Læs også:

Close
podcast, podcasts, kvinde, høretelefoner, computer, laptop, bærbar, musik, noder, jeans, denim, vindue

Podcasts på dansk – forkæl øregangene, grin og bliv klogere

Kultur  | 

Er du vild med podcasts? Ellers bliver du det formentlig snart! Her er vores anbefalinger af podcasts på dansk – der er noget til enhver smag

Du har måske allerede lagt mærke til det: Podcasts trender, og overalt skiftes musikken ud med taleradio eller små historier, når hovedtelefonerne monteres. Vi har samlet en række anbefalinger af danske podcasts til dig, der er hoppet med på bølgen og dig, der burde gøre det!

vandflaske, træning, motion, rengøring, bakterier, headset, headphones, høretelefoner, hvid, turkis baggrund, sneakers, hvide kondisko
Fyld vandflasken, grib løbeskoene og tænd for en fed podcast, når du skal ud at træne. (Foto: All Over)

Krimi-podcasts på dansk

Equinos 1985

Det er en filmintruktør, der står bag denne podcast, og hun bruger sig selv som karakter. Omdrejningspunktet er en forsvunden studentervogn indeholdende en hel 3.g-klasse – undtagen en, som har taget sit eget liv.

I podcasten vil instruktøren, fortælleren og hovedpersonen forsøge at opklare, hvad der er sket.

Hør den her.

Kvinden med den tunge kuffert

En af mange podcasts, der kommer fra Third Ear. Denne varer cirka fem timer og foregår på et kloster, hvor ting forsvinder, og der er en mærkelig larm om natten. Er det kvinden med den tunge kuffert, der står bag? Og hvad har hun gang i?

Hør den her.

Især podcasts fra Third Ear kan anbefales. De er alle velproducerede og virkelig interessante historier.

Dokumentar-podcasts på dansk

Den brændende mand

Podcastdokumentar i 25 afsnit fra Radio24syv, der skildrer den virkelige historie om manden, der i 2014 forlod en retssag i Brøndby, gik ud på parkeringspladsen, hældte benzin ud over sig selv, satte ild til og døde af forbrændingerne. En sag, der fik meget lidt spalteplads i medierne.

Hør den her.

Skjoldhøj Arkivet

Podcast fra P1 med blandt andre Michael Bertelsen og Mads Brügger, der skildrer livet i et parcelhuskvarter lidt uden for Aarhus. Programmet stammer fra 2002 og er lavet, mens holdet bag boede i et forladt hus i Danmarks største parcelhuskvarter, Skjoldhøjparken.

Hør den her.

Mord i Rum Sø

Endnu en krimidokumentar fra Radio24syv. Denne er otte afsnit lang og handler om mordet på en opfinder i Rumsø.

I podcasten undersøger to journalister, hvad der i virkeligheden skete dengang i 1975, hvor opfinderen Egon Ploug blev fundet død, kort efter han havde erklæret, at han arbejdede på en opfindelse, der ville ændre verden.

Hvad var det for en opfindelse? Og var den skyld i, at Egon måtte lade livet?

Hør den her.

Ringbindsattentatet

Bent Skjold Nielsen åbnede i slutningen af 80’erne et indpakket ringbind, hvorefter han blev skudt. I Ringbindsattentatet genoplever du hændelsen gennem interviews med alle involverede tilført lydeffekter og stor spænding.

Hør den her.

søren rasted, podvcast, podcasts på dansk, portræt, den grå side, aqua
Søren Rasted er vært på podcasten Den Grå Side, hvor kendte læser op af sex-annoncerne. (Foto: Polfoto)

Sjove podcasts på dansk

Den grå side

Søren Rasted (ja, ham fra Aqua) står bag denne podcast, hvor du blandt andet kan høre Kidd læse erotiske historier højt. Podcastens koncept er helt enkelt at læse højt fra de grå sider (de frække annoncer) – og det er der en masse kendte, der gør for tændte mikrofoner i Den Grå Side.

Hør den her.

Anders & Anders

Var du vild med De Sorte Spejdere, der engang huserede på P3? Anders Lund Madsen og Anders Breinholdt er tilbage i podcasten Anders & Anders, og der er underholdningsgaranti.

Hør den her.

Læs også: Interview med Rokokopostens redaktør: Her går grænsen for satire

Den Korte Radioavis

Satire af bedste skuffe, når Frederik Cilius (der spiller rollen som seniorreporter Kirsten Birgit) og Rasmus Bruun leverer korte nyheder i et sprog, danskerne kan forstå!

Hør den her.

Bæltestedet

Simon Jul og Jan Elhøj laver satire, der tager dig tilbage til de gode gamle dage på DR2, og du har måske allerede gættet, at vi oftere befinder os under end over bæltestedet, når de to satirikere ruller sig ud …

Hør den her.

simon jul, jan elhøj, banjos likørstue, dr2, tv-program, podcasts på dansk, podcast
Jan Elhøj og Simon Jul, da de stod i spidsen for satireprogrammet Banjos Likørstue. (Foto: Polfoto)

Nørdede podcasts på dansk

Harry Pottcast

Er du et potterhead? I Harry Pottcast bliver der i hvert afsnit dykket ned i et nyt kapitel fra bogserien om den populære troldmand. Du kan høre det hele i Aarhus Studenterradios podcast.

Hør den her.

Elektronista

Måske kender du allerede gadget- og tekniksitet Elektronista, der skriver til teknologiinteresserede kvinder. Sitet har selvfølgelig også sin egen podcast, der er guf for kvinder med begge ben i den digitale tidsalder.

Hør den her.

Læs også: Alle MY DAILY SPACEs artikler om teknologi

Klog på sprog

Adrian Huges nørder ords betydning og oprindelse i et interessant og dejlig nørdet program, hvor to gæster i hvert afsnit konkurrerer om at vide mest om sproget.

Hør den her.

harry potter-bøger, harry potter, bøger, books
Er din Harry Potter-samling stor, vil du elsker Harry Pottcast. (Foto: All Over)

Livsstil og underholdningspodcasts på dansk

Fries before guys

Veninderne Nanna og Josephine fortæller ærligt og humoristisk om deres egne erfaringer inden for det emne, hvert afsnit fokuserer på. For eksempel feminisme eller forhold til mænd. Du føler, de er dine egne veninder, når du lytter til podcasten.

Hør den her.

Læs også: Er Beyoncés femisme bare en pengemaskine?

Damer i dilemmaer

Cecilie og Cana nyder et glas rødvin, mens de diskuterer de dilemmaer, du sender ind. Tænk Mads og Monopolet med et ungt, kvindeligt islæt.

Hør den her.

Det, vi taler om

Som titlen antyder, er det de emner, alle taler om i øjeblikket, der bliver behandlet i Det, vi taler om. Især den rigtig gode sladder bliver endevendt og uddybet, så hvis du elsker at nørde danske tv-programmer og kendtes liv, er det her, du skal lytte med.

Hør den her.

Vil du gerne høre podcasts på engelsk? Her er vores favoritter!

· Mere fra samme kategori ·