Læs også:

Close
marengsdessert valentins

Den ultimative valentinsdessert – også til alle the single ladies!

Mad  | 

Er du lækkersulten og megaromantisk, så gå straks i gang med denne dessert af marengs, der nok skal få hjerterne til at banke (lidt ekstra hurtigt) … Om ikke andet, så fordi den smager så megagodt!

Marengs er nemme at lave. Og gør du det smart, kan du for få penge og uden det store besvær lave en ret fin og nem valentinsdessert, der nok skal tage kegler.

marengsdessert valentins

Ingredienser:
2 æggehvider
1-2 teske eddike
100 gram sukker

Sådan gør du: Opskrift på valentinsdessert

Start med at piske de to æggehvider meget stive – altså så meget, så du reelt kan vende skålen på hovedet UDEN at få det i hovedet.

Dernæst kommer du eddiken i og halvdelen af sukkeret. Pisk, så det hele er blankt og sejt, og vend så forsigtigt det resterende sukker i.

Tegn to hjerter på et stykke bagepapir, og vend papiret om. Kom så massen på de to hjerter med en teske, og fyld dem ud.

Mine hjerter så sådan ud:

marengs valentins, valentinsdessert

De bages i en forvarmet ovn i cirka en time ved 110 grader. Derefter slukkes ovnen, og de tørrer med ovnlågen på klem.

marengs valentins, valentinsdessert

Når de kan løsnes fra papiret, er de færdige og kan afkøle helt på en rist.

Pynt og finish

Herfra er det op til dig, hvad du vil pynte med. En kugle is, flødeskum, creme fraiche med lidt vaniljesukker i – eller noget helt andet.

Jeg lavede lidt flødeskum, som jeg vendte med en af de to æggeblommer (som jeg piskede med lidt flormelis og vaniljesukker).

marengs valentins, valentinsdessert

Dernæst pyntede jeg med lidt granatæblekerne og kiwistykker og tørrede rabarber. Og så lige lidt pastelfarvet hjertefinish.

Så er de klar til at blive serveret!

 

Læs også: 

Valentinsdrink

Valentinsmiddag

· Mere fra samme kategori ·