Læs også:

Close
Pas på med at tage billeder af dit boardingpas

Pas på med at tage billeder af dit boardingpas

Rejser  | 

Det er fristende at blære dig, når du er på vej ud at flyve, men der kan trækkes rigtig mange ekstra informationer ud af dit boardingpas – og de kan misbruges

Ah! Er der noget bedre end at sidde i lufthavnen med en kop Starbucks-kaffe, et boardingpas og en avocadosandwich fra Joe? Jep! At instagramme the shit out of it, så alle dine venner kan blive dødmisundelige og se, hvilket lækkert liv, du lever.

Men stop lige engang.

Det er nemlig en rigtig dårlig ide at dele billeder af dit boardingpas på nettet (selv om hele Facebook og Instagram elsker at kaste hjerter efter et lufthavnsindtjek). Hvis stregkoden på boardingpasset er synligt, kan det nemlig skabe problemer.

Læs også: Her er den billigste dag at købe flybilletter

Der findes nemlig steder på nettet, hvor andre kan afkode en masse personlige informationer bare ved at indtaste din stregkode. Det kan blandt andet være informationer om dine tidligere og kommende rejser, ligesom for eksempel telefonnummeret kan findes. Det skriver it-ekspert Brian Krebs på sin blog, Krebs on Security.

basic instagram feed i ferieperioden
Basic Instagram-feed i ferieperioden. (Foto: Redaktionen)

De mange informationer kan bruges til at ombooke billetter, skifte sæder og endda aflyse rejser, du har bestilt! Rimelig surt at stå der med sin frappé og blive bedt om at tage hjem igen uden skyggen af palmer eller muligheder for at tage #onaplane-billeder.

Hvis du gerne vil tjekke, hvilke informationer der gemmer sig på dit boardingpas, så upload stregkoden på dette site. Medmindre du – ligesom vi – går med sølvpapirshat og er blevet freaked out efter at have læst denne artikel. Så bør du nok holde den stregkode helt for dig selv.

Læs også: Drømmejob? Flyselskab vil betale dig for at rejse og snappe

 

Udsigt i Thira på Santorini

Læs også: Must see på Santorini

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·