Læs også:

Close
valentine love kager

NEWS: Der er kærlighed i luften når Emirates fejrer Valentins Dag

Nyheder  | 

Der er kærlighed i luften når Emirates fejrer Valentins Dag · Hovedmand dømt for menneskehandel · Djøf om overenskomstforliget i staten: Pæne lønforbedringer og vigtige Djøf-aftryk · Status efter knivoverfald i Taastrup · Dansk statsborger anholdt i Tyskland for drab ved Nørrebro Station · Dagens video: Vandpark i flammer

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Der er kærlighed i luften når Emirates fejrer Valentins Dag

Alt er ‘love’ hos Emirates i dag den 14. februar, når kunderne forkæles med chokolader og kager med valentinsdags-tema ombord samt romantisk rosé champagne og et hjertevarmende udvalg af romantiske film og musik.

Onsdag er en rigtig god dag at hoppe på flyveren – især, hvis det er Emirates, man skal på farten med. For i dag er det valentinsdag, og den dag fejrer Emirates kærligheden om bord med lækre brownies og mini red velvet-cupcakes dekoreret med hjerter – selv kabinen vil være ekstra stemningsfuld oplyst af blødt, rødt lys.

Er man hoppet på en af selskabets 116 A380’ere med et Business Class-boardingcard i hånden, så serverer flyets Onboard Lounge lyserøde og røde kærlighedscupcakes, og du bydes velkommen ombord med et glas Moët & Chandon Rosé Impérial. First Class-kunder bydes velkommen ombord med et glas Dom Pérignon Rosé 2008,

Det romantiske valentinstema har også fundet vej til ice, Emirates prisvindende underholdningssystem ombord, så kunderne kan hygge sig med feel-good film. Der er blandt andet det kritikerroste romantiske drama ‘Past Lives’ med Greta Lee og Teo Yoo, nomineret til to Academy Awards® i 2024, inklusiv Bedste Film. Faktisk er der mere end 90 romantiske komedier og dramaer på ice, inklusive nye udgivelser som ‘Craft Me a Romance’ og ‘Ageless Love’ samt tidløse klassikere ‘Da Harry mødte Sally’, ‘Vore bedste år’ og ‘The Notebook’.

Er de romatiske film ikke nok til at sætte stemningen, kan man også supplere med det helt rette ‘soundtrack’ ved at hoppe over på playlisten ‘Romantic Moments’, et håndplukket udvalg af klassiske kærlighedssange fra Celine Dion, Whitney Houston, Ed Sheeran, Diana Ross, Roberta Flack og mange flere. Her er det måske nyttigt at vide, at man allerede hjemmefra kan lave sin egen underholdningsliste med film, tv-shows eller musikplaylister på Emirates-appen, som synkroniseres med ice når man går ombord. Hvem der ikke godt gad at sidde med sin elskede ombord på et sådan fly i dag …

Læs mere her.

valentine love kager
Der er dømt LOVE ombord på Emirates-flyene i dag … (Foto: PR)

Læs også: Lav selv den dejligste kærlighedsdessert 

Hovedmand dømt for menneskehandel

Rumænsk mand idømt 2,5 års fængsel og udvisning for menneskehandel med kvinder til prostitution.

En 37-årig rumænsk mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for menneskehandel og rufferi. Manden er samtidig blevet udvist af Danmark for bestandigt.

Den 37-årige har også været sigtet for voldtægt ved andet seksuelt forhold en samleje og for at have tvunget en af kvinderne til at få tatoveret hans navn på kroppen. Disse forhold blev manden ikke dømt for.

Ifølge politiets efterforskning var den 37-årige hovedmand i et netværk af udenlandske kriminelle, som udnyttede rumænske kvinder til prostitution. Efterforskningen er sket i tæt samarbejde med Europol samt spansk, belgisk, fransk og rumænsk politi. I Danmark har gruppen udført deres kriminalitet i det storkøbenhavnske område herunder på en adresse i Hvidovre.

– Dommen er resultatet af en omfattende efterforskning i samarbejde med udenlandske myndigheder, der har medført, at vi nu har fået hovedmanden dømt og udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Den viser klart og tydeligt, at denne form for kynisk udnyttelse af sårbare kvinder til prostitution er noget, der bliver set meget alvorligt på.

Det er den anden dom, der falder i sagen. I juni 2023 blev en 38-årig rumænsk mand idømt 4 måneders fængsel for medvirken til rufferi. Hovedforhandlingen mod to yderligere personer i sagskomplekset er berammet til marts 2024.

Af hensyn til den fremtidig sag blev retsmødet i fredags ført for lukkede døre. Dette forhold gør også, at anklagemyndigheden kun kan give få kommentarer til sagen for nu.

Retssagen i fredags ved Retten i Glostrup blev behandlet som en tilståelsessag, og den 37-årige rumænske mand modtog dommen.

sex prostitution
Hovedmand dømt for menneskehandel … (Foto: Unsplash)

Læs også: 4.500 personer sælger sex i Danmark

Djøf om overenskomstforliget i staten: Pæne lønforbedringer og vigtige Djøf-aftryk

Allerede fra den 1. april vil medlemmerne kunne mærke, at deres løn stiger betragteligt. Det er tiltrængt efter en periode med høj inflation. Søndag eftermiddag faldt forhandlingerne om OK24 på statens område endelig på plads.

Der er med OK24-forliget i staten aftalt en samlet økonomisk ramme på 8,8 procent, som rummer plads til, at de statslige lønninger får et tiltrængt løft i den kommende overenskomstperiode på 2 år. Og allerede den 1. april får de statslige ansattes løn et løft på 5,9 procent.

Formand for Djøf Offentlig Johanne Nordmann siger om overenskomstresultatet:

– Vores medlemmer har som alle andre lønmodtagere mærket inflationen spise af deres købekraft i den forgangne overenskomstperiode. Jeg er derfor tilfreds med, at vi er nået frem til en solid økonomisk ramme for OK24-forliget og nogle pæne lønforbedringer i løbet af perioden

Resultatet indeholder også en markant lønforbedring til special- og chefkonsulenterne i departementerne, hvor der er blevet aftalt et såkaldt departementstillæg.

Udover forbedring af lønnen har det for Djøf været vigtigt, at der ved forhandlingerne blev fundet fælles løsninger, som giver vores medlemmer i statsadministrationen mere fleksibilitet. Johanne Nordmann konstaterer:

– Det har været afgørende, at vi som parter finder fælles løsninger. Derfor er jeg utroligt glad for, at der aftalt en opsparingsordning for alle statsansatte, som betyder, at det nu bliver muligt at opspare frihed bl.a. via for eksempel 6. ferieuge. Og vi har også aftalt en opsparingskonto, som skaber økonomisk grundlag for at kunne tage pauser eller foretage skift i arbejdslivet. Men vi er ærgerlige over, at vi ikke i fællesskab fandt nogle solide løsninger i forhold til arbejdspres, men vi dog taget et skridt i den rigtige retning

For chefer og ledere i staten er der aftalt generelle lønforbedringer – hertil kommer særlige lønforbedringer for den store gruppe af kontor- og afdelingschefer mv.

Formand for offentlige chefer i Djøf Hanne Fugl Eskjær kommenterer:

– Jeg er tilfreds med, at der har været fokus på at få løndannelsen et skridt i den rigtige retning, så effekten af høj inflation for medlemmernes løn minimeres mest muligt.

Udover de generelle lønforbedringer er det lykkedes at få sat et par tydelige aftryk for cheferne på statens aftaleresultat:

Hanne Fugl Eskjær siger i den anledning:

– Det er positivt, at vores langsigtede sigtelinjer for lønudviklingen for chefer på kontraktrammeaftalen bærer frugt. Det er lykkedes at få løftet løndannelsen for en gruppe af kontor- og afdelingschefer med videre …

dokumenter, underskrive (Foto: Unsplash)
Djøf om overenskomstforliget i staten: Pæne lønforbedringer og vigtige Djøf-aftryk … (Foto: Unsplash)

Læs også: Ny analyse afliver bekymring om, at der ikke skulle være råd til velfærden i fremtiden

Status efter knivoverfald i Taastrup

En kvinde er kvæstet efter at være overfaldet med kniv på Taastrup Torv. En 20-årig mand er anholdt og mistænkt i sagen. Politiet hører gerne fra vidner.

Københavns Vestegns Politi modtog mandag klokken 16.39 anmeldelse om, at en kvinde var stukket med kniv på Taastrup Torv nær Taastrup Station, hvilket medførte en talstærk udrykning af politi og ambulance.

Fremme konstaterede patruljer, at en kvinde i 40’erne var alvorligt kvæstet af skader efter en kniv. Hun blev akut kørt til hospitalet. Mandag aften betegnes hendes tilstand som kritisk. Pårørende er underrettet.
Efterforskning i de følgende timer førte klokken 19.34 til anholdelse af en 20-årig mand, som politiet mistænker i sagen.

– Vi har indledt en omfattende efterforskning af hændelsesforløbet og hører gerne fra vidner, som har bemærket noget usædvanligt i området omkring Taastrup Torv før og efter 16.39-tiden i dag, udtaler efterforskningsleder Rikke Thestrup, Københavns Vestegns Politi.

Efterforskningslederen tilføjer, at det er for tidligt at konkludere noget endeligt med hensyn til et motiv, men at de foreløbige undersøgelser tyder på, at mistænkte overfaldt kvinden umotiveret, og at de ikke kendte hinanden. Efterforskningslederen tager dog forbehold for, at den videre efterforskning nu skal klarlægge det nærmere hændelsesforløb.

Den mistænkte blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag. En del forbipasserende var i området på gerningstidspunktet, og føler nogen sig psykisk påvirket af hændelsen, har man – hvis det er akut – mulighed for at kontakte Region Hovedstadens Akuttelefon på 1813, og ellers egen læge.

Tirsdag formiddag var lokalpolitiet til stede i området ved Taastrup Torv med en mobil politistation. Vidner er også velkomne til at kontakte Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 43 86 14 48.

politi politibil
Status efter knivoverfald i Taastrup …  (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: FOKUSNEWS: Skærpede procedurer for eftersøgning af psykisk syge

Dansk statsborger anholdt i Tyskland for drab ved Nørrebro Station

En 20-årig dansk statsborger er søndag blevet anholdt i Tyskland på anmodning af Københavns Politi. Den 20-årige er mistænkt for et drab begået ved Nørrebro Station den 7. februar 2024.

Onsdag aften den 7. februar 2024 blev en 31-årig georgisk mand dræbt nær Nørrebro Station. Anmeldelsen kom ind kl. 23.46 og lød på et slagsmål mellem to personer. Da politiet kort efter kom frem til stedet, var den 31-årige hårdt såret af knivstik. Han døde senere på hospitalet.

Søndag kunne tysk politi så anholde en 20-årig, herboende dansk statsborger.

– Der blev med det samme iværksat en omfattende og intensiv efterforskning, som søndag førte til, at vores kolleger i tysk politi anholdt den 20-årige for drabet, udtaler leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 20-årige vil nu blive begæret udleveret til Danmark.

natteliv nørrebro
Dansk statsborger anholdt i Tyskland for drab ved Nørrebro Station … (Foto: Unsplash)

Læs også: Mand dræbt efter knivstik

Dagens video: Vandpark i flammer

· Mere fra samme kategori ·