rådene om at blive indendøre, samt sørge for at sikre havetrampoliner, møbler og andre løse ting.

Der udover hjalp danskerne med at sikre deres kyster, blandt andet mødte flere frivillige op for at etablere vandsikring mod Roskilde Fjord, der både ville husere private grunde og ikke mindst vikingemuseet, der i forvejen er hårdt ramt efter stormen Bodil.

Alle foranstaltningerne ser ud til at have hjulpet, for en rundringning til landets politikredse viser, at det næsten kun er træer, der har måtte lade livet til Urd.

Hvis du skal imponere rundt om morgenbordet derhjemme eller på kontoret, så kan du fortælle, at navnet Urd stammer fra nordisk mytologi, hvor skæbnegudinderne Urd, Verdande og Skuld sidder i Asgård under verdenstræet Yggdrasil ved Urds brønd og spinder de levendes livstråde og klipper dem til.

Læs også: Danske Ida fra Vikings: Jeg har bedt min familie om ikke at se første afsnit

Danskerne havde sikret sig selv og deres hjem mod stormen Urd. (Foto: Polfoto)

Rapport: Polsk chauffør blev skudt timer før Berlin-angreb

En obduktionsrapport viser, at den polske chauffør Lukasz Urban, der blev fundet død i den lastbil, der blev brugt til angrebet mod et julemarked i Berlin, blev skudt, flere timer før angrebet fandt sted. Det skriver Ritzau og den tyske avis Bild.

Rapporten viser, at den polske chauffør blev skudt mellem klokken 16.30 og 17.30 og først ved 20-tiden kørte lastbilen ind i menneskemængden på julemarkedet. Det er muligt, at han blev såret og senere dræbt under angrebet.

Yderligere undersøgelser har vist, at Lukasz Urban også blev knivstukket, mens han var i live.

Læs mere: Berlin-terrorist skudt og dræbt lidt uden for Milano

Gerningsmanden bag angrebet på et tysk julemarked er endnu ikke fundet. (Foto: Polfoto)

Tyskland har demonteret kæmpe bombe fra 2. verdenskrig

54.000 tyskere blev evakueret fra deres hjem i den sydtyske by Augsburg, da en bombe på 1.8 ton fra Anden Verdenskrig blev fundet på en byggeplads. Det skriver Jyllands-Posten.

Bomben er den slags, som Storbritannien brugte under krigen, og er ifølge CNN blevet kastet ned på byen af et fly uden at gå af.

900 politifolk blev mobiliseret, men myndighederne valgte at vente med at demontere bomben til 1. juledag, da den ikke udgjorde en akut fare, og derfor ikke skulle forstyrre borgernes juleaften.

Flere gange er der fundet gamle bomber fra Anden Verdenskrig rundt omkring i den tyske muld. I januar 2014 ramte en bulldozer en gammel bombe, som gik af og dræbte én person og sårede flere.

Tyskland har demonteret kæmpe bombe fra 2. verdenskrig. Her ses bomben. (Foto: Polfoto)

Over hundrede deltager i fredsmarch fra Berlin til Aleppo

Et par hundrede unge og nogle knap så unge mennesker fra blandt andet Tyskland, Sydafrika, Polen, Belgien og Finland er begyndt en fredsmarch, hvor de skal gå fra Berlin til Aleppo.

Helt konkret skal gruppen gå mod strømmen ad den rute, flygtningene fra den syriske borgerkrig har rejst gennem de seneste år; fra Tyskland, ned gennem Centraleuropa, Balkan, Grækenland og Tyrkiet til Syrien. Det skriver Information.

Det er en tur på knap 4.000 kilometer, der skal tilbagelægges og 3.000 mennesker har tilkendegivet på Facebook, at de går med på ruten, måske hele turen eller noget af turen.

Nyhedsoversigt fra julen

Der var flere nyheder, men især to triste overskrifter prægede julen:

Efter flere måneders søgen blev den 17-årige Korsør-pige Emilie Meng fundet død i en sø.

Læs mere om det her:Emilie Meng er fundet død

Og så gik sangeren George Michael pludselig bort til stor overraskelse for fans og resten af verdenen. Stjernen sov stille ind i sit hjem, 53 år gammel.

Læs mere om det her: George Michael er død

George Michael efterlader sig et kæmpe katalog af hits. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·