Læs også:

Close

MORNING NEWS: Obama gav et tårevæddet farvel i sin sidste præsidenttale i nat

Nyheder  | 

Obama gav et tårevæddet farvel · Dødsfald i Ulstrup var familietragedie · Ny rapport er dårligt nyt for Trump · Ung massemorder dømt til døden

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

 

Obama gav et tårevæddet farvel i sin sidste præsidenttale i nat

Præsident Barack Obama holdt i nat sin sidste tale som præsident for USA. Det blev en tårevæddet afsked i politikerens hjemby Chicago, hvor Obama både understregede sine politiske resultater og leverede stikpiller til den kommende præsident Donald Trump. Det skriver Politiken, TV2 og DR.

Under den timelange tale Obama om sine resultater, og at amerikanerne måtte engagere sig, lytte og fokusere på rigtige problemer. Obama lagde ikke skjul på, at USA efter hans mening står over for store demokratiske udfordringer.

Han advarede om Trumps planer om at begrænse global frihandel,  at man ikke skal diskriminere muslimer, at amerikanerne skal passe på klimaet, og tale med hinanden frem for at læse falske nyheder, der bekræfter ens ideer.

Læs mere om det her: Obama siger farvel: Otte år med Barack ved roret

Se talen her:

Obama blev rørt til tårer til sidst i talen, da han sagde nogle ord til sin familie.

– Michelle LeVaughn Robinson (Michelle Obamas pigenavn, red.), pigen fra den sydlige del af byen. I de seneste 25 år har du ikke bare været min kone og mor til mine børn. Du har været min bedste ven. Du påtog dig en rolle, du ikke havde bedt om. Og du gjorde den til din egen. Med ynde, med mod og med stil og godt humør. Du gjorde Det Hvide Hus til et sted, der tilhører alle, sagde Obama til sin førstedame Michelle Obama inden salen brød ud i massive klapsalver.

Obama gik til valg med sloganet “Yes we can” og i nat sluttede han sin tale med “Yes we did”.

Læs også: 7 tegn: Var Michelle Obama den bedste førstedame nogensinde?

Obama sagde farvel til USA som præsident og takkede blandt andet sin hustru Michelle i tårevæddet afskedstale. (Foto: Polfoto)

 

Politiets teori: Far slog familie ihjel og begik selvmord

Politiet er nu klar med en teori om, hvad der er sket med den familie, der blev fundet livløse i Ulstrup mandag. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet mener, at der er tale om en familietragedie, og at den 45-årig mand har dræbt sin 42-årige kone og parrets fire børn, to piger på tre og 11 år og to drenge på seks og 16 år, og at han efterfølgende har begået selvmord.

Læs mere her: Seks personer fundet døde i midtjylland og her: Sagen om afdød familie på seks efterforskes som drabssag

Sagen om afdød familie på seks efterforskes som drabssag - Ulsted
Sagen i Ulstrup er foreløbigt endt med, at politiet mener, at der er tale om en familietragedie. (Foto: Polfoto)

Rapport beskylder Trump for at være i lommen på Rusland

En fortrolig, men endnu ikke bekræftet efterretningsrapport, er Trump i lommen på Rusland. Det skriver Jyllands-Posten og TV2.

Rapporten fastslår, at Rusland har kompromitterende seksuelt materiale om Donald Trump, efter han har opholdt sig på russiske hoteller med prostituerede, og at Rusland har leveret oplysninger til Trumps rådgivere om den kommende præsidents modstandere med formålet at hjælpe Trump til sejren.

Som altid greb Trump telefonen og kom til tasterne på Twitter. Her afviste han rygterne som falske nyheder.

Indtil nu har amerikanske journalister og politikere ikke taget rygterne alvorligt, men nu har CIA, NSA og FBI briefet både Obama og Trump og sagen, og det stiller rapporten i et andet lys.

Buzzfeed offentliggjorde rapporten, der trods muligt eksplosivt indhold også beskyldes for at indeholde åbenlyse fejl og er altså endnu ikke endeligt bekræftet.

22-årig racistisk massemorder får dødsstraf efter kirkemassakre

Den 22-årige mand, Dylan Roof, er blevet idømt dødsstraf, for at have dræbt ni sorte amerikanere i en kirke i Charleston i 2015. Det skriver Ritzau.

Dylan Roof er erklæret racist og sympatisør af Ku Klux Klan og andre grupper, der tror på hvidt overherredømme.

– Jeg ønsker at gøre det krystalklart, at jeg ikke angrer, hvad jeg har gjort. Jeg beklager det ikke. Jeg har ikke ladet så meget som én tåre falde for de uskyldige mennesker, jeg dræbte, har Roof udtalt om sagen i en erklæring.

Roof er også dømt skyldig i 33 tilfælde af hadforbrydelser.

· Mere fra samme kategori ·