Læs også:

Close
weekend - piger - forår

Forår er lig med fridage – seks bøger, du skal læse (og en film, du skal se!)

Kultur  | 

Foråret er fyldt med ekstra fridage og måske de sidste feriedage, der skal afholdes. Måske er man heldig med vejret, men det kan også skuffe fælt. Så her har du et par bøger og en film, som du kan bruge tid på

Lucinda Riley

Lucinda Rileys Stormsøsteren, 299 kr., saxo.com

Bogen Stormsøsteren af Lucinda Riley

“Stormsøsteren” er andet bind i Lucinda Rileys eventyrlige serie “De syv søstre”, der denne gang tager læseren med på en medrivende rejse rund i Europa i jagten på at afdække søsteren Allys historie.

Ally d’Aplièse er i gang med at forberede sig til et kapsejlads, da hun bliver kaldt hjem til sit barndomshjem ved Genévesøen, fordi hendes adoptivfar pludselig er død. Her mødes hun med sine fem søstre og opdager at deres far – en mystisk millionær kaldet Pa Salt – har efterladt dem hver en nøgle til at finde deres rødder.

Allys nøgle fører hende til Norge, hvor hun opdager, at hendes fortid er forbundet med en ung, ukendt sangerinde kaldet Anna Landvik, der levede for hundrede år siden og sang til premieren af Ibsens Peer Gynt, kendt for dens stemningsfulde musik komponeret af Edvard Grieg.

Jo mere Ally i “Stormsøsteren” opdager om Anna, jo mere begynder hun at spekulere over, hvem hendes far, Pa Salt, virkelig var. Og hvorfor hendes syvende søster aldrig er dukket op …

Bogen Madmentor

Her er bogen til dig, der godt kunne tænke dig at indføre nogle sundere vaner (og hvem kunne ikke det?), men har svært ved at leve op til alverdens kure og kostregler.

“Madmentor – fra indre kaos til madro” kommer netop ind på det dilemma og er en form for coachingforløb, der lærer dig at få et naturligt forhold til både mad og krop, og som viser dig vejen til vægttab uden at gøre livet surt.

Bogen er skrevet af coach Sofie Manning og kostvejleder Marie Steenberger, der i samarbejde giver dig gode råd, lækre opskrifter og en række kostråd, der er til at leve efter.

Madmentor
Er du klar til en ændring af madvaner?

Madmentor, 249,95 kr., saxo.com

Bogen Døde piger lyver ikke

Måske du er i gang med serien på Netflix? Ellers kan du også læse bogen. Hannah Baker har begået selvmord. Hun blev kun 16 år. Clay har altid været vild med Hannah, og han er vred og frustreret over, hvad hun har gjort.

To uger senere modtager han en mærkelig pakke. Den indeholder en bunke bånd – indtalt af Hannah. Hun fortæller, at der var tretten grunde til, at hun begik selvmord. Og Clay er én af dem.

Bogen er både fængende og spændende og derfor også svær at stoppe med at læse, når du først er gået i gang.

Døde piger lyver ikke Netflix

Døde piger lyver ikke, 100 kr., politikensforlag.dk

Bogen Nye rejsende af Tine Høeg

En ung kvinde får job som gymnasielærer. Første arbejdsdag møder hun en mand i toget. Han er gift og har et barn.

Nye rejsende er en fortælling om at kaste sig hårdt ind mod den anden. Om at stå ved katederet og ikke kunne kende sin egen stemme. Om at føle sig forkert og akavet og fandenivoldsk. Om nervøsitet og længsel. Sex og vodka og cigaretter. Om at køre i tog. Om ikke at passe ind og at gå derhen, hvor alting kan gå galt.

Nye rejsende befinder sig et sted mellem poesi og prosa, og det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Det er et enkelt og præcist sprog, der giver fortællingen stor gennemslagskraft og en sitrende intensitet, der rummer både sorgfuldhed, desperation og humor.

HØEG bog

Tine Høegs Nye Rejsende, 199,95 kr., saxo.com

Bogen Ligblomsten af Anne Mette Hancock

Det sker meget sjældent, at Lindhardt og Ringhof antager og skriver kontrakt på et uopfordret manuskript på kun 13 dage. Men det skete, da Anne Mette Hancock  indsendte sit manuskript til forlaget.

Nu debuterer Anne Mette Hancock med Ligblomsten, en stærk krimi om hævn, tilgivelse og retfærdighed.  Bogen har også allerede inden udgivelsen vakt interesse i udlandet og er foreløbig solgt til udgivelse i Norge.

Københavner-journalist Heloise Kaldan står midt i et giga mareridt: Hendes vigtigste kilde i en stor sag er blevet afsløret i at lyve, og avisen står på den anden ende. Det gør Heloises privatliv iøvrigt også. Midt i det hele modtager hun mystiske breve fra en ung kvinde, Anna Kiel, der i tre år har været eftersøgt for det bestialske drab på en populær advokat i Nordsjælland

Både den egenrådige politimand Erik Schäfer og Heloise selv begynder at grave i den gamle sag, da der sker endnu et drab. Har Anna Kiel slået til igen, eller er der mere end én morder? Og hvorfor leder alle spor i sagen pludselig til Heloise? God dansk krimi-læsning.

Ligblomsten

Ligblomsten af Anne Mette Hancock, 199,95 kr., saxo.com

Bogen Vanvittig skyldig

Dette er nyeste bog fra forfatteren bag HBO-serien Big little Lies: Liane Moriarty. Den handler om ægteskab, sex, forældreskab og venskab. Liane Moriarty viser, hvordan skyldfølelse kan afsløre svagheder i tilsyneladende stærke forhold; hvordan det, vi lader være usagt, har mere kraft og magt end vores handlinger; og hvordan vi alt for sjældent forstår at sætte pris på det ekstraordinære i det ordinære – før det er for sent.

Sam og Clementine lever et skønt, omend travlt, liv: De har to små piger, Sam er lige begyndt på sit drømmejob, og Clementine forbereder sig til den audition, som kan få afgørende betydning for hendes karriere som cellist. Er der noget, de altid kan regne med, så er det hinanden. Eller er det nu også rigtigt?

Vanvittig skyldig HBO

Vanvittig skyldig, 250 kr., politikensforlag.dk

…Og hvis du vil tage en pause fra læsningen:

Filmen ELLE

Den psykologiske thriller ELLE lægger hårdt ud med en voldtægt af hovedpersonen Michèle; den midaldrende succesrige, men også lettere utilnærmelige forretningskvinde.

Hendes måde efterfølgende at håndtere overgrebet fra den maskerede mand på er mildest talt noget usædvanlig. Hun er utrolig iskold og nøgtern i alt i sit liv – også voldtægten. Men alligevel sætter hun alt ind på at finde ud af, hvem den ukendte gerningsmand er. Koste, hvad det vil.

Filmen varer lidt over to timer. Men sådan føles det heldigvis ikke. Man er godt underholdt og bliver både irriteret, forskrækket og draget undervejs. ELLE har både en underholdende og spændende måde at fortælle en noget absurd historie og menneskekarakterstik på.

Det er ikke så tit, jeg ser franske film, men ELLE kan noget og er derfor også nomineret til et hav af priser; ligesom Isabelle Huppert, der spiller Michèle, var nomineret til en Oscar.

ELLE er i biograferne nu.

Elle UIP
Hovedpersonen Michèl lige efter voldtægten. (Foto: UIP)

Læs også:

Gode grunde til at rejse

rejseapps firenze kvinde smartphone iphone mobil

· Mere fra samme kategori ·