Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Hver sjette studerende dropper ud og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Hver sjette dropper ud inden første år på studiet

Det er et rekordår for optagelse på de videregående uddannelser, men fortsætter tendensen, som har vist sig i de forrige, er hver sjette af de studerende faldet fra studiet igen inden for de første år. Det skriver TV2.

Især på universitetsuddannelserne oplever man et stigende frafald. I 2011 var det 15,1 procent af studerende, der faldt fra i løbet af det første år på deres bacheloruddannelse. I 2015 var det tal steget til 18,5 procent.

I Danske Studerendes Fællesråd er man bekymrede.

– Der kan være mange grunde til det, og vi skal være bevidste om, hvad det er. Men nogle vælger forkert, og det er okay. De studerende skal have lov at vælge om, hvis de finder ud af undervejs, at det ikke var det rigtige studie for dem, siger DSF-formand Yasmin Davali.

Hun peger på fremdriftsreformen og et presset boligmarked som årsagen til, at mange falder fra.

– Det er vigtigt med ordentlige rammer for at få hverdagen til at hænge sammen. Boligmanglen er forværret, og mange oplever, at det første stykke tid bliver forstyrret – tid, som ellers skulle bruges på at lære kammerater, fag og omgivelser at kende, siger Yasmin Davali.

Her er vi med til studiestart på Aarhus Universitet. Hver sjette dropper ud inden første år på studiet. (Foto: Polfoto)
Her er vi med til studiestart på Aarhus Universitet. Hver sjette dropper ud inden første år på studiet. (Foto: Polfoto)

Terrorfrygt: Ildspåsættelse af laboratorium blev først kaldt bombe

Belgien har været udsat for grumme terrorangreb, og landet er i højeste alarmberedskab. Derfor meldte flere medier tidligere på dagen om mulig terror, da en bil var kørt gennem en barrikade og en bombe detoneret ved Belgiens Krimonologi Institut, men det er forkert. Det skriver The Guardian.

I stedet siger efterforskere nu, at der højst sandsynligt er tale om ildspåsættelse, der har ført til en eksplosion, og siger, at det højst sandsynligt har været for at ødelægge bevismateriale, da instituttet foretager undersøgelser af materiale i krimi-sager og er knyttet til justitsministeriet.

– Det er formentlig ikke terrorisme. Det er en kriminel handling. Jeg kan ikke bekræfte, at der har været nogen bombe, siger talskvinde Ine Van Wymersch.

Ingen kom til skade under episoden.

Terrorfrygt: Ildspåsættelse af laboratorium blev først kaldt bombe. (Foto: Polfoto)
Terrorfrygt: Ildspåsættelse af laboratorium blev først kaldt bombe. (Foto: Polfoto)

Forskere forlader vulkan efter et års forskning til Marsrejse

Det sidste år har seks forskere boet i en hvid kuppel på en vulkan på Hawaii for at undersøge, hvordan det vil være at bo på planeten Mars. Det skriver The Guardian.

De seks forskere har stort set været isolerede i løbet af året, og de tre mænd og tre kvinder har kun måtte forlade deres kuppel i rumdragt. Det er NASA, der står bag projektet.

Kuplen ligger 2.500 meter over havets overflade, og fordi jorden er fattig på næring, kan der ikke vokse planter i jorden. Derfor har forskerne levet på blandt andet dåsetun og pulverost.

Forsøget er en del af den forskning, der skal understøtte det langsigtede mål om at sende mennesker til Mars.

– En af dine største fjender er kedsomhed. Du er nødt til at være villig og i stand til at tilpasse dig andre personer og indgå kompromiser, og hvis du ikke kan det, så bør du ikke være her (som en del af projektet, red.), siger den tyske forsker Christiane Heinicke efter at have forladt kuplen.

Forskere forlader vulkan efter et års forskning til Marsrejse. (Foto: Polfoto)
Forskere forlader vulkan efter et års forskning til Marsrejse. (Foto: Polfoto)

https://www.instagram.com/mydailyspace/

· Mere fra samme kategori ·