Læs også:

Close

Interview: Stjernefrisører giver alle kvinder mulighed for at få A-list-hår

Skønhed  | 

Drømmer du også om sundt og glansfuldt hår? Vi har taget en snak med de britiske frisører bag Percy & Reed om deres produktlinje og vejen til smukke, stjerneværdige lokker

At sætte hår på Rita Ora inden hendes optræden, arbejde backstage til de største modeshows og tage en sludder med Diane Kruger i frisørstolen. Det er hverdag for Poul Percy og Adam Reed.

Efter adskillelige års erfaring som frisører for nogle af verdens største stjerner, havde begge et brændende ønske om at give muligheden for stjernelækkert hår videre til alle kvinder. Derfor åbnede de to saloner i London, og efterfølgende startede de produktlinjen Percy & Reed – som du nu også kan få fingrene i.

Poul ‘Percy’ Percival (t.v.) og Adam Reed (t.h.) mødtes gennem en fælles ven for 14 år siden. Sammen åbnede de for snart 10 år siden en salon i London under navnet, Percy & Reed. 5 år senere lancerede de en produktlinje i samme navn.

Vi mødtes med de to briter i København til en snak om deres forretning, tips til misundelsesværdigt hår, hverdagen som A-list frisør og danske kvinders hår.

Hvad var ideen bag Percy & Reed?

– Vi ville skabe et superlækkert, easy-going, kreativt miljø i London, så vi startede vores første salon for omkring 10 år siden. Vi lavede, og laver stadig, absolut alt: Modeuge, den røde løber, runway, magasiner, musikkunder, undervisning, fortæller Adam og fortsætter:

– Vi rejste verden rundt og underviste og snakkede om produkter, og selv om der er et kæmpe marked, var der, for os, nogle ting, der manglede. Derfor besluttede vi, at vi ville skabe en produktlinje, som vores kunder kunne bruge og nemt skabe vidunderligt hår med. Vi var blandt andet de første til at lave en primer til hår.

Poul supplerer:

– Da vi først startede med produkterne for fem år siden, sagde vi altid, at vi var nødt til at bruge nok penge på at lave produkter, der kunne leve op til vores standarder, men på samme tid skulle vores mødre have råd til at købe dem. På det tidspunkt var der ikke andre, der lå på vores prisniveau, og alle advarede os imod det, men jeg tror, at vi gjorde det på det helt rigtige tidspunkt.

Vidste du, at …
Fundamentet for et sundt og glansfuldt hår starter under bruseren. Det er altafgørende at bruge en god shampoo og conditioner.

Hvordan adskiller jeres produkter sig fra andre på markedet?

– Hvis du nu kun skulle bruge én olie – så finder du den bedste olie på markedet hos os. Vi gennemtester alle vores produkter for at være sikre på et perfekt udkom. Vi har lagt vægt på at lave vores produkter lækre, simple og nemme at bruge, siger Adam.

– Nogen gange kan vi kigge på et produkt og ikke forstå, hvordan det skal bruges – og hvis vi ikke forstår det, hvordan skulle andre så? Hvis du kun bruger ét af vores produkter, tror vi på, at du får et bedre resultat med det, end med samme slags produkt fra et andet mærke. Den eneste grund til, at vi stadig eksisterer i det her store marked, er, at folk anbefaler os, forklarer Poul.

Poul (Percy) Percival, den ene halvdel af Percy & Reed, er en af verdens førende studiostylister og har de sidste 20 år arbejdet med musikvideoer, catwalkshows, VIP-optrædener og optagelser til magasiner. (Foto: Percy & Reed)

Hvad er historien bag produktlinjens specielle emballage?

– Vi har hentet inspiration i det smukke, klassiske, britiske look. Vi ville have noget, der var tidsløst – noget folk kunne relatere til og smile af, fortæller Adam.

– Vores mærke bærer præg af, hvordan vi er. Vi tager frisørfaget meget seriøst, men vi tager ikke os selv særligt seriøst, siger Poul.

Hvem er jeres primære målgruppe?

– Alle! Unge piger elsker det, men det har også det klassiske look, der gør, at det ville se godt ud på enhver kvindes badeværelse, forklarer Adam.

Vidste du, at …
Duftene, du finder i Percy & Reeds produkter, er skabt ud fra deres barndomsminder om britisk sommer. De centrale duftelementer består af rabarber, mynte, æble og rose og danner duften “A Walk with Nature” til alle plejeprodukter og “A Walk in the Rain” til alle stylingprodukter.

Hvorfor har I valgt at lancere jeres produktlinje i Danmark?

– Vi starter i Danmark, fordi vi føler, at det er en god base i Skandinavien. Danmark har god humor, og det er virkelig vigtigt for os, fordi det er en stor del af vores ethos. Hvis vi kan klare os godt her, kan vi udvide til Sverige og Norge med en god base, fortæller Poul.

I har begge arbejdet med store stjerner – hvad har været den bedste oplevelse indtil nu?

– Uden tvivl at rejse. Det, at blive fløjet til Sydney bare for at lave en blow dry, er surrealistisk. Vi rejser enormt meget med vores arbejde, og det er fantastisk, siger Adam.

Adam Reed, den anden halvdel af Percy & Reed, har været frisør, siden han var 13 år gammel. Diane Kruger, Sophie Dahl og Henry Holland er blot nogle af hans faste kunder. (Foto: Percy & Reed)

Hvad er jeres bedste tip til lækkert hår?

– Rens, rens, rens. Rens håret hver tredje dag. Brug shampoo og conditioner, skyld ud og brug iskoldt vand de sidste 30 sekunder. Det er det bedste tip nogensinde, råder Adam.

Poul supplerer:

– Folk vasker deres hår for meget, og det bliver dehydreret. Træner du meget, eller bor du i en storby, så er tørshampoo løsningen. Sprøjt tørshampoo på hårbørsten, og børst det ud i håret, eller sprøjt det direkte i rødderne af håret, og brug fingrene til at fordele.

Hvad er smukt hår ifølge jer?

– Hår er smukkest, når det ser effortless ud. Når det ligner, at man selv kunne have lavet det, pointerer Adam.

– Som en virkelig smuk blow dry – dagen efter. Det elsker vi, og det er det, vi altid prøver at opnå, fortæller Poul.

Vidste du, at …
Uanset om du vil pjuske, toupere eller tæmme dit hår, så har Percy & Reed stylingprodukterne, du skal bruge. Produkterne er udviklet med henblik på, at du kan mikse og matche afhængigt af din hårtype og til lejligheden.

Hvad er jeres overordnede indtryk af danske kvinders hår?

– Jeg mener, at vores frisørstil stemmer rigtig godt overens med det skandinaviske look, siger Poul.

– I tror alle sammen, at I har tyndt hår, men det passer ikke. Jeres hår er fint, men I har alle den samme mængde hår – det er rigtig meget hår! Vi har haft mange i stolen, som tror, de har tyndt skandinavisk hår, men vi kan simpelthen ikke se det. Det er virkelig sjovt, siger Adam og fortsætter:

– Helt ærligt, hvis vi laver et show eller en fotoskydning, og vi ved, at modellen er skandinavisk, bliver vi så lettede, for deres hår gør præcis, som man ønsker, og det ser altid sundt og glansfuldt ud. Skandinavisk hår er fantastisk.

Hvad, tror I, bliver den største hårtrend i 2017?

– Sundt hår. Vi har haft så mange sæsoner med stylingtrends og vilde hårfarver, og det vil vende. Det er en helt naturlig udvikling i trends, fortæller Adam.

– En anden trend er helt glat hår, siger Poul.

Hvilke af jeres produkter er jeres personlige favoritter?

– Vi siger altid: Hvis du kun skal have ét af vores produkter, så skal det være vores Wonder Balm. Det er en multitasker: I tørt hår giver den blødhed, fylde, fugt, pleje, og så virker den anti-statisk og beskytter mod varme. Den blødgør krøllet og tykt hår og giver fylde til fint hår. Det er virkelig et vidundermiddel, fortæller Adam.

– Min personlige favorit er Wonder Cleanse & Nourish, som er lavet 97 procent naturligt. Den er fantastisk for hovedbunden og blødgør håret, og den kan bruges til alle hårtyper.

4 lækre produkter fra Percy & Reed

Percy & Reeds linje rummer mere end 20 produkter, som arbejder på forskellige måder afhængigt af, hvilken hårtype du har og hvilket look, du vil opnå. Her er Poul og Adams personlige favoritter:

Perfectly Perfecting, WONDER BALM, 190 kr., matas.dk

Perfectly Perfecting, WONDER CLEANSE & NOURISH, 190 kr., matas.dk

Bountifully Bouncy, VOLUMISING CONDITIONER, 170 kr., matas.dk

Smoothed, Sealed & Sensational, VOLUMISING NO OIL OIL For Fine Hair, 150 kr., matas.dk

Skab selv sæsonens hotteste trend

Percy & Reeds hjemmeside kan du finde nemme videoguides til skønne hårtrends. Nedenfor kan du se, hvordan du skaber sæsonens hotteste trend – perfekt, glat hår.

Læs også:

Video: Pift dit røde hår op med lilla hårfarve! Vi tester Colour Refresh

Stephania Potalivos look – sådan lægger du en smuk og naturlig makeup

· Mere fra samme kategori ·