Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Kaldte Michelle Obama for en abe i høje hæle og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Kaldte Michelle Obama for en abe i høje hæle

En kvinde er sendt på orlov og lagt for had, efter hun kaldte Michelle Obama for “en abe i høje hæle” i en statusopdatering. Det skriver Jyllands-Posten og Time Magazine.

Mere end 100.000 mennesker har skrevet under på, at kvinden fra West Virginia, Pamela Ramsey Taylor, skal fyres.

Pamela Ramsey Taylor, der er mellemleder i en offentligt ejet virksomhed, som servicerer ældre og familier med lave indkomster i Clay County, West Virginia skrev nemlig en racistisk status-opdatering, og det har altså fået hende i en gevaldig modvind.

Hun skrev:

– Det bliver forfriskende at få en præsentabel, smuk, værdig førstedame i Det Hvide Hus. Jeg er træt af at se på en abe i høje hæle.

Men det er ikke kun Pamela Ramsey Taylor, der har gjort sig uheldigt bemærket i sagen. For Clay Countys borgmester, Beverly Whaling, skrev nemlig følgende kommentar til statusopdateringen:

– Der reddede du lige min dag, Pam.

Borgmesteren har efterfølgende undskyldt sin kommentar, som hun siger blev misforstået.

Begge kvinder har slettet deres opslag og deres profiler på Facebook.

Læs mere: 7 tegn: Var Michelle Obama den bedste førstedame nogensinde?

Kaldte Michelle Obama for en abe i høje hæle. (Foto: Polfoto)
Kaldte Michelle Obama for en abe i høje hæle. (Foto: Polfoto)

Messerschmidt gav EU-penge til konservativ vens firma

Der kommer stadigvæk nye oplysninger frem i sagen om Morten Messerschmidt og hans brug af EU-pgene gennem MELD. Nu viser det sig nemlig, at Messerschmidt og MELD betalte 390.000 EU-støttekroner til Morten Messerschmidts “gode ven”. Det skriver DR.

I foråret 2015 brugte MELD 390.000 kroner på en reklamekampagne for Dansk Folkepart. Det er i sig selv problematisk, for EU-penge må ikke bruges til valgkamp og andet, der støtter nationale partier.

Men derudover er det Morten Messerschmidts “gode ven” og konservativ politiker Nikolaj Bøgh, der fik opgaven om at lave reklamen.

Og det er et problem, mener eksperter:

– Det er et problem, for der kan være tale om, at vennen har fået en for god kontrakt i forhold til, hvad Messerschmidt kunnet have opnået andre steder, siger Lars Bo Langsted, der er juraprofessor ved Aalborg Universitet og har gennemgået sagen for DR Nyheder.

MELD-sagen begyndte i 2015, hvor DF-medlem Rikke Karlsson anklagede Messerschmidts gruppe og fond MELD og FELD for snyd med EU-penge. Sagen er siden begyndt at rulle.

Læs om hele sagen her: Overblik: Forstå sagen om Messerschmidt, DF, EU, MELD, FELD og mulig svindel.

Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed. (Foto: Polfoto)
Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed. (Foto: Polfoto)

Reservedele til nye danske kampfly er allerede på vej ud af produktion

Forsvarsministeren har hasteanmodet Folketinget om 100 millioner kroner, fordi dele til F35-kampflyet forsvinder fra markedet. Det har gjort flere partier bekymrede, og nu kaldes forsvarsministeren i samråd. Det skriver Jyllands-Posten.

F-35 kampflyene er købt til en pris på 20 milliarder kroner, og forventes leveret i 2021. Men allerede flere år inden, at de amerikanske leverandører begynder at bygge Danmarks nye kampfly, kommer det frem, at flere afgørende dele til flyene forventes at udgå af produktion, allerede før flyet produceres.

Derfor har forsvarsminister Peter Christensen hasteanmodet Folketinget om at få 100 millioner kroner i forskud, så man allerede i 2017 kan indkøbe reservedele. Samtidig kommer reservedelene kun i pakker, så Danmark er tvunget til at købe flere dele, end vi har behov for, og dem må vi så forsøge at sælge.

Flere partier er bekymrede over, at det, der kaldes fremtidens kampfly allerede nu er ved at gå ud af produktion, når det handler om reservedele. Derfor kaldes forsvarsministeren nu i samråd.

Læs mere: Lars Løkke køber ind for 56,4 milliarder: Verden er en anden

Reservedelene til spritnye kampfly er allerede ved at udgå af produktion. (Foto: Polfoto).
Reservedelene til spritnye kampfly er allerede ved at udgå af produktion. (Foto: Polfoto).

· Mere fra samme kategori ·