Læs også:

Close

MORNING NEWS: En mistænkt anholdt og en anden fundet død efter lastbil torpederede julemarked i Berlin

Nyheder  | 

En mistænkt anholdt og en anden fundet død efter lastbil torpederede julemarked i Berlin · Gerningsmand bag drab på russisk ambassadør var politimand – Putin ønsker hævn · Motiv bag angreb i Zürich er endnu ukendt · Donald Trump er nu officelt USA’s 45. præsident

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

En mistænkt anholdt og en anden fundet død efter lastbil torpederede julemarked i Berlin

I skrivende stund er 12 mennesker døde og 48 sårede, efter en lastbil torpederede et julemarked i foran Gedächtniskirche på Breitscheidtplatz i Berlin.

Der er fundet en død polsk mand inde i førerhuset i lastbilen. Samtidig har Berlins politi fortalt, at vidner så en mand løbe fra stedet, og kort efter anholdt mand en “mistænkelig” mand, i nærheden af Siegessäule. Indtil videre kan politiet ikke bekræfte, at der er tale om den samme mand. Det skriver Berlingske.

Det var en polsk lastbil, der kørte ind i menneskemængden med 60-80 kilometer i timen. Bilens ejer har udtalt, at han ikke har hørt noget fra sin chauffør siden mandag eftermiddag, og at han mener, at det er utænkeligt, at chaufføren har været involveret i angrebet uden at være under tvang.  Det skriver TV2.

– Det er min fætter. Jeg har kendt ham, siden han var en dreng. Jeg kan stå inde for ham, siger Ariel Zurawski til AFP.

Berlins politi har endnu ikke meldt ud, om man mener, at der er tale om terror, selvom aftenens hændelse minder uhyggelig meget om i sommer, hvor en lastbil torpederede en menneskemængde på strandpromenaden i Nice i Frankrig og dræbte 86 personer.

Opdateret den 20. december klokken 08.00 med dødstal og antal sårede.

Læs mere her: Lastbil kører ind i menneskemængde i Berlin

En mistænkt anholdt og en død efter lastbil torpederede julemarked i Berlin. (Foto: Polfoto)

Politimand skød russisk ambassadør – Putin ønsker hævn

Den mand, der mandag aften skød og dræbte den russiske ambassadør Andrej Karlov i Ankara i Tyrkiet, er tyrkisk politimand. I en video af skudepisoden ser man gerningsmanden gå rundt ved siden af den døde ambassadør og råbe:

– Allahu akbar – Gud er stor. Glem ikke Aleppo. Glem ikke Syrien. Glem ikke Aleppo. Glem ikke Syrien, sagde manden, som flere mener er en henvisning til russernes involvering i borgerkrigen i Syrien, og deres støtte til den syriske præsident Assad.

Præsident Putin vil ikke lade angrebet slå skår i relationerne mellem Tyrkiet og Rusland, siger han i en video og sammen den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan, vil den russiske statsleder øge indsatsen mod terrorisme og samarbejde om undersøgelsen af mordet. Det skriver Reuters og TV2.

Læs mere: Ruslands ambassadør dræbt i skudangreb i Tyrkiet

En ung mand råber efter at have skudt den russiske ambassadør i Tyrkiet. (Foto: Polfoto)

Stadig intet motiv bag Zürich-angreb

Mandag aften stormede en mand en moské i den schweiziske by Zürich, hvor han skød og sårede tre mennesker. Selvom schweizisk politi har indsamlet beviser, vil de endnu ikke give et bud på et muligt motiv bag angrebet. Det skriver Reuters.

To af de tre skudofre, tre mænd i alderen 30, 35 og 56 år, blev alvorligt såret. Den sidste mand slap med mindre skader.

Den formodede gerningsmand, en mand på omkring 30 år, stak af efter angrebet. Politiet siger, at de har fundet et lig ikke så langt fra gerningsstedet, men vil endnu ikke sige, om det har forbindelse til skyderiet.

Læs også: Tre ramt efter skyderi i Zürich

Her ses politiet ved afspærringen i Zürich. (Foto: Polfoto)

Så er det officielt: Trump er USA’s næste præsident

Så er det officielt: Trump er valgt som præsident. De valgmænd, der skulle bekræfte Donald Trumps sejr gjorde ikke oprør, som mange ellers havde håbet. Dermed bliver Donald Trump USA’s 45. præsident. Det skriver Politiken.

Ud af de 538 valgmænd, skal Trump mindst have 238 for at opnå flertal. Han fik 304 stemmer og var derfor aldrig i reel fare for at miste pladsen.

Normalt er valgmændenes bekræftigelse af præsidentvalget en formalitet, men efter Donalds Trumps overraskende sejr, og efterfølgende stemmeoptællinger, der viste, at han var to millioner personlige stemmer bagud i forhold til Hillary Clinton, har der været flere, der har forsøgt at få valgmændene til at ændre valgets resultat.

Læs mere: Overblik: Forstå det amerikanske valgsystem

Partifæller bekymrede over Trump
Så er det officielt: Trump er USA’s næste præsident. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·