Læs også:

Close

MORNING NEWS: Oscar-brøler: Forkert film udråbt til vigtigste pris

Nyheder  | 

Oscar-uddeling: Forkert film blev udråbt til hovedprisen · Hver femte kvinde lider af uforklarlige smerter · Falsk sikkerhedsrådgiver udtalte sig om svensk sikkerhed på Fox News

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens vigtigste, sjoveste og mest underfundige overskrifter valgt ud til dig.

 

Oscar-brøler: Forkert film udråbt til vigtigste pris

Hele holdet bag storfavoritten “La La Land” var oppe og takke for prisen det, mange vil kalde hovedprisen ved det amerikanske Oscar-show – nemlig prisen for bedste film. Der var bare et problem. Det var filmen “Moonlight”, der vandt. Det skriver DR.

Skuespillere, producere, kamerafolk og resten af holdet bag “La La Land” nåede at komme op på senen og gå i gang med at takke familier, venner og fans, da producer Jordan Horowitz pludselig kom op på scenen med en Oscar-statuette i hånden, og gik hen til mikrofonen og sagde, at der var tale om en fejl.

– “Moonlight”, you guys, vinder bedste film. Og det er ikke for sjov, sagde han og fremviste en seddel, hvor det stod.

Efterfølgende bekræftede værten Jimmy Kimmel, at der var tale om en fejl og at “Moonlight var den rigtige vinder”. Selve overraskelsen var ikke kun en overraskelse og vinderprisen kom bag på folk, da “La La Land” var spået som storfavorit.

Holdet bag “La La Land” måtte forlade scenen og overlade pladsen til den rigtige vinder “Moonlight” – en film om et homoseksuelt forhold i en rå bydel i Miami.

Skuespiller-veteranerne Warren Beatty og Faye Dunaway, læste vinderne op.

Se miseren to minutter og 50 sekunder inde.

Læs også: Oscars 2017: Sådan bliver Oscar-statuetterne til

https://www.youtube.com/watch?v=BQm7fs55n2A

Hver femte kvinde har uforklarlige smerter

Et nyt studie viser, at flere kvinder end hidtil antaget lider af smerter i kroppen, der ikke kan findes en fysiologisk forklaring på. Nu skal den første befolkningsundersøgelse finde årsagen til sygdommen. Det skriver Berlingske.

17 procent af kvinder og 10 procent af mænd oplever på et tidspunkt at få af vide af deres læge, at de har en funktionel lidelse. Det er betegnelsen for fibromyalgi, piskesmæld, kronisk træthedssyndrom, irriteret tyktarm og dufte- og kemikalie overfølsomhed.

Det kan være ømme muskler, træthed, ondt i hovedet eller ondt i maven. Symptomerne er så voldsomme at det kan være svært at fungere i hverdagen. Samtidig med undersøgelsen har en række fremtrædende behandlere bedt Folketingets sundhedsudvalg se på behandlingen.

– Patienterne oplever ofte, at de mødes af et system, der hverken tager dem alvorligt eller håndterer dem kompetent. Følgen er unødvendige lidelser for mange tusinde mennesker. Sygdomme, der kunne behandles, fører til årelange invaliderende forløb, hvor patienterne må løbe spidsrod mellem sundhedsvæsenets mange specialer, og hvor skadelig fejlbehandling ikke er ukendt, skriver forskerne i deres henvendelse til Folketinget.

Læs også: Hver tiende kvinde lider af smertefuld sygdom, som ingen taler om

Hver tiende kvinde lider af den smertefulde sygdom endometriose, men ingen taler om den.
Hver femte kvinde har smerter. (Foto: all Over)

Falsk sikkerhedsrådgiver udtalte sig om Sverige på Fox News

I sidste uge kom Donald Trump til at sige, at der var sket et eller andet tragisk i Sverige, og at det var forbundet med landets åbne indvandringspolitik. Udtalelsen skabte en del røre, og blandt andet svenske politikere gik ind i sagen og undrede sig over, hvad Trump mon mente. Det skriver Dagens Nyheter.

Trumps udtalelser hang sammen med et program han havde set på Fox TV om Sverige, et program som er kritiseret af sine medvirkende for, at have skamklippet dem og for at indeholde forkerte oplysninger.

Ikke desto mindre fortsætter Fox deres fokus på Sverige og fredag interviewede de en mand, der blev beskrevet som svensk forsvars- og sikkerhedsrådgiver. Nils Bildt, som han hed, pegede på behovet for en åben og ærlig debat om kriminalitet, og er forøvrigt selv dømt for vold i USA.

Problemet med Nils Bildt er også, at hverken det svenske forsvarsministerium eller udenrigsministeriet nogensinde har hørt om manden. Han immigrerede fra Sverige i 1994, og har sikkerhedsfirmaer i USA.

Læs mere: Trump opfinder angreb i Sverige

Falsk sikkerhedsrådgiver udtalte sig om Sverige. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·