Læs også:

Close
festival koncert

NEWS: Pas på snyd med festivalbilletter

Nyheder  | 

Pas på snyd med festivalbilletter · Kom til cykelauktion i morgen i Rødovre · Dom i den store drabssag · Coop fjerner 169 ton plast om året med hakkekød i poser · 27 årig mand får fem og et halv års fængsel for hjemmerøveri og grov vold · Dagens billede: Skyldig

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Pas på snyd med festivalbilletter

Svindlere udnytter enhver mulighed for at franarre borgere deres penge, og snyd med festivalbilletter er ingen undtagelse. Vær kritisk, når du handler billetter online og følg nogle enkle råd for at mindske risikoen for at blive snydt.

Festivalsæsonen står for døren, og flere festivaler melder udsolgt af dagsbilletter eller biletter til de fulde festivalprogrammer. Derfor er jagten på billetter gået i gang på sociale medier og platforme til gensalg af billetter. Samtidig er svindlere gået på jagt efter håbefulde festivalgæsters penge.

Sidder du i 11. time og skal sikre dig en billet til Roskilde Festival, Smukfest, Grøn Koncert eller en af de mange andre festivaller i Danmark?

Så er opfordringen fra Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør Lars Bønløkke Lé, at du er opmærksom.

– Vi har samlet nogle gode råd, der skal klæde borgerne på til at kunne spotte billethajerne og undgå, at en glad sommer med venner og god musik ikke bliver til en ærgerlig sommer, hvor nogle svindlere er stukket af med pengene og ens gode humør. Svindlerne holder ikke ferie, og salg af festivalbilletter er også en mulighed, som svindlerne forsøger at udnytte, siger Lars Bønløkke Lé, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Digitaliseringsstyrelsen har fire enkle råd til, hvordan du undgår at blive snydt af sommerens billethajer:

1. Køb din billet hos de officielle billetudbydere, og brug deres ventelister, hvis billetten er udsolgt.

2. Vær særligt opmærksom på de tilbud, du modtager, hvis du selv efterspørger en billet i et opslag eller en annonce. Det kan tiltrække svindlere.

3. Er billetten betragtelig billigere end andre steder, kan det være tegn på svindel.

4. Køb via MobilePay og tjek, at samme navn figurerer på MobilePay-kontoen og for eksempel sælgers Facebook-profil. Hvis sælger pludselig beder dig om at overføre pengene til en anden konto end sælgers egen, er det tegn på svindel.

På sikkerdigital.dk kan du læse mere om, hvordan du handler sikkert på nettet her.

festival koncert
Pas på med falske billetter … (Foto: PR)

Læs også: Gode råd til en mere tyverisikker festival

Kom til cykelauktion i morgen i Rødovre

Københavns Vestegns Politi inviterer til cykelauktion hos Topauktioner, Tæbyvej 3B, 2610 Rødovre,, i morgen tirsdag den 4. juni klokken 17 (med eftersyn fra klokken 16.30).

De sælger hittegodscykler, som der ikke har kunnet finde ejere til, og som vi har haft stående længe. Cyklerne vurderes at have en vis værdi, og nu skal de have en ny ejer.

Der er over 50 cykler til salg fordelt på cirka 20 herrecykler, 30 damecykler, en juniorcykel og tre ladcykler. Cykelmærkerne er blandt andet fra Mustang, Kildemoes, SCO, Centurion og Puch.

Så uanset om du leder efter en robust herrecykel, en elegant damecykel eller en praktisk ladcykel, er der måske noget for dig.

Vigtigt at vide …

•         Cyklerne købes som beset.
•         Betaling kun kontant eller med Dankort.
•         Cyklerne skal tages med umiddelbart efter køb.

Læs mere hos topauktioner.dk

cykel cykler yrsavej
Måske du skal til auktion i morgen … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Tanker på mine cykelture

Dom i den store drabssag

Den drabsdømte Thomas Thomsen fik torsdag formiddag stadfæstet sin forvarringsdom i retten … Det var Vestre Landsret i Viborg, der dermed har stadfæstet hans forvarringsdom, som han har modtaget for drab, forsøg på voldtægt og partering af 22-årige Mia Skadhauge Stevn.

Sagen har haft meget fokus i medierne – men nu er der kommet en foreløbig ende på både spekulationer og den anklagedes fremtid. For Landsretten stadfæstede byrettens dom og idømte Thomas Thomsen forvaring for drab, forsøg på voldtægt og usømmelig omgang med lig.

Som forventet havde Thomas Thomsen ingen synlig reaktion, da han modtog dommen, men er ifølge sin forsvarer både ‘skuffet og ærgerlig’.

Landsretten lagde vægt på Thomas Thomsens mentalerklæring. Her lød det, at han er til væsentlig fare for andres liv. Man lagde også vægt på, at han havde ‘udvist ganske særlig hensynsløshed og udnyttet Mia Skadhauges tilstand’. Thomas Thomsens forsvarer, Mette Grith Stage, er ‘fagligt set ikke tilfreds’ med landsrettens afgørelse – men hun er heller ikke overrasket. Det fortalte hun til TV 2. Der også udtalte, at det havde været en ‘hård sag at høre’ …

Anklager Emil Stenbygaard er ‘meget tilfreds’ med, at Thomas Thomsen nu er idømt forvaring, selvom han ønskede en livstidsstraf til Thomas Thomsen.

– Jeg hæfter mig ved, at landsretten har lagt vægt på tiltaltes ganske særlige farlige person og den hensynsløshed, der har været udvist, den tilstand man har udnyttet, siger han til TV 2.

Han fortæller, at Thomas Thomsen nu overgår til afsoning, og at det ‘bliver sikret på alle måder, at han ikke bliver løsladt, før at det er forsvarligt’.

– Sagen har påvirket rigtig mange og berørt lige så mange. Den har også påvirket mig, som den har påvirket andre, afslutter han.

Det er ikke en overraskelse, at Thomas Thomsen idømmes forvaring, mener tidligere drabschef Jens Møller.

– Forvaring er en meget, meget, meget alvorlig straf og matcher den forbrydelse, han er dømt for, siger han. Det er en tidsubestemt straf og har en gennemsnitsafsoningstid på omkring 17 år. Thomas Thomsen skal nu tilbage til ‘den virkelighed, han allerede har levet i et år nu’, udtaler Jens Møller.

Thomas Thomsen skal betale sagens omkostninger.

dom retten
Dom i den store drabssag … (Foto: Pexels)

Læs også: Emilie Meng-sagen og personer der forsvinder hvert år

Coop fjerner 169 ton plast om året med hakkekød i poser

Et nyt syn i køledisken: Coop bliver først til at introducere plastposer om hakket kød til de danske forbrugere. Der er 70 procent mindre plast i den såkaldte flowpack-pose sammenlignet med den traditionelle kødbakke, og derfor kan Coop fjerne 169 ton plast fra køledisken og årligt reducere CO2-udledningen med 539 ton.

Forbrugerne skal snart vænne sig til et nyt udseende på indpakningen af hakkekød i Coops butikker. Fra uge 34 skifter Coop nemlig kødbakker ud med såkaldt ‘flowpack’-emballage. Det er en sammensvejset, tynd plastpose, som forbrugeren måske kender fra svenske supermarkeder. I Danmark bliver Coop først til at indføre flowpack.

Der er 70 procent mindre plast i flowpack-indpakning sammenlignet med den traditionelle kødbakke. Så med skiftet fjerner Coop 169 ton plast om året i reduceret emballage. Thomas Roland, chef for kvalitet og ansvarlighed i Coop, siger:

– Skiftet til flowpack reducerer vores samlede mængde af plastemballage betragteligt. Det glæder jeg mig over. Jeg håber, at forbrugerne vil tage godt imod de nye poser, og at de hurtigt vænner sig til, at så tynd en pose faktisk er lige så god til at beskytte varen, som de gamle bakker.

Emballagen er både lettere og mere sorteringsvenlig, da den fylder mindre i skraldespanden, forklarer Thomas Roland.

Den nye indpakning kommer i alle Coops butikker, det vil sige Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365discount. I uge 34 bliver hakket oksekød i flowpack introduceret, og i uge 37 lander hakket kalv/gris i køledisken.

Over 90% af det hakkede kød, Coop sælger, vil blive pakket i de nye flowpack-poser. Kun hakket kylling, hakkekød fra Irma, Bornholmergris og Poppelgris vil forsat komme i de traditionelle kødbakker.

Flowpacks er fremstillet af plast, som er let at genanvende.

hakketkød coop flowpack pose
Nu kommer det hakkede kød fremover i poser … (Foto: PR)

Læs også: OK køber halvdelen af Coop og sløjfer ny butikskæde

27 årig mand får fem og et halv års fængsel for hjemmerøveri og grov vold

Manden blev dømt efter anklageskriftet, efter han den 9. november sidste år gik ind i et privat hjem, hvor han både truede husets beboere og udøvede grov vold.

Retten i Kolding har sidste uge idømt en 27-årig mand fra Vejle Kommune fem og et halvt års fængsel. Retten fandt det dermed bevist, at den 27-årige den 9. november 2023 gjorde sig skyldig i både hjemmerøveri samt grov vold på en adresse i Børkop.

Den 27-årige, der havde en kniv på sig, trængte om aftenen ind i huset og truede beboerne på adressen med henblik på at få udleveret nøgler til en bil, punge samt mobiltelefoner. I forbindelse med røveriet stak han to gange en af husets beboere med en kniv.

Beboeren, der blev ramt af knivstikkene, blev efterfølgende behandlet på skadestuen og var uden for livsfare. Sydøstjyllands Politi anholdte den nu dømte mand dagen efter hændelsen. Han har siddet varetægtsfængslet lige siden og er fængslet efter dom. Den dømte mand udbad sig betænkningstid, i forhold til om han ønsker at anke dommen.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte Christina Bork Hansen.

knytnæve vold
27 årig mand får fem og et halv års fængsel for hjemmerøveri og grov vold … (Foto: Unsplash)

Læs også: Dømt for grov vold mod kæresten

Dagens billede: Skyldig

· Mere fra samme kategori ·