Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Rocklegende stiller op til præsidentvalg og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rocklegende stiller op til præsidentvalg

Alice Cooper stiller op til det amerikanske præsidentvalg. Rockstjernen offentliggjorde mandag, at han ville stille op til valget under sloganet “”A Troubled Man for Troubled Times”. Det skriver Ritzau.

Alvoren af hans kandidatur må tiden vise. Hillary Clinton og Donald Trumps popularitet er faldet markant, hvilket kunne være en åbning for den 68-årige Alice Cooper.

Cooper er allerede kommet med flere kontroversielle forslag, såsom at komikeren Groucho Marx skal på den amerikanske 50-dollarseddel. Ligeledes vil han opfordre briterne til at sætte skuespilleren Peter Sellers på pundsedlerne.

Står det til Alice Cooper, bør Lemmy Kilmister, den afdøde forsanger fra Motörhead, blive portrætteret i Mount Rushmore.

Sangeren fører dog en mindre agressiv valgkampagne, som indtil nu kun har bestået af salg af merchandise og en genudgivelse af singlen Elected fra 1972.

Alice Cooper
Alice Cooper under koncert i Stockholm. (Foto: Polfoto)

Dansker anholdt for menneskesmugling

En dansk statsborger er blevet anholdt i Malmö for menneskesmugling, oplyser TV2. Manden forsøgte at smugle to personer ind i Sverige i sin bil.

Dette er ikke et enestående tilfælde. Hele 363 mennesker er det seneste år blevet anholdt for at prøve at smugle mennesker ind i Sverige, der i november 2015 indførte grænsekontrol.

Menneskesmugling er et stort problem, og svensk politi oplyser, at der er omkring 40 kriminelle netværk, som systematiserer menneskesmugling. Derudover anslår Europol, at menneskesmuglere, i og ind til Europa, omsatte for omkring 50 milliarder kroner sidste år.

Svensk grænsekontrol
Grænsekontrol ved Øresundsbroen. (Foto: Polfoto)

Markant stigning i udgifter til SU

Nye tal fra Uddannelses- og Forsknings­ministeriet viser, at antallet af SU-modtagere de seneste ti år er steget fra 315.000 til 486.000.

– Udviklingen afspejler både, at vi er lykkedes med at få flere til at tage en videre­gående uddannelse, og at vi har et af verdens mest generøse SU-systemer, hvor de studerende får en høj SU og mulighed for lån oveni. Derfor er det naturligt, at SU-systemet er til debat, kommenterer Venstres uddannelses- og forskningsminister, Ulla Tørnæs, til Ber­lingske.

Ministeren er ikke den eneste, der ser kritisk på det danske SU-system. Både Konservative og Liberal Alliance vil foretage nedskæringer af udgifterne.

– Det er et tegn på, at SU-systemet er en ordning, der er kommet ud af kontrol, og det er vanvittigt svært at genvinde kontrollen med sådanne ordninger. Det giver anledning til at kigge systemet igennem, for vores model er meget dyr, siger uddannelsesordfører for Liberal Alliance, Henrik Dahl.

Ulla Tørnæs
Regeringen præsenterer snart sin 2025-plan for dansk økonomi. Her forventes ændringer af SU-systemet. (Foto: Polfoto)

Biler sættes i brand for tredje nat i træk

For tredje nat i streg er der blevet sat ild til køretøjer i København. I følge Ekstra Bladet blev der natten til tirsdag sat ild til en bil og tre knallerter på Nørrebro

Klokken 00.23 anmeldte et vidne en brændende bil i flammer på Baldersgade. De tre knallerter var sat i flammer på Blågårdsplads umiddelbart inden.

Der er endnu ikke blevet anholdt nogen i sagen.

Læs om de tidligere brandstiftelser her.

Tre knallerter afbrandt på Blågårds Plads kl.00.26
De tre afbrændte knallerter kort efter slukning. (Foto: Polfoto)

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·