Læs også:

Close
Deler Postmand Per mere end pakker ud?

EVENING NEWS: Deler Postmand Per mere end pakker ud?

Nyheder  | 

Postmand Per kører med andet end pakker · Afdød familie efterforskes som drabssag · Muslimske piger skal svømme sammen med drenge · Mammografiscreeninger gør raske kvinder syge · 16-årig dømt for voldtægt · Københavns girafunge død efter et døgn

Deler Postmand Per mere end pakker ud?

Noget kan tyde på, at den flittige og elskede postmand har ydet en ekstra service på sin postrute. TV 2 og Twitter-brugeren Dinneen Dictioinary har i hvert fald påpeget, at Postmand Per er den eneste rødhårede mand i byen, men der er flere rødhårede børn i byen.

Sagen om afdød familie på seks efterforskes som drabssag

Mandag blev to voksne og fire børn fundet døde i et parcelhus i Ulsted. Politier oplyser nu, at det er husets beboere, og at tragedien efterforskes som en drabssag. Det skriver TV 2.

Ligene bliver obduceret i løbet af tirsdag, og der meldes endnu ikke noget om dødsårdag.

– Der er tale om en ganske omfattende efterforskning, og der vil formentlig gå nogle dage, før vi kan give et endeligt svar på, hvad der er sket i huset, fortæller vicepolitiinspektør Anders Uhrskov hos Østjyllands Politi til TV 2.

Sagen om afdød familie på seks efterforskes som drabssag - Ulsted
Sagen efterforskes som en drabssag, men der er intet nyt om dødsårsagen. (Foto: Polfoto)

Domstol: Muslimske piger skal svømme sammen med drenge

Et tysk-schweizisk par vil ikke lade deres to døtre være med til skolesvømning for begge køn, da de mener, at det strider imod deres religion. Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg har dog afgjort, at man ikke kan nægte at sende sine børn til skolens svømmeundervisning på den bekostning. Det skriver Ritzau.

Domstolen giver derfor myndighederne ret til at afvise familiens anmodning om at få pigerne fritaget for svømmetimerne af hensyn til social integration.

Mammografiscreeninger gør raske kvinder syge

Et nyt studie, foretaget af overlæge og vicedirektør på Det Nordiske Cochrane Center Karsten Juhl Jørgensen, viser, at at tæt på en tredje del af tumorer, som bliver fundet gennem screening er overdiagnosticering. Det skriver Videnskab.dk.

– Det rigtig alvorlige her er, at folk, der aldrig ville få brystkræft, får en brystkræftdiagnose. Det har meget store negative indvirkninger på deres liv. De psykiske belastninger er store, og behandlingen er jo heller ikke ufarlig, siger Karsten Juhl-Jørgensen.

Forskningen viser også, at fremskreden brystkræft er lige så stor i de områder, hvor der tilbydes screening som i de områder, hvor der ikke gør.

Mammografiscreeninger gør raske kvinder syge
Ny forskninger viser, at en tredjedel af tumorer fundet via screening er overdiagnosticering. (Foto: Polfoto)

16-årig dømt for voldtægt

Retten i Odense idømte tirsdag en 16-årig dreng to års fængsel for voldtægt. Han var kun 15, da han med hjælp fra sin 20-årige ven voldtog en kvinde i en garage i Odense. Det skriver Ritzau.

Drengens kammerat fik et år og seks måneders fængselsstraf for at være medvirkende. Han lyste blandt andet med sin mobiltelefon, så den 16-årige bedre kunne se.

Den 16-årige overvejer nu, om sagen skal ankes.

16-årig dømt for voldtægt
16-årige dreng skal to år i fængsel, efter han sidste år voldtog en kvinde. (Foto: Polfoto)

Københavns girafunge død efter et døgn

Giraffen blev født natten til søndag, men døde allerede mandag. Ungen var blevet ramt af betændelse i bughinden og stod ikke til at redde, skriver Ritzau.

Chefdyrlæge Carsten Grøndahl og to kollegaer forsøgte forgæves at redde den nyfødte giraf, men infektionen spredte sig for hurtigt, og de måtte derfor aflive den.

Københavns girafunge død efter et døgn
Girafungen i Københavns Zoo er blevet aflivet. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·