Læs også:

Close

Anmeldelse af de bedste, nye burgerjoints i København

Burgerjoints og street food-stande med ren burger på menuen skyder op som paddehatte i København. MY DAILY SPACE har smagt på flere af de nye steder for at finde de bedste burgere, så du ikke behøver overanstrenge din mavesæk. Velbekomme

Selv om udgangspunktet er det samme, kan den laves på hundredevis af måder. Der er selvfølgelig tale om burgeren. Redaktionens åbenbaring er kommet efter at have sat tænderne i burgere fra seks af de nyeste fast food-mekkaer i København.

Vi besøgte:

Fat Burger
Yoburger
Juicy Burger
Gasolin Grill
Jagger
Tommi’s Burger Joint

Med burgerjoints og street food stande, der skyder op i det ganske danske land, er der tale om en ny gylden æra inden for burgere, hvor cafeburgeren med 1.000 varianter og en grillpind i midten, er blevet erstattet med den simple burger, du kan holde i én hånd.

Benedikte og Camilla har kastet sig ud i hjertebanken, meat sweats og ikke mindst velsmagende oplevelser på jeres vegne. Udgangspunktet har været det samme hver gang: Vi har bestilt en cheeseburger uden fritter. Vi bedømmer bollen, bøffen, tilbehøret og det overordnede indtryk. Priserne varierer fra 50 kroner for den billigste til 85 kroner for den dyreste.

De to redaktricer leder efter forskellige ting i en burger:

Benedikte:

– Burgeren er en af mine absolutte yndlingsretter, men det er alligevel begrænset, hvad jeg vil give for en bolle, der omfavner en bøf med ost. Derfor kigger jeg meget på, om den lever op til prisen.

Derudover undgår jeg røde bøffer og vil gerne have osten smagfuld og helst helt smeltet, ligesom jeg er en af de der typer, der faktisk synes, det er ret rart med helt klassisk indhold a la friske tomatskiver, ketchup og, dare I say, salat!

Camilla:

– Jeg kan godt lide en simpel burger uden for mange dikkedarer. Bollen skal helst være blød og kramme de andre ting i burgeren, så der ikke flyder dressing, salat og kødsaft ud til højre og venstre. Man skal helst kunne komme nogenlunde helskindet ud af oplevelsen, uden alt for mange pletter på tøjet og dressing på fingrene.

Bøffen, kronen på værket, skal være saftig og velsmagende af godt hakket kød. Tilbehøret må gerne have lidt knas, og lidt syrlighed til at balancere det fede fra bøffen ud. Dressingen skal understrege bøffens smag, men skal ikke overdøve den.

Og så er jeg vældig begejstret for pommes frittes og mener, at de hører sig til en god burger. Men dem må jeg undvære i denne omgang.

Læs også: En ny burgerbølge skyller ind over Danmark

Anmeldelser:

Tommi’s Burger Joint

Cheeseburger, 79 kr.

Tommi’s Burger Joint var den første af sin slags, da den islandske burgerkonge åbnede sin biks i Kødbyen i 2014 til en kødrand af mennesker. Der var nemlig gratis burgere den første dag. Det var i mange henseender Tommi’s, som bragte den nye bølge af burgere til København. På Tommi’s serverer de almindelige burgere, cheeseburgere, vegetar- og børneburgere.

Tommi’s burger smager først og fremmest af grill, hvilket er virkelig lækkert. Osten er exceptionelt lækker, og bollen er dejlig blød, men har også lidt sprødhed.

Benedikte: På et skilt over disken står der, at bøffen bliver stegt medium, men man kan bede om andet. Det skulle vi måske have gjort, for medium på Tommi’s betyder desværre “rød”. Ser man bort fra det, fik jeg et udmærket helhedsindtryk med en virkelig lækker, flammegrillet smag.

Camilla: Tommi’s Burger Joint var et af mine favoritsteder lige indtil dette besøg. Det er stadigvæk en hamrende lækker burger med en god bolle, der holder fast på det hele og ikke mindst en velsmagende ost og smag af grill. Men når det så er sagt, så var bøffen slet ikke god nok.

Den var klumpet, som om der var brusk i farsen, der ikke var blevet hakket, og så var den alt for rød og rå visse steder.

rating 4

Tommi's Burger Joint startede den nye bølge af burgere. (Foto: Privat)
Tommi’s Burger Joint startede den nye bølge af burgere. (Foto: Camilla Falkenberg)

Jagger

Cheeseburger, 50 kr.

Jagger er et af de nyeste skud på burgerstammen. Det var også det billigste af alle de steder, vi besøgte. Jagger serverer flere forskellige slags cheeseburger, en vegetarburger, en pulled pork-burger og en kyllingeburger. Derudover laver de også mange andre forskellige slags fast food.

Burgeren var helt klart den mindste bolle af alle dem, vi prøvede. Til gengæld havde den en stor bøf, og der var ingen tvivl om, at der var brugt smør, rigeligt med smør. Faktisk dominerede smørsmagen oplevelsen ret meget: Den bløde og ellers gode bolle smagte af smør, kødet smagte af smør, og osten, den syltede agurk, mayo og ketchup fik ikke dæmpet smagen af smør.

Til gengæld var der umanerligt meget kød i burgeren, og det var stegt helt, som det skulle. Det samme kan sige om cheddaren på toppen. Tilbehøret var lige vel i underkanten, og man kunne godt have lagt et lille blad salat, lidt løg eller tomat i, for at bryde den fede smag af smørret.

Benedikte: Hvis du forestiller dig en cheeseburger fra McDonalds’s, men lavet med smør, har du rent faktisk cheeseburgeren fra Jagger. Den er saftig, har en kæmpe bøf, virkelig, virkelig god cheddar og er den billigste i testen – dog også den allermindste. Jeg kunne godt ønske mig noget mere fyld. I det mindste nogle løg, hvis vi skal køre McD-temaet helt ud.

Camilla: Jaggers burger var okay, men smørsmagen var alt for dominerende og ensformig, og den var lige vel skrabet på tilbehørssiden. Til gengæld var bøffen meget stor og stegt rigtig godt.

rating 3

Læs også: Burgersulten i Odense? We got you covered

Jaggers burger er lille og bastant og har fået rigeligt med smør. (Foto: Privat)
Jaggers burger er lille og bastant og har fået rigeligt med smør. (Foto: Camilla Falkenberg)

Yoburger

Cheeseburger, 69 kr.

Yoburger er endnu et af de nye burgersteder, der er åbnet i 2016, og det er blandt andet nogle af dem fra meximadstedet Barburrito, der står bag. Yoburger laver cheeseburgere i forskellige varianter med bacon, avocado eller bare ren ost. Og så laver de også en vegetarburger med en bøf af portobellosvampe.

Cheeseburgeren er lavet af en virkelig god, blød og smørstegt briochebolle, der holder fast på saft og kraft fra bøffen. Netop bøffen er ikke så stor, til gengæld er den velstegt, juicy og krydret. Alt det saft kan gøre bollen lidt smattet ved de sidste bidder.

Tilbehøret er holdt helt enkelt med krølsalat, der giver lidt knas og tomater. Derudover bliver bollerne smurt med burgerstedets egen hemmelige Magic Sauce, der har en lille smule bid og giver burgeren en anderledes smag, end de andre vi har smagt.

Benedikte: Jeg begik den fejl at bestille en cheeseburger med avocado for at prøve noget nyt. Den var desværre ikke moden. Efter at have pillet den fra er jeg dog ganske, ganske godt tilfreds. Der er en perfekt kombination af ingredienser (jeg fik både min tomat, salat og en blød bolle) i en Yoburger, den smager præcis, som den skal og har den rigtige størrelse til at blive mæt.

Camilla: Yoburger var helt klart en af de bedste burgere, jeg fik på turen. Bøffen og osten er virkelig velsmagende, men bøffen måtte godt være lidt større. Bollen holder godt sammen på det hele, har en let smøragtig og sødlig smag til det fede. Salaten giver et fint halvbittert modspild til de andre smagsindtryk. Der kunne godt være en anelse mere knas i til at tage kanten lidt af det overordnede bløde, men gode, snaskede indtryk.

rating 5

Yoburger har lavet sin egen magiske dressing til burgerne. (Foto: Privat)
Yoburger har lavet sin egen magiske dressing til burgerne. (Foto: Camilla Falkenberg)

Juicy Burger

Cheeseburger

Det er kokken Henrik Boserup, der blandt andet er kendt fra Michelin-restauranten Formel B og Masterchef, der står bag Juicy Burger.dk, som ligger i Kødbyen ligesom Tommi’s Burger Joint. Tænker du, at det er for meget med flere burgersteder inden for så kort en afstand, tager du fejl. Der er nemlig stor forskel på de to spisesteders tilgang til den klassiske burger.

Juicy Burgers største adskillelsespunkt er bollen. I modsætning til mange af de andre nye burgersteder, der bruger en briochebolle, bruger Juicy Burger en surdejsbolle, som Henrik Boserup selv har været med til at udvikle bollen. Burgerbaren går også meget op i at bruge danske råvarer til at lave en solid og juicy bøf. Dressingen udgør den klassiske ketchup og en magisk sauce, og det grønne er klassisk salat og løg – begge dele hakket groft, og lidt surt til.

Benedikte: Jeg vil egentlig sige, at der her mere er tale om en sandwich end en burger – og det har udelukkende noget med bollen at gøre, som er af mørkere og hårdere karakter. Fyldet er lige mig, men smager lidt syrligt. Jeg kunne godt tænke mig at prøve samme fyld uden citron og med en “rigtig” burgerbolle.

Camilla: Jeg synes, det er svært at vurdere Juicy Burger, for burgeren er ikke dårlig, den er bare heller ikke god, efter min vurdering. Bøffen var stor og helt fint stegt, men smagte ikke af så meget. Den kunne godt have fået lidt mere krydderi.

Bollen var fin. Den var sej og en anelse svampet, men fik tankerne mere hen på en sandwichbolle. Til gengæld passede den fint til et overordnet rustikt indtryk, men havde svært ved at holde fast i det øvrige indhold. Der var rigtig meget dressing i, som smagte godt, men hældte ud til højre og venstre. Salaten var grov og sprød, men svær at håndtere, og smagte en anelse af citron.

Burgeren smagte som sagt fint nok, men havde ikke nogen særlig karakter eller noget virkelig lækkert, der stak ud for mig.

Rating 2

Læs også: Når bøffen boller med osten: Her spiser du den bedste burger i Aarhus

Juicy Burger er den burger, der delte vandene mest. (Foto: Privat)
Juicy Burger er den burger, der afviger mest fra de andre nye burgere. (Foto: Camilla Falkenberg)

Gasolin Grill

Cheeseburger, 75 kr.

Siden Gasolin Grill slog dørene op i deres første burgerbiks i en gammel tankstation, har hypen været til at føle på. Flere gange har burgerstedet fået topkarakterer af anmelderne. Det er da også folk bag steder som Taxa, Meyers, Auto og så videre, der står bag.

Du kan få en cheeseburger med lidt eller meget tilbehør, en smørburger og en vegetarburger. Ligesom Yoburger og Jagger steger Gasolin Grill deres bløde boller i smør, og det fungerer rigtig godt. Bøffen er perfekt og tilpas tyk i det. Tilbehøret er enkelt med syltede agurker og løg, der giver modspild til den bløde bolle og det salte kød.

Men lige netop salten er der lidt for meget af, desværre. Det overdøver den overordnede smagsoplevelse, som ellers er virkelig lækker og delikat.

Benedikte: Det der, jeg sagde om tomat og salat? Glem det. Her er en burger, hvor jeg sagtens kan leve uden! Gasolin er den saftigste, mest salte burger i flokken, og den er især anbefalelsesværdig, hvis på en tømmermændsdag. Dog skal du berede dig på, at du føler dig godt greasy inside and out efter måltidet – og nok ikke skal kigge på en pakke smør, hvis du vil holde maveindholdet inde.

Camilla: Gasolin Grill serverer efter min mening en af de allerbedste burger i det københavnske burgerjoint- miljø. Der er en god balance mellem det sure og det søde, men i den almindelige cheeseburgerversion, bliver det fede lidt dominerende.

Der er dog lidt med salten, den overdøver oplevelsen rigtig meget, og det er synd, for det er rigelig med smag, saft og kraft og resten af retten.

rating 5

Gasolin Grill leverede et lækkert måltid. (Foto: Camilla Falkenberg)
Gasolin Grill leverede et lækkert måltid. (Foto: Camilla Falkenberg)

Fat Burger

Fat Burger ligger ude i Københavns nyeste madmekka, Copenhagen Street Food på Papirøen. Fat Burger har én burger på menuen, som man kan bestille som en single eller double og som slider. Bøffen er helt klart den store stjerne i Fat Burgers bud. Den er stor – en 175 grams satan i den mindste cheeseburger – saftig og velsmagende. Krydret og stegt helt tilpas med perfekt smeltet ost på toppen.

Syltede rødløg og agurker giver både knas og syrlighed til burgeren og er en god katalysator for den store bøf. Til gengæld er der smurt lige vel meget chilimayo på bollen, og dressingen bliver en anelse for dominerende.

Bollen var grillet på indersiden og ydersiden. Den var ret tør, og holdt ikke rigtig sammen på burgeren, så vi var hurtigt smurt ind i dressing, dryppende bøfjuice og vildfaren salat.

Benedikte: Det skulle være så godt, og det er det også til at starte med. Denne burger er svær at spise, fordi indholdet vælter ud til alle sider. Er du ligeglad med det, kan det være en helt lækker oplevelse. Især hvis du er til en sprødgrillet bolle, (meget) syltet løg og chili. Jeg fortryder på ingen måde denne burger, men den er desværre for syrlig og for stærk til at være favoritburger hos mig.

Camilla: Jeg giver Fat Burgers bud tre ud af seks stjerner for den velsmagende bøf og det knasende tilbehør. Bollen, for meget dressing og juice trækker desværre ned.

rating 3

Læs også: Bedste burger i dobbelt A? Her er en for enhver smag

Fat Burger leverer en solid bøf og lækkert knasende tilbehør. (Foto: Privat)
Fat Burger leverer en solid bøf og lækkert knasende tilbehør. (Foto: Camilla Falkenberg)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·