Læs også:

Close

MORNING NEWS: Eksplosion på fyrværkerimarked koster flere liv

Nyheder  | 

Eksplosion på fyrværkerimarked i Mexico koster flere liv · Dagene bliver længere · IS tager ansvar for angreb i Berlin og tysk politi leder stadig efter gerningsmand · Gerningsmand bag angreb på islamisk center i Zürich fundet

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Eksplosion på fyrværkerimarked koster flere liv

En eksplosion på fyrværkerimarkedet San Pablito i Tultepec, der ligger 30 kilometer uden for Mexico City, har foreløbigt kostet 27 mennesker livet og såret 70. Tallet kan endnu nå at stige i takt med, at eftersøgningsfolk får undersøgt området. Det skriver Ritzau.

Guvernøren i delstaten fortæller, at 13 børn fået forbrændinger på mere end 90 procent af kroppen. De bliver sendt til behandling i den amerikanske by Galveston.

Ifølge Luis Felipe Puente, der er chef for den mexicanske beredskabsstyrelse, er mangel på sikkerhedsforanstaltninger sandsynligvis årsag til eksplosionen, og lokale mexikanske medier rapporterer, at der var 300 ton fyrværkeri på markedet, da eksplosionen skete.

Eksplosion på fyrværkerimarked koster flere liv. (Foto: Polfoto)

Dagene bliver længere

Hvis du synes, at vintervejret er ved at være for meget af det gode, så er der gode nyheder til dig. I dag er det nemlig vintersolhverv og det betyder, at dagene fra nu af lige så stille begynder at blive lysere og længere. Det skriver DR.

Helt konkret er dagen i dag årets korteste dag, men herfra lysner det. Hvor hurtigt dine dage bliver længere afhænger dog af, hvor du bor, der er nemlig forskel på dagenes længde, helt op til 45 minutter, mellem Skagen og Gedser for eksempel.

Læs mere: Luises krop lukker ned om vinteren

Dagene bliver længere. (Foto: All Over)

IS tager ansvar for Berlin-angreb og gerningsmand stadig på fri fod

Terrororganisationen IS hævder, at de står bag lastbilangrebet i Berlin. Det skriver det IS-relaterede medie Amaq ifølge DR.

– De venter normalt, til de er sikre på, at det er en af deres folk, der har stået bag. Man skal lægge det i det, at IS selv føler sig overbevist om, at det er en af deres sympatisører, der står bag, siger DR’s mellemøstkorrespondent, Michael S. Lund og tilføjer, at Amaq er et rent talerør for IS.

Lund forklarer, at det ikke nødvendigvis betyder, at det er IS, der har haft noget med planlægningen at gøre, men at gerningsmanden kan have været sympatisør for terrororganisationen.

Og gerningsmanden leder tysk politi stadig efter, for tirsdag aften løsladte den tyske føderale anklagemyndighed, den 23-årige pakistaner, der blev anholdt kort efter angrebet i Berlin. Han anses ikke længere som mistænkt i sagen.

Det betyder, at en eller flere gerningsmænd er på fri fod.

Man har endnu ikke fået identificeret alle ofrene. Det oplyses dog, at der ikke er børn imellem.

Læs mere her: Lastbil kører ind i menneskemængde i Berlin

Læs mere her: En mistænkt anholdt og en anden fundet død efter lastbil torpederede julemarked i Berlin

Læs mere her: Berlins politi: Måske har vi den forkerte mand

Gerningsmanden bag angrebet på et tysk julemarked er endnu ikke fundet. (Foto: Polfoto)

Ung schweizer skød tre i islamisk center

Det var en ung 24-årig schweizisk mand med ghanesiske rødder, der mandag aften skød tre mennesker i et bederum i et islamisk center i Zürich, for derefter at tage sit eget liv. Det skriver Ritzau.

Mandens lig blev fundet på en flodbred nær centeret, og politiet fortæller, at manden skød sig selv kort efter sit angreb.

Manden var kendt af politiet, og havde en interesse i det okkulte. Ifølge politichef, Christiane Lentjes Meili, har manden søndag knivstukket og dræbt en bekendt på en legeplads.

– Der er ingen tvivl om, at personen, der skød sig selv efter angrebet på centret, er ansvarlig for de to gerninger, sagde hun.

Den 24-åriges motiv for angrebene er stadig uklar.

Alle tre skudofres tilstand er stabil, men to af ofrene er alvorligt sårede. Manden, der blev stukket ned af den 24-årige er chilener og overlevede ikke angrebet.

Læs mere: Lastbil kører ind i menneskemængde i Berlin og tre ramt efter skyderi i Zürich

Læs mere: Stadig intet motiv bag Zürich-angreb

Her ses politiet ved afspærringen i Zürich ude foran det islamiske center. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·