Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Giv SU efter fremtidsmuligheder og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Forslag: Giv SU efter fremtidsmuligheder

Regeringen afslører tirsdag deres 2025-plan for den danske økonomi. Her vil der utvivlsomt blive lagt op til en ændring af SU-systemet for at nedbringe de stigende udgifter.

Tænketanken Kraka er kommet med fire forslag, der kan spare staten for fem milliarder kroner om året, hvilket svarer til en fjerdedel af udgifterne i 2016, skriver Politiko.

De har blandt andet foreslået, at regulere SU’en efter job- og lønmuligheder. Så jo større chance for arbejde og højere lønpræmie de studerende har udsigt til, jo højere SU vil de få.

Derudover har de også foreslået at afskaffe hjemmeboende SU og det sjette SU-år.

– Vi bruger rigtig mange penge på SU’en, og derfor er det nærliggende at overveje, om systemet er indrettet på den rigtige måde, siger vicedirektør og økonom i Kraka Jens Hauch og understreger, at forslagene kun er til inspiration.

Studerende
(Foto: Polfoto)

Læs også: Hver sjette dropper ud inden første år på studiet

17-årig i koma efter skoletur

Onsdag fik en skoletur til Bagsværd svømmehal en tragisk afslutning, da en 17-årig pige fra Unges Uddannelsescenter i Værløse blev fundet livløs i vandet, skriver Metroxpress.

Det er endnu uvist, hvad der er har forsaget ulykken. Ulrik Hove fra Vestegnens Politi forklarer til Metroxpress, at de er i gang med at undersøge hændelsesforløbet og understreger, at der ikke er tale om en forbrydelse.

Der blev udøvet førstehjælp på pigen, imens andre tilkaldte en ambulance. Hun er blevet identificeret og ligger nu i koma på Rigshospitalets traumecenter.

Bagsværd svømmehal
(Foto: Polfoto)

To danske syrienkrigere dræbt

To danskere har i løbet af den seneste uge mistet livet i det nordlige Syrien, skriver Politiken.

Udenrigsministeriet vil hverken be- eller afkræfte disse oplysninger.

– Udenrigsministeriet har ikke oplysninger herom, og vi kan hverken be- eller afkræfte forlydender om, at danske statsborgere skulle være omkommet i Syrien, siger Udenrigsministeriets Borgerservice.

Det blev i april offentliggjort i en rapport af International Center for Counter-Terrorism, at 125 personer er rejst var Danmark til Syrien og Irak. Journalist Jakob Sheikh mener, at mindst 40 af disse er døde, og fortæller:

– Danskere, som rejser afsted, kommer i overvejende grad ikke tilbage. Tidligere talte vi om hjemvendte syrienkrigere som et fænomen, men det er sjældent, at folk er i stand til at vende hjem nu. Enten kæmper du og overlever – ellers kæmper du og dør.

A 21-year-old from Denmark poses for a photo as he sits on top of a Soviet-made anti-aircraft gun in May 2013 at a training camp inside Syria near Idlib and Aleppo. The Dane, who did not want to be named, spent a bit more than a month in Syria and was turned back the third time he tried to travel there. He is part of a new wave of Europeans is heading to Syria, their ranks soaring in the past six months as tales of easy living and glorious martyrdom draw them to the rebellion against Bashar Assad. The western Europe-based rebels, mostly young men, are being recruited by new networks that arrange travel and comfortable lodging in the heart of rebel territory, and foster a militant form of Islam that Western security officials fear will add to the terror threat when the fighters return home. (AP Photo)
(Foto: Polfoto)

Læs også: #DetMenerJeppe: Hvad er det med kvinder og tapas?

Mindst 60 dræbt i Yemen

Mandag mistede mindst 60 mennesker livet i et selvmordsangreb ved en militærbase i Yemens næststørste by, Aden, i følge DR.

IS står bag angrebet, og hospitalskilder melder om mindst 29 sårede foruden de 60 dræbte, men dødstallet forventes at stige.

I weekenden foretog Saudi-Arabien luftangreb mod oprørere i det centrale Yemen. Saudi Arabien gik sammen med en arabisk koalition ind i landet for at få den sunnimuslimske præsident, Abedrabbo Mansour Hadi, tilbage til magten.

Yemen
(Foto: Polfoto)

Læs også: Cuteness overload: Hundehvalpe, der stjæler dit hjerte

· Mere fra samme kategori ·