Læs også:

Close

Hvad venter du på? 7 gode grunde til, at du skal rejse ud og se verden

Annonce  | 

Hvem har ikke lyst til at pakke kufferten og backpacke sig igennem varme, eksotiske lande? Faktisk er der mange andre gode grunde til at rejse ud i verden end blot at få lidt sol på kroppen og få slappet af

Skrevet af Sara Bøll, tidligere backpacker og pt. udstationeret i Bangkok

Jagten på materiel lykke er blevet en stigende tendens, og mange af os tilsidesætter vores drømme om at pakke kufferten, rejse ud og opleve verden, fordi vi er stressede og ængstelige omkring vores uddannelsesmuligheder og vores fremtidige karrierevalg.

audrey hyman-leblanc rejser verden rundt globetrotter globetrotting goldilocks instagram
Læs også om Audrey Hyman-Leblanc, der rejser verden rundt. (Foto: Privat)

Slå koldt vand i blodet. Efter mange år som backpacker og med megen erfaring på det område, har jeg her samlet syv gode grunde til, hvorfor du netop burde give dig selv lov til at hive et år eller to ud af kalenderen og tage ud på den rejse, som du altid har drømt om!

7 gode grunde til, at du skal pakke kufferten og tage på en længerevarende rejse:

  • Selverkendelse

Hvis vi ikke udfordrer os selv, finder vi aldrig rigtigt ud af, hvem vi egentlig er. Længerevarende rejser er en god måde at opnå selverkendelse på, da du på rejsen vil finde dig selv i uvante situationer og omgivelser.

Det kunne for eksempel være at begå dig i et land, hvor du ikke snakker sproget, og hvor de fleste lokale ikke forstår eller snakker engelsk.

Jeg har igennem mine rejser virkelig formået at få skubbet til mine egne grænser og udfordret min virkelighedsopfattelse.

seoul-instagram-rejse
Seoul er et perfekt rejsemål, hvis du vil opleve en anderledes storby. (Foto: All Over)
Sara har været i Thailand, Vietnam, Cambodja, Malaysia, Singapore, Laos og Indien som backpacker.
Derudover har hun skiftevis boet og arbejdet i Frankrig, USA og Caribien i omkring 2 år. Der arbejdede hun som stewardesse på en privatejet luksusyacht.
I dag er Sara bosat i Bangkok.
  • Større perspektiv

Når du rejser til andre lande – især uden for Europa – vil du hurtigt blive mindet om, hvor privilegerede vi er hjemme i Danmark. Det vil hjælpe dig til at sætte pris på de små ting i livet, og du vil med tiden begynde at genoverveje dine egne værdier og holdninger.

Vi har nemlig ofte en tendens til at fokusere alt for meget på materielle goder og på den forudsigelige karrierestige derhjemme, så det at leve begrænset for en periode og stifte bekendtskab med andre kulturer kan virkelig være en øjenåbner.

Da jeg for første gang blev introduceret for ekstrem fattigdom og prostitution, befandt jeg mig i Indien. Jeg må indrømme, at synet af de mange hjemløse og de trænge kår, mange af dem levede under knuste mit hjerte.

Det fik mig virkelig til at påskønne min egen situation i Danmark, og pludselig gjorde det ikke så meget, at jeg ikke ejede mange af de materielle goder, jeg tidligere havde troet var nødvendige for mig for at være glad og veltilfreds i mit liv.

At gå, men også være alene, giver tid til mange tanker. (Foto: All Over)
  • Øget tolerance

Jeg har før hen altid været enormt fokuseret på tid, og det at overholde aftaler. Jeg har haft utrolig svært ved at tolerere, når folk kom for sent, og jeg anså det som værende direkte respektløst. Det er nok et af de områder, hvor jeg har ændret mig allermest.

På mine rejser opdagede jeg hurtigt, hvordan min tålmodighed og tolerance blev sat på prøve. Tingene kommer nemlig ikke til at gå, som man har forventet, og man formår med tiden at blive mere fordomsfri og afslappet i situationer, hvor man førhen havde oplevet irritation eller usikkerhed.

Når du rejser, vil du hurtigt komme til at lære, at tid ofte har en lidt anden betydning, end den har for os herhjemme i Danmark. Det tager bare lidt tid at justere sig efter det, men med tiden bliver det også utrolig befriende ikke altid at skulle stresse efter, hvad klokken er, og om man nu når tingene til tiden.

Katrine Troelsen rejser alene
Læs også om Katrine Troelsen, der ofte rejser alene. (Foto: Polfoto)
  • Opnå selvstændighed

Du vil opdage, at du ved at rejse bliver langt mere selvstændig og selvsikker end før. Du skal pludselig begå dig i et fremmed land – måske endda helt alene, og det er dig selv, der skal få tingene til at fungere. Men bare rolig.

Man tilpasser sig hurtigere, end man tror, og den stolthed og selvsikkerhed, der følger med, når du selv har løst de konflikter eller problemstillinger, du bliver stillet over for, er uvurderlig.

Tag det fra en, som tidligere led utrolig meget af dårlig selvtillid. Jeg har fået en langt større tiltro til mig selv og min kunnen efter at være tvunget til at skulle tage vare på mig selv i et fremmed land. Jeg tvivler ikke på mig selv længere. Tværtimod.

Klar, parat … fotografer! Livet er dejligt ude i verden. (Foto: All Over)
  • Forståelse af andre kulturer

Jeg er ikke stolt af at indrømme det, men jeg har tidligere været ret så fordomsfuld overfor nogle bestemte lande og deres lokalbefolkning. Mine rejser har dog stillet mig i situationer, hvor jeg har været tvunget til at stå ansigt til ansigt med disse fordomme.

Fordomme mod landenes kulturer og traditioner. Fordomme som var blevet skabt, fordi jeg ikke forstod befolkningen eller deres kultur. Fordomme som mine rejser heldigvis hjalp mig til at bryde.

Når du opholder dig i et fremmede land, kommer du nemlig automatisk til at bryde mange af de fordomme, som du har med hjemmefra. Du opnår en helt ny forståelse for, hvorfor folk tænker og agerer, som de gør, og du får en helt ny forståelse for deres verden.

rejsekløe rejseprofiler instagram rejseinsta rejseinstagram hawaii regnskov maui wailua vandfald
Bliv inspireret til en destination ved at tjekke disse fede rejsebloggere ud. (Foto: All Over)
  • Forbedre sprogkundskaber

Du kommer til at møde mennesker fra hele verden på dine rejser. Både lokalbefolkningen i de forskellige lande, men også andre eventyrlystne rejsende. Kommunikation er vigtigt, og du får især testet dine engelskkundskaber, når du skal begå dig i et fremmed land.

Herudover stifter du også bekendtskab med de forskellige landes egne sprog. Det kan godt være, at du ikke lærer at snakke dem flydende – måske kun et par gloser her og der – men bare det, at du gør forsøget, åbner mange døre for dig blandt lokalbefolkningen, og jeg har erfaret, at det virkelig er med til at ændre deres syn på dig som turist.

Billeder fra backpackerens rejse (Foto:privat)
Læs om backpacker-Marie, der besøgte 44 lande på sin rejse. (Foto: Privat)
  • Udvikl nye venskaber på tværs af landegrænser

Noget af det bedste ved at rejse er de venskaber, du får opbygget. Du møder mennesker, du ellers aldrig ville have mødt, og det er med til at udvikle dig som person, hvor du både bliver mere imødekommende og udadvendt.

At du så også altid har et sted at bo på senere rejser, det er jo kun en bonus. Jeg ville i hvert fald ikke være mine nye venskaber foruden.

Nye venskaber – eller kærester – kan dukke op. (Foto: All Over)

Tag springet

Så hvad enten du er kørt træt i dit arbejde eller står på tærsklen til at skulle vælge uddannelse – eller måske allerede er i gang: Giv dig selv lov til at mærke efter, hvad du egentligt brænder for. Glem politikernes og samfundets evige nonsens omkring, hvordan dit liv burde udforme sig – pak kufferten, og tag på den rejse, du altid har drømt om.

Du kommer ikke til at fortryde det.

 

Læs også: Kvinde, kend din backpackertype

 

Det skal du i hvert fald have med:

Kuffert

Når du har besluttet dig for, at du vil af sted, så gør dig selv en tjeneste, og invester i en god kuffert eller rygsæk til din rejse. Der er ikke noget værre end at slæbe rundt på ens bagage i en rygsæk der skaver eller en kuffert, hvor hjulene ikke fungerer ordentligt.

Denne er både pæn og har en god størrelse til alle typer rejser, du måtte tage på. Finde flere kufferter her …

Kufferten

Kuffert, 639,40 kr., carriealong.dk

Solcreme

En solcreme er supervigtig, lige meget hvor du tager hen. Og vælg nu en med høj faktor. Man kan aldrig få for høj faktor på. Denne fra Green People er god til alle hudtyper og drøj i brug. Og så er den både økologisk og parfumefri.

Green People solcreme

Green People solcreme, 235 kr., greenpeople.dk

Rygsæk

En rygsæk er god at have med. Både som håndbagage, men også til alle turene. Vælg en neutral, men praktisk en, og gerne med masser af små rum, så du nemt kan holde styr på småtingene.

rygsæk

Rygsæk fra Dakine,711,75 kr., carriealong.dk

Alt i en-creme

Weledas Skin Food creme er god til nærmest det meste. Også den rigtig tørre hud. Hav altid en sådan creme med. Så kan de klare alt fra solskoldning til tørre læber eller rifter.

weleda skinfood

Weleda Skin Food creme, 90 kr., helsebixen.dk

Sneakers

Et par gode sneakers, der er gået lidt til, er uundværlige på en tur. Du kan lige så godt vælge et pænt par af slagsen, og det er de her fra Nike. Derudover ser man ikke snavs så hurtigt på dem. Det er smart.

nike sneakers Nike sneakers, 950 kr., nike.com/dk

 

Læs også:

Backpacker-Marie

Backpacker sidder på klippe (Foto:privat)

 

Hotte hoteltrends

· Mere fra samme kategori ·