Læs også:

Close
popcorn biograf film

15 film fra ind- og udland, der er en biograftur værdig

Underholdning  | 

Der er et travlt efterår forude, der er netop masser af film på vej til biograferne. Vi har lavet en oversigt over 15 seværdige film, der får premiere dette efterår

Hollywoodproduktioner

Dobbelt op på dansk

I oktober kommer der hele to blockbusters med danskere på rollelisten.

Den første er Inferno, som er efterfølgeren til Da Vinci Mysteriet og Engle og dæmoner. Professoren Robert Langdon er på den igen, og i denne omgang skal Tom Hanks spille over for Sidse Babett Knudsen.

Inferno har premiere den 13. oktober

Marvels seneste skud på stammen, Doctor Strange, får premiere senere denne måned. Doctor Strange spilles af Benedict Cumberbatch, der er oppe imod Mads Mikkelsen som filmens skurk, Kaecilius.

Doktor Stephen Strange ender i et biluheld, der gør det umuligt for ham at bruge sine hænder. I mangel på muligheder begynder han at søge alternative metoder på helbredelse, der tager ham på en magisk og farefuld færd.

Doctor Strange har premiere den 28. oktober

Mystisk forsvinden

Er du til krimier og mordgåder? Kommer der hele to film, der har en kvindes forsvinden som omdrejningspunkt. The girl on the train og Indignation er begge baserede på bestsellers, der nu har fundet frem til det store lærred.

The girl on the train har premiere den 3. november

Idignation her premiere den 24. november

https://www.youtube.com/watch?v=u389YagFbOY

Liv fra det ydre rum

Menneskets fascination af rummet og fremmede livsformer stopper nok aldrig. I Arrival lander tolv rumskibe på jorden. For at komme i kontakt med de uindbudte gæster hyres en ekspert i lingvistik, der skal vurdere rumvæsenernes intentioner.

Arrival får premiere den 10. november

Dansk instruktør

Danske Puk Grasten sidder i instruktørstolen på filmen 37, der er baseret på mordet af Kitty Genovese. Kitty myrdes og voldtages på åben gade med sine naboer som vidner, men ingen af dem griber ind.

37 får premiere den 17. november

Magien er tilbage

Godt nyt til alle Harry Potter fans. Dette efterår fortsætter magien i Fantastic beasts and where to find them, der udspiller sig mange år før, Harry Potter sætter sine ben på Hogwarts.

Dette er den første film i en trilogi baseret på bogen af samme navn.

Fantastic beasts and where to find them får premiere den 17. november

Hold børnene uden for

Little Men er en indiefilm om Jake og Tony, der bliver venner, da Jake og hans familie flytter ind i samme bygning som Tony. Jakes far ejer ejendommen, men har ingen fast indkomst og vælger derfor at hæve huslejen. Dette fører til stridigheder mellem drengenes forældre, og deres venskab bliver sat på prøve.

Little Men har premier den 17. november

Uden for hollywood

Argentinsk drama

Klanen (El Clan) handler om Puccio-familien. Faren har en fortid hos den argentinske efterretningstjeneste, hvor han kidnappede kommunistiske guerillakrigere. Han har dog svært ved at lægge det på hylden, og hele familien bliver involveret i mord og kampen om at opretholde deres pæne image udad til.

Klanen får premiere den 13. oktober

De danske jøders fortælling

I Fuglene over sundet følger man en jødisk families forsøg på at flygte til Sverige under Anden Verdenskrig, men det er risikofyldt rejse, der afhænger af tillid og andres vilje til at hjælpe dem på vej.

Fuglene over sundet får premiere den 27. oktober

Dansk drama

Forældre virker måske ved første øjekast som en sød fortælling om et ægtepar, der skal have deres anden ungdom, efter deres søn flytter hjemmefra, men da parret flytter tilbage i deres gamle lejlighed, ændres alt.

Forældre har premiere den 3. november

https://www.youtube.com/watch?v=oeWvHnYY9DI

Australsk Wes Anderson-univers

I Girl Asleep møder vi 15-årige Greta, der ikke er den smarte pige i klassen. I skolen bliver hun nedgjort af skolens seje tøser, derhjemme er hendes irriterende forældre og storesøster, og alt, hun har, er sin ven Elliott.

Da hendes mor vælger, at der skal holdes en stor fødselsdag for Greta, flyder bægret over, og hun falder i afmagt i en dyb søvn, der fører hende ind i en mystisk parallel verden.

Girl Asleep her premiere den 10. november

Den store test

I Perfect Strangers (Perfetti sconosciuti) vælger syv venner (heriblandt par) under middagen at lægge deres mobiler på bordet, så alle kan se, hvad de får af beskeder og opkald. For de har jo ikke noget at skjule – eller har de?

Perfect Strangers får premiere den 17. november

Dokumentarer

Oasis: Super Sonic

22 år efter udgivelsen af deres debutalbum, får du nu hele historien om britpoppens ukronede konger, Oasis.

Du får muligheden for at opleve deres turbulente liv og karriere frem til 2009, hvor de trak stikket. Deres enorme succes førte bandmedlemmerne ud i stofmisbrug, interne stridigheder og skandaler.

Oasis: Super Sonic har premiere den 13. oktober

Life, Animated

Life, Animated er Owen Suskinds historie. Han udviklede autisme som treårig og holdt op med at tale. Hans forældre var bekymrede for, at han aldrig ville sige noget igen, indtil Disneys tegnefilmsunivers hjalp ham til at forstå livet.

Life, Animated har premiere den 20. oktober

The War Show

Dokumentaren følger den syriske radiovært Obaidah Zytoon og hendes venner i 2011, der oplever den spirende ekstremisme på nærmeste hold.

Se, hvordan en gruppe håbefulde unges liv forvandles til et sandt mareridt.

The War Show får premiere den 26. oktober

Amateurs in space

De to danske rumentusiaster Kristian von Bengtson og Peter Madsen drømmer om at rejse ud i rummet i deres egen raket.

… men hvad der startede som en fælles drengedrøm udvikler sig til uvenskab og en kamp om at blive den første amatør i rummet.

Amateurs in Space får premiere den 2. november

Isle in between the bank of blue cinema seats facing pink-lit curtain on wall. Keywords: Cinema, curtain, red, seats, screen, audience, empty, Hollywood, multiplex, popcorn, velvet, film, movie, critic, gone, finished, projector Modelreleased: NO Millennium Images, 1109
Så er der ikke andet for end at tage din bedste biografbuddy under armen og afsted! (Foto: Polfoto)

Læs også:

CREDIT: SHOWTIME MASTERS OF SEX (SEASON 1) Lizzy Caplan, Michael Sheen, Margo Martindale

Efterårshygge: Disse serier kan du streame i september og oktober

tinapink

Pretty pink – shop løs af den lyserøde trend

· Mere fra samme kategori ·