
Opskrift: Græsk salat
Drøm dig til det sydlige Europa med denne supernemme og lækre opskrift på sommerlig græsk salat
Jeg, Ida, den ene halvdel af SundeSager, er lige vendt hjem efter en skøn uge på Kreta. Der stod den på 3 timers yoga hver dag og selvfølgelig en masse lækker græsk mad. Græsk salat var nok det, vi spiste mest af den simple årsag, at det bare smager helt fantastisk og er indbegrebet af Grækenland. Græske oliven, feta, solmodne tomater, agurk, løg… Mums altså!
Det bedste ved græsk salat er, at det er så let at lave og samtidig smager helt fantastisk. Desuden ser salaten altså også bare helt fantastisk ud; rustik og fyldt med farve.
Ingredienser
3-4 blommetomater
1/2 rødløg
Ca. 74 g græsk feta
1/4 agurk
Græske oliven
Frisk oregano
Lidt olivenolie
Lidt balsamicoeddike
Salaten passer perfekt til grillmaden, men kan også sagtens bare spises alene som en let frokost.
Græsk salat indeholder som regel også grøn peberfrugt, jeg havde bare ikke noget på lager. Men hvis du gerne vil have peberfrugt i salaten, hvilket jeg bestemt kan anbefale, vil jeg skyde på, at du skal bruge 1/2 peberfrugt i skiver.
Opskriften er til 3-4 personer.
Fremgangsmåde
- Vask tomaterne og agurken. Skær dem i rustikke stykker.
- Pil løget og skær det i ringe.
- Skær fetaen i grove tern.
- Saml salaten med resten af ingredienserne og server.
Se flere opskrifter på bloggen sundesager.dk.