Læs også:

Close
paramount binge streaming

NEWS: Tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede login-oplysninger

Nyheder  | 

Tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede login-oplysninger · Danske tech-anbefalinger er et vigtigt skridt mod fælles EU-løsninger · Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder · Krigen netop nu · 19-årig mand stukket med kniv i det centrale Esbjerg · Dagens video: Naturens vilde styrke

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede login-oplysninger

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rejst tiltale mod en 29-årig mand fra Odense for ulovligt at videresælge intetanende brugeres login-oplysninger til forskellige onlinetjenester.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rejst tiltale mod en 29-årig mand fra Odense for ulovligt at videresælge intetanende brugeres login-oplysninger til forskellige onlinetjenester.

Ifølge tiltalen har den 29-årige i flere tilfælde videresolgt lister med i alt cirka 500.000 lækkede login-oplysninger til forskellige onlinetjenester, herunder flere streamingtjenester. Manden er samtidig tiltalt for at have oprettet en salgsfunktion på en hjemmeside, hvor køberne enkeltvis kunne købe sig til en eksisterende brugeres login-oplysninger til specifikke tjenester, blandt andre TV2 Play, Viaplay, HBO Max, Paramont+ og Podimo.

NSK vil nedlægge påstand om fængselsstraf i sagen.

Anklagerfuldmægtig hos NSK, Brian Kaas Borgstrøm, udtaler:

– Det er vores opfattelse, at den tiltalte har udnyttet datalæk til at skaffe tilfældige betalende kunders login-oplysninger hos en række populære streamingtjenester for derefter at sælge oplysningerne videre både samlet og enkeltvis. Det har givet køberne mulighed for at misbruge de rigtige kunders konti.

paramount binge streaming
Tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede login-oplysninger … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Seks ting du ikke vidste om streaming

Danske tech-anbefalinger er et vigtigt skridt mod fælles EU-løsninger

Erhvervsministeren har netop mødtes med EU-kommissær, Didier Reynders, for at fremlægge danske anbefalinger fra dansk tech-ekspertgruppe. Et vigtigt dansk indspark i arbejdet med fælles EU-løsninger for tech-giganterne.

Tech-giganterne spiller en stor rolle både internationalt og i Danmark, og deres online platforme er en væsentlig del af mange menneskers liv. For at sikre forbrugernes rettigheder, skal tech-giganterne stilles til ansvar, når de bryder loven.

Erhvervsminister Morten Bødskov drøftede en række anbefalinger fra Ekspertgruppen for tech-giganter med EU-kommissær for retlige anliggender, Didier Reynders. Til mødet skal de diskutere, hvordan man skal løse de udfordringer, som tech-giganternes indflydelse har på de europæiske borgeres daglige liv.

– Tech-giganterne spiller en stor rolle i samfundet – og derfor skal de tage et større ansvar end de gør i dag. Men udfordringerne med tech-giganternes platforme kender ingen grænser. Derfor er det vigtigt med en fælles europæisk indsats mod de udfordringer tech-giganternes forretningsmodeller skaber. På den måde kan vi sikre, at vores børn og unge kan færdes trygt på deres platforme, forklarer erhvervsminister Morten Bødskov.

På baggrund af ekspertgruppens anbefalinger har regeringen igangsat initiativer i Danmark blandt andet med aldersbekræftelse og en højere grænse for databeskyttelse af børn.

tech teknologi mikrochips computer teknik
Danske tech-anbefalinger er et vigtigt skridt mod fælles EU-løsninger … (Foto: Unplash)

Læs også: Prisvindende professor skriver glemte kvinder ind i tech-historien

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har mandag besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

For at skabe tryghed for borgerne forlænger Københavns Politi den skærpede indsats med at forebygge nye hændelser i den verserende konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet.

Som en del af indsatsen har Københavns Politi besluttet at forlænge lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder. Det sker i medfør af lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme – bedre kendt som rockerloven.

Lukningerne betyder, at det i perioden fra i dag den 25. september 2023 kl. 19 til foreløbig mandag den 9. oktober klokken 19 er forbudt at opholde sig på de tre følgende adresser:

  • Svanevej 5, 2400 København NV
  • Tømmerup Stationsvej 8B, 2770 Kastrup
  • Siljangade 10, 2300 København S

Samtidig forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 28. august.  Den ene zone dækker Christiania og et område af Amager, mens den anden dækker et område af Nørrebro og Nordvest.

Med forlængelsen er visitationszonerne nu gældende frem til mandag den 9. oktober klokken 18.

Siden zonerne blev oprettet, har Københavns Politi visiteret cirka 650 personer. Der er fundet eller beslaglagt 28 stikvåben og otte andre våben. 20 personer er blevet sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

– Borgerne i de berørte områder og i resten af kredsen skal kunne føle sig trygge og sikre, og derfor fortsætter vi vores indsats. Med tre lukkede tilholdssteder og to visitationszoner, hvor vi er meget synligt til stede, lægger vi et markant pres på de involverede grupperinger, for vi vil ikke acceptere de voldelige hændelser, der udspringer fra de miljøer, udtaler chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi.

Fakta:

Visitationszonen for Christiania og en del af Amager dækker følgende område:

Prinsessegade – Refshalevej – Forlandet – Kløvermarksvej – Raffinaderivej – Prags Boulevard – Strandlodsvej – Lergravsvej – Østrigsgade – Øresundvej – Amagerbrogade – Christmas Møllers Plads – Torvegade – Prinsessegade

Visitationszonen for dele af Nørrebro og Nordvest dækker følgende område:
Mågevej – Glasvej – Frederiksborgvej – Bisiddervej – Lygten – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Åboulevard – Ågade – Jagtvej – Borups Allé – Mågevej

rocker
Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder … (Foto: Unsplash)

Læs også: Bilimportører roser bandepakke med fokus på svindel med biler

Krigen netop nu

Flere eksperter udtaler netop nu, at Ukraines ‘modoffensiv’ er inde i en meget dynamisk fase, og at Rusland må være bekymret for dette, for russernes forsvarslinje er under kraftigt pres, mens ukrainerne brager frem med stærkt artilleri.

I disse dag rykker de ukrainske styrker langsomt men sikkert frem i det sydlige Ukraine og efterlader russerne med store huller i deres forsvarsstillinger.

I et større interview med CNN lørdag fortalte lederen af den ukrainske modoffensiv, Oleksandr Tarnavskyj, at Ukraine nu havde vundet kampene i byen Verbove, som er endnu en by i en af Ruslands stærkeste forsvarslinjer, Surovikin-linjen. Og han udtalte:

– På den venstre flanke er vi brudt igennem og fortsætter med rykke frem. Ikke så hurtigt, som vi havde forventet – ikke som i filmene om Anden Verdenskrig. Men det vigtigste er, at vi ikke mister det initiativ, vi har nu, sagde Tarnavskyj i interviewet.

Surovikin-linjen er en russisk forsvarslinje, som er 120 kilometer lang, flere kilometer dyb og er opbygget i tre lag. Linjen består af utallige minefelter, panserspærringer og et omfattende netværk af skyttegrave.

At krigen i denne periode er tippet til Ukraines fordel, skyldes overvejende Ukraines overtagelse på artilleribeskydning, lyder vurderingen.

– Ukraine startede i juni målrettet med at bombe Ruslands artilleristillinger, og på den måde har Ukraine markant svækket det artillerimaterielsom Rusland har til rådighed. Samtidig har Ukraine fået mere moderne artilleri fra Vesten, forklarer Jacob Kaarsbo, senioranalytiker i tænketanken Europa og tidligere chefanalytiker i Forsvarets Efterretningstjeneste. Der også siger, at det er et russisk militær under pres, som forsøger at stoppe blødningen uden meget at forbinde med.

Når det så nu er lykkedes Ukraine at bryde igennem, skyldes det et flere måneder langt arbejde med at nedslide russerne og stække deres forsyningslinjer. Det er ifølge Kaarsbo sket ved soldater til fods, som har arbejdet på at rydde området, så militære køretøjer kunne passere.

Næste mål for den ukrainske hær er byen Tokmak, som er et vigtigt vej- og jernbaneknudepunkt for Rusland. Hvor den første forsvarslinje bestod af minefelter, består den anden forsvarslinje af panserspærringer og et stort antal kampvogne, pansrede mandskabsvogne, infanterikampkøretøjer og artilleri.

Derfor er det ifølge Kaarsbo nu afgørende for Ukraine at opretholde den overtagelse på artilleribeskydningen ved netop at få sendt så mange kampvogne og infanterikampkøretøjer som muligt igennem den nu svækkede russiske forsvarslinje. På den måde står ukrainerne stærkt, hvis russerne og ukrainernes kampvogne kommer til at stå direkte over for hinanden i et reelt panserslag.

ukraine krig
Ukraine vinder terræn netop nu …. (Foto: Pexels)

Læs også: Vi skal turde tale fredens sag i Ukraine

19-årig mand stukket med kniv i det centrale Esbjerg

Manden er umiddelbart uden for livsfare. En 17-årig pige er anholdt i sagen og er sigtet for grov vold.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog mandag klokken 8.39 anmeldelse om, at en 19-årig mand var stukket med kniv i en lejlighed i Østergade i det centrale Esbjerg. Manden er umiddelbart uden for livsfare og er til behandling på sygehus.

En 17-årig pige er allerede anholdt i sagen og er sigtet for grov vold. Da der er tale om en verserende sag, har politiet p.t. ikke yderligere oplysninger til pressen.

riget rigshospitalet patient sygehus sundhedsvæsen (Foto: MY DAILY SPACE)
19-årig mand stukket med kniv i det centrale Esbjerg … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ung mand anholdt for knivstikkeri i Horsens

Dagens video: Naturens vilde styrke

· Mere fra samme kategori ·