Læs også:

Close
onani-sund-smuk-onanere-video-sex

Video: Onani og orgasme gør dig sund og smuk

Sundhed  | 

Sex- og livsstilsblogger JoanB fortæller i en videoreportage fra sexlegetøjsmessen EroFame i Hannover om nogle af de fysiske og mentale fordele, du opnår ved at onanere og få orgasme

Joan Bonnevie har siden år 2000 blogget og holdt foredrag om sex og erotik under navnet JoanB. Du kan se mere på bloggen joanb.dk.

JoanB’s mission er at nedbryde nogle af de mange fordomme og tabuer, der fortsat er omkring sexlegetøj. Samt ikke mindst at udbrede kendskabet til de positive sidegevinster, man som kvinde, mand og par opnår ved at krydre onani og det fælles sexliv med diverse former for sexlegetøjsprodukter her i 2016.

Derfor bringer vi her i samarbejde med Joan en reportage fra sexmessen, hvor Joan har fundet en række produkter, der æstetisk og funktionelt er helt i top – uden at skrige “sexlegetøj”. Faktisk nærmere tværtimod. I dag designes og produceres nemlig flere og flere sexlegetøjsprodukter, som lige så vel kunne stå på hylderne i Matas og på apoteket som i den lokale sexlegetøjsforretning.

Vidste du at …
Onani og orgasme forøger mængden af lykke- og kærlighedshormonet oxytocin og endorfiner i blodet, som blandt andet mindsker risikoen for depression
Onani krydret med orgasme udløser dopamin, som gør dig mere opstemt og lykkelig
Onani øger hjerterytmen og dermed blodcirkulationen, der giver en god glød i kinderne
Onani og orgasme har en afstressende effekt – og kan virke smertelindrende
Onani og orgasme kan fungere som et tiltrængt energiboost, for eksempel som god start på dagen
Onani får dig til at sove bedre og mindsker risikoen for spændinger i kroppen
Onani booster dit immunforsvar, da kortisol-niveauet i kroppen øges
Onani minimerer risikoen for at få diabetes-2 sukkersyge
Onani og sex efterfulgt af orgasme styrker og træner bækkenbundsmusklen

Derfor skal du onanere

Vi onanerer ofte i årevis, inden vi har vores seksuelle debut. Og langt de fleste af os, om vi er singler eller i fast forhold, har med jævne mellemrum sex med os selv, hele livet ud. Udover den åbenlyse gevinst; nydelsen, er der også en anden stor fordel ved at få orgasme: Det er sundt for dig!

– Orgasmen eller oxytocinet, der dannes i forbindelse med seksualakten, kan i sig selv virke helende eller måske ligefrem forebygge depression. Personligt er jeg overbevist om, at regelmæssig orgasme modvirker depression – og bør være en del af et sundt normalliv, siger psykiater Henrik Littauer blandt andet i et længere blogindlæg på joanb.dk.

Hør JoanB fortælle i videoen herunder, hvor hun reporterer fra sexmessen EroFame i Hannover:

Læs også: Folk, der hører musik i hjemmet, har mere sex

Læs også: Få pletfri sex under din menstruation

Klik her for at læse Joans anmeldelse af Womanizer, som hun taler om i videoen.

4-candy joanb vibrator
Womanizer er en af de vibratorer, Joan nævner i videoen. (Foto: JoanB)

· Mere fra samme kategori ·