Læs også:

Close

EVENING NEWS: Dansk burgersucces kåret blandt de bedste i verden

Nyheder  | 

Dansk burgersted kåret til et af verdens bedste · Der er for mange mænd på Ærø · Terrorpanik på CBS før jul · Mand løslades i YouSee-sag

Aftenens nyheder giver dig et bredt overblik over dagens interessante historier.

Dansk burgersucces kåret blandt de 27 bedste i verden

Bloomberg har fundet verdens 27 bedste burgere, og denne gang er der et dansk bidrag på listen. Den københavnske burgersucces Gasolin Grill er nemlig den eneste danske burgersmed blandt verdensmestrene.

De tre dommere er Randy Garutti, der er direktør i Shake Shack, Uwe Opocensky, der er køkkkenchef hos Greater China Restaurant Co., og medstifter af Meatliquor Scott Collins.

– Dette sted kom på min radar på grund af fyrene fra Noma, som lavede et samarbejde med dem (Gasolin red.). Det er i en gammel tankstation, som er en ny ting. De laver en “roadside burger”, der ikke er ulig vores, udtaler Scott Collins fra Meatliquor.

Selv er Gasolin meget glade for kåringen:

– OMG! Det her er vildt! Vi er på Bloombergs liste over de 27 bedste burgere i verden! Vi er meget taknemmelige, skriver burgerstedet på sin Facebook-profil.

Der har været et regulært burgerboom i Danmark i 2015. Læs mere her: En ny burgerbølge skyller ind over Danmark

Du kan også læse vores anmeldelse af Gasolin Grill her: Anmeldelse af de bedste, nye burgerjoints i København

Gasolin Grill leverede et lækkert måltid, da MY DAILY SPACE skrev om de nyeste burgerjoints i Danmark. (Foto: Camilla Falkenberg)

 

På Ærø er der to mænd per kvinde

I det sydfynske hav ligger Ærø, som er det sted i Danmark, hvor der er færrest kvinder per mand. Helt nøjagtigt er der to mænd per kvinde i alderen 20 til 29 år, skriver TV2.

Borgmester Jørgen Otto Jørgensen vurderer, at der er flere årsager til kvindefaldet, men at problemet først og fremmest skyldes, at der er en navigationsskole på øen, hvor 90 procent af eleverne er mænd.

– Det er en udfordring, fordi de unge mænd, der befinder sig på øen, også ofte bevæger sig uden for øen og skaber kontakter både fysisk og over internettet, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Møder de unge mænd en sød kæreste, kan de finde på at flytte væk fra øen sammen med hende, og faktisk faldt befolkningstallet på øen med 500 mennesker sidste år.

I et forsøg på at modarbejde udviklingen satser kommunen på at skabe jobs til kvinder og at skabe liv i byen med caféer og diskoteker.

Leder du efter en mand, er der mange af dem på Ærø. (Foto: Polfoto)

Terrorpanik på CBS efter taske blev smidt i læsesal til ordene “Allahu Akbar”

Kort før jul fik en række elever på Copenhagen Business School (CBS) en grim forskrækkelse, da en person smed en taske ind i læsesalen på CBS på Frederiksberg og råbte “Allahu Akbar” (Gud er størst). Det skriver Berlingske.

– Jeg sidder og hører musik, da jeg lige pludselig hører en voldsom stemme, der råber “Allahu Akbar”. Min kammerat og jeg kigger på hinanden, og jeg tænker: Hørte jeg lige det? Vi ser så, at folk på læsesalen flyver op af stolen, fortæller en elev, der var til stede i salen.

Eleven, der ønsker at være anonym, fortæller, at folk løb mod nødudgangen, der var låst, og blev forvirrede, da tasken ikke sprang i luften som forventet, og der ikke kunne høres skyderier.

Eleverne fik fat i drengen, som de tilbageholdt, indtil politiet kom og arresterede ham. Han er nu mistænkt i sagen. Politiet fortæller, at den mistænkte er 15 år gammel, men ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen.

Efterfølgende skulle personen have grint og fortalt, at det hele var en joke, som han havde lavet efter at have set et lignende stunt på YouTube.

Terrorpanik på CBS efter taske blev smidt i læsesal til ordene “Allahu Akbar”. (Foto: Polfoto)

51-årig, der blev sigtet i YouSee-sag er løsladt igen

Den 51-årige mand, der er sigtet for hærværk i sagen om YouSees signalnedbrud, blev løsladt fra sin varetægtsfængsling, efter TDC Group leverede nye oplysninger i sagen.

Manden er fortsat sigtet i sagen, der efterforskes af politiet og TDC Group, der ejer YouSee.

Politiet har endnu ikke oplyst, hvad de nye informationer i sagen er.

Nye udviklinger i YouSee-sagen. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·