Læs også:

Close
hotelværelse 25hours hotel

NEWS: Udenlandske turister valfarter til Danmark

Nyheder  | 

Udenlandske turister valfarter til Danmark · Mand fængslet in absentia · Nye anbefalinger skal styrke den kliniske forskning i Danmark · Folkekirkens Nødhjælp: Regeringen skal presse på for humanitær korridor i Gaza · Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder · Dagens billede: Den kloge vandmand

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Udenlandske turister valfarter til Danmark

Dansk turisme markerer endnu en rekord for antallet af udenlandske overnatninger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Turismeerhvervet i Danmark fortsætter den gode stime, og har i 2023 sat en ny rekord for antallet af udenlandske turistovernatninger til og med august, som nu ligger 4,35 pct. over niveauet fra samme periode sidste år.

Dette fremgår af den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik. Det samlede overnatningstal for året indtil videre ligger på 46,68 mio. overnatninger, hvilket dog svarer til et mindre fald på 0,17 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes et mindre fald i antal danskerne, som har holdt sommerferie i Danmark.

I sommermånederne juni, juli og august er antallet af indenlandske overnatninger således faldet med 6,74%, mens antallet af udenlandske overnatninger i sommermånederne ligger en anelse under sidste års niveau. Til gengæld har der været stor fremgang i antallet af overnattende gæster fra de sydeuropæiske lande ligesom, at antallet af overnatninger fra f.eks. Nederlandene er steget med 6,18% over sommeren.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

– De imponerende tal for turismeovernatninger er fantastiske nyheder for Danmark. De mange overnatninger på danske hoteller og hyggelige kroer skaber arbejdspladser på tværs af hele landet. Samtidig er det afgørende, at vi fortsætter med at forlænge turismesæsonen f.eks. gennem erhvervsturismen, som i særdeleshed bidrager med turister uden for højsæsonen. Nu er det tid til at bygge videre på denne succes og tiltrække endnu flere turister på tværs af alle forretningsområder.

hotelværelse 25hours hotel
Et flot rum hvor folk sidder og hygger – det er på 25hours Hotels inde i København … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Danskerne bakker op om turister i landet

Mand fængslet in absentia

I sagen om en 21-årig mand, der blev udsat for et dødeligt overfald i Hvidovre, er endnu en ung mand mandag  eftermiddag blevet fængslet in absentia.

Den unge mand på 19 år er fængslet in absentia for at have deltaget i det dødelige overfald på en 21-årig mand natten til mandag den 2. oktober. Politiet mistænker ham for, at have været en del af den gruppe af mænd, der udsatte den 21-årige for grov vold på en parkeringsplads i Hvidovre.

Fredag anholdt Københavns Vestegns Politi en 20-årig mand i sagen, og han blev i lørdags varetægtsfængslet i fire uger mistænkt for vold med døden til følge.

Dermed er i alt fem personer blevet identificeret i sagen. To af disse er varetægtsfængslet, og i alt tre mænd er fængslet in absentia. Ifølge politiets efterforskning befinder de sig i udlandet. Mandagens retsmøde fandt sted bag lukkede døre. Af hensyn til de lukkede døre og den fortsatte efterforskning, har Københavns Vestegns Politi ikke yderligere kommentarer for nu.

fængsel
Mand fængslet in absentia … (Foto: Unsplash)

Læs også: 21-årig død efter overfald

Nye anbefalinger skal styrke den kliniske forskning i Danmark

En arbejdsgruppe er nu klar med anbefalinger til, hvordan Danmark kan imødekomme den stigende globale konkurrence, så Danmark også i fremtiden er et attraktivt land at bedrive klinisk forskning i. Danmark har i mange år stået stærkt internationalt, når det kommer til udførelse af klinisk forskning, hvor patienter får adgang til de nyeste lægemidler og teknologi.

Men den globale konkurrence er stigende. Flere lande har i dag opbygget en viden og infrastruktur, der gør, at de kan udføre klinisk forskning af høj kvalitet.

Derfor blev der i forbindelse med den daværende regerings Life Science-strategi fra 2021 nedsat en arbejdsgruppe på tværs af myndigheder, sundhedsvæsenet, universiteter, patientforeninger, life science virksomheder og interesseorganisationer, der skulle afdække barriererne for klinisk forskning i Danmark og komme med anbefalinger til, hvordan rammerne for klinisk forskning kan styrkes.

Anbefalingerne ligger nu klar i en ny rapport. Arbejdsgruppen har identificeret tre centrale indsatsområder for at styrke den kliniske forskning i Danmark. Det omfatter bl.a. at sikre effektive administrative processer for igangsætning og gennemførelse af klinisk forskning samt at udnytte de mange muligheder, som ligger i anvendelse af nye teknologier og data i forskningsprocessen.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

– Danmarks placering inden for klinisk forskning er med til at understrege vores internationale styrkeposition indenfor life science. Men hvis vi også i fremtiden skal kunne konkurrere på øverste hylde internationalt, og samtidig skabe bedre sundhed for borgerne, er der derfor behov for, at vi løbende ser på, hvordan vi styrker rammerne for klinisk forskning. Jeg er derfor glad for at have fået anbefalingerne fra arbejdsgruppen, som jeg nu vil dykke nærmere ned i.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund udtaler:

– Det er langt fra en selvfølge, at vi i Danmark kan tilbyde opsporing og behandling af høj kvalitet til patienter på landets hospitaler. Det er resultatet af en lang tradition for stærk klinisk forskning, som i et internationalt perspektiv ligger helt i top. Den position skal ikke sættes over styr, og derfor skal vi sikre gode rammer for forskere og virksomheder i den kliniske forskning. Jeg ser frem til at dykke ned i anbefalingerne fra arbejdsgruppen.

Omdrejningspunktet for arbejdsgruppen har primært været på klassisk klinisk forskning, men berører også sundhedsforskningen bredt for ekemspel implementering, forebyggelse og sundhedsfremme, diagnostik og organiseringen af sundhedsvæsnet. Formålet er at sikre, at Danmark også i fremtiden er et attraktivt land at bedrive klinisk forskning i.

forskning reagensglas
Nye anbefalinger skal styrke den kliniske forskning i Danmark … (Foto: PR)

Læs også: FOKUSNEWS: Ny forskning fra Nationalmuseet afslører dronning Thyras betydning

Folkekirkens Nødhjælp: Regeringen skal presse på for humanitær korridor i Gaza

Folkekirkens Nødhjælp opfordrer den danske regering til at presse på internationalt for hurtigst muligt at få åbnet en humanitær korridor til Gaza, så fødevarer, vand, el og medicin kan komme frem til civilbefolkningen.

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, forklarer:

– Der er akut behov for at åbne en humanitær korridor til Gaza. Flere end 260.000 mennesker har mistet eller er fordrevet fra hus og hjem, og antallet stiger hele tiden.

Den humanitære katastrofe udvikler sig time for time, og den bliver kun værre i omfang, hvis ikke der hurtigt åbnes for en humanitær korridor. Den danske regering skal presse på internationalt for, at FN og civilsamfundsorganisationer kan få adgang til at give den nødvendige hjælp til civilbefolkningen i Gaza.

Snart er Gaza helt tømt for drikkevand og mad. Med den hast, der bliver bombet, er det umuligt præcist at sige, hvornår fødevarerne slipper op, men det drejer sig om ganske kort tid. Den nuværende blokade gør det ikke muligt for civilbefolkningen at få adgang til rent drikkevand eller mad på bordet.”

Udover manglende fødevarer, mister befolkningen i Gaza helt adgangen til strøm, da Gazas eneste kraftværk løber tør for brændstof inden for de næste timer.

– Manglen på strøm får fatale konsekvenser for hospitalerne, som har brug for lys og el til maskiner for at kunne behandle sårede civile. Helt lavpraktisk vil manglen på strøm yderligere gøre det umuligt at opbevare den sparsomme mængde af mad, der endnu er tilbage. Det gør det også umuligt at lade telefoner op, og derved afskæres familier på tværs af Gaza muligheden for at være i kontakt med hinanden, fortsætter hun.

Folkekirkens Nødhjælps medarbejdere i Jerusalem og i Gaza er i tæt kontakt med lokale partnere for at finde muligheder til at hjælpe civilbefolkningen. En af Folkekirkens Nødhjælps partnere har opmagasineret hygiejneartikler, tæpper, madrasser og andre fornødenheder, som kan deles ud til fordrevne familier, og undersøger, hvad der kan købes på de lokale markeder.

De vedvarende heftige bombardementer gør sikkerhedssituationen overordentlig vanskelig. Mobilnettet er ustabilt, strømmen begrænset, og det er forbundet med stor risiko at bevæge sig udenfor.

Send nødhjælp til de civile ofre for konflikten i Gaza her.

gaza
Folkekirkens Nødhjælp beder regeringen om hjælp … (Foto. PR)

Læs også: Der er udbrudt krig mellem Israle og Hamas

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august 2023. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

Der er fortsat behov for at opretholde politiets skærpede indsats i den verserende konflikt i det københavnske rocker-/bandemiljø. For fortsat at lægge en dæmper på konflikten har Københavns Politi derfor besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev etableret den 28. august, samt lukningen af tre tilholdssteder, der anvendes af den ene part i konflikten.

Visitationszonerne er nu gældende frem til mandag den 23. oktober 2023 klokken 18. Lukningen af tre tilholdssteder er nu gældende frem til mandag den 23. oktober 2023 klokken 19.

Lukningerne betyder, at det i den pågældende periode er forbudt at opholde sig på de tre følgende adresser:

  • Svanevej 5, 2400 København NV
  • Tømmerup Stationsvej 8B, 2770 Kastrup
  • Siljangade 10, 2300 København S

– Borgerne skal kunne være trygge i deres nabolag, og derfor fortsætter vi med at være ekstra synligt til stede i områderne. Efterforskningen af de konfliktrelaterede hændelser fortsætter på fuldt tryk, og der er løbende personer fra rocker- og bandemiljøet, der bliver anholdt, samtidig med at vi med vores forebyggende indsats forsøger at forhindre flere voldelige handlinger i den aktuelle konflikt, udtaler chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi.

Den ene visitationszone omfatter Christiania og en del af Amager, mens den anden dækker dele af Nørrebro og Nordvest. Siden zonerne blev oprettet, har Københavns Politi visiteret cirka 870 personer. Der er fundet eller beslaglagt 39 stikvåben og 18 andre våben. 28 personer er blevet sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

Fakta:
Visitationszonen for Christiania og en del af Amager dækker følgende område:
Prinsessegade – Refshalevej – Forlandet – Kløvermarksvej – Raffinaderivej – Prags Boulevard – Strandlodsvej – Lergravsvej – Østrigsgade – Øresundvej – Amagerbrogade – Christmas Møllers Plads – Torvegade – Prinsessegade

Visitationszonen for dele af Nørrebro og Nordvest dækker følgende område:
Mågevej – Glasvej – Frederiksborgvej – Bisiddervej – Lygten – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Åboulevard – Ågade – Jagtvej – Borups Allé – Mågevej

rocker vold enough
Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder… (Foto: Pexels)

Læs også: Københavns Politi forlænger visitationszoner

Dagens billede: Den kloge vandmand

https://www.instagram.com/p/CxvhG96LDDw/

· Mere fra samme kategori ·