Læs også:

Close
Udsigt i Thira på Santorini

Santorini: 6 tips til den perfekte ferie

Rejser  | 

Overvejer du en tur til Santorini? Så tjek disse seks tips til en perfekt ferie på den græske ø

Kykladerne ligger i det Ægæiske hav i Middelhavet og består af omkring 220 øer. Santorini og Mykonos er blandt de mest kendte i øgruppen.

Græske Santorini er en klassisk feriedestination. Som en del af øgruppen Kykladerne, der ligger lidt nord for Kreta, er vulkanøen nemlig både varm, smuk og fyldt med lækker mad.

Santorini kan betegnes som dronningen af de mange græske øer. Selv om hun næppe kan prale af sin størrelse, er hun nemlig en af de allersmukkeste: Det er her, postkortfotograferne tager hen for at fotografere de ikoniske, hvide huse med blå tage, som du helt sikkert har spottet på diverse græske feriebilleder.

Vi har samlet seks tips, så du kan få det bedste ud af din ferie på Santorini.

1. Besøg Thira

Thira er et andet navn for Santorini. Det kaldes også Fira eller Thera, og er den ældre betegnelse for stedet. I dag bruges det dog især om øens populæreste by, som er både smuk og hyggelig.

Byen Thira ligger nemlig på en klippeside og det er her, du kan opleve motivet fra dine postkort. Derfor er det et meget populært sted for turister, men byen er altså et must, hvis du besøger Santorini.

De fleste butikker er fyldt med turistgejl, men der er enkelte steder, hvor man kan finde noget fint. Når du trænger til et hvil og noget mad eller drikke, så gå efter de caféer, der er på bjergskråningen og vender ud mod havet.

Thira på Santorini.
Udsigten over Thira. (Foto: Privat)

2. Nyd solnedgangen

Der er masser af muligheder for at se en smuk solnedgang på Santorini. Når du alligevel er i Thira, så udnyt, at byen har så mange spisesteder med perfekt beliggenhed. De restauranter, der har allerflottest udsigt, er ofte bookede, så husk at bestille bord, når du vil have solnedgang til dessert.

MY DAILY SPACE anbefaler caféen Irina’s (bag kirken), hvor du kan få en lækker vaffel med frugt og softice, mens du kigger ud over bjergskråningen og havet. Skal du have et større måltid, så lav reservation på restaurant Pelikanos, der har tagterasse og den bedste udsigt over byen.

Udsigt fra en restaurant i Thira på Santorini.
Caféer og restauranter med udsigt bliver proppede omkring solnedgang i Thira. (Foto: Polfoto)

3. Rid på et æsel

Det kan være hårdt at bevæge sig rundt og især opad på vulkanøen, men mange grækere arbejder med at leje æsler ud. De er pyntet fint og er vant til at transportere turister hele vejen fra havnen til toppen af øen – hvor du eventuelt kan tage svævebanen ned igen. En sjov og hyggelig oplevelse.

Tre æsler hænger ud på en trappe i Thira på Santorini.
(Foto: Privat)

4. Tag i udendørs biograf

Kamari er et noget fladere område på Santorini, men det er bestemt et besøg værd. Her vrimler det med lækre strandsenge og barer på stranden – og så er der også en udendørs biograf.

Biografen hedder Kamari Open Air Cinema og er som navnet antyder indrettet under åben himmel med små lyskæder og safaristole. I baren sælger de snacks som popcorn, hotdogs, drinks og vin.

https://www.instagram.com/p/7-699ASqAy/?taken-at=4254198

https://www.instagram.com/p/68Fze4q341/?taken-at=4254198

Kamari Open Air Cinema er åben fra maj til oktober, og det koster cirka 60 kroner for en billet. Aftenens film, der oftest er på engelsk og med græske undertekster, går altid omkring klokken 21:30 om aftenen, og dørene til biografen åbner 40 minutter før.

Du kan læse mere om Kamari Open Air Cinema og tjekke programmet ud på stedets hjemmeside.

5. Gå tur på en aktiv vulkan

Med en kort sejltur kan du komme ud og gå rundt på en ægte, aktiv vulkan. Den ligger lige uden for Thira og kan ses fra det meste af byen. Der er naturligvis ret øde, men det er en fed oplevelse at kunne mærke og lugte(!) vulkanen. Og så er der smukke omgivelser.

Om sommeren er der gerne 40 grader på Santorini, og det er endnu varmere at gå rundt på vulkanen. Derfor er det en god idé at se, om du kan komme af sted tidligt om morgenen med en båd fra havnen – så undgår du også at følges med alt for mange andre turister og får en mere intim oplevelse.

https://www.instagram.com/p/tet98HNN0I/?taken-at=263719945

https://www.instagram.com/p/7qKoGYuMnD/?taken-at=263719945

6. Bad på den røde og den sorte strand

Ofte drømmer vi om hvide sandstrande, når vi planlægger ferie, men på Santorini er der noget lidt sejere. Der findes nemlig både en rød og en sort strand, hvor bunden er farvet af vulkanstenene.

Den røde strand hedder helt enkelt Red Beach og ligger 20 minutters kørsel fra Thira. Det er ikke en typisk badestrand, men tag derhen for landskabets skyld.

https://www.instagram.com/p/BCCGOLane26/?taken-by=_anna.lynne_

Mange af strandene på Santorini har til gengæld det sorte sand – som egentlig nærmere er småsten. MY DAILY SPACE besøgte Vlychada, men også Perissa og Agios Georgios er strande med sort underlag.

https://www.instagram.com/p/BCtkHtOP-Br/?taken-by=nbmtravels

Da Santorini er en vulkanø, er det en rigtig god idé at investere i et par badesko. Der er nemlig ikke sand men sten på stranden, og det er ret ubehageligt at gå på. Køb badeskoene hjemmefra eller find dem i en butik nær stranden. De ser åndssvagt fjollede ud, men de er superpraktiske og meget lette at svømme med.

 

· Mere fra samme kategori ·