Læs også:

Close
Kvinder med agurker på øjnene og rundt omkring for Miqura (Foto: All Over)

Det vidste du (måske) ikke om agurker

Sundhed  | 

Vi spiser dem ofte – måske uden at tænke så meget over dem, udover de er gode at komme i salater og i sandwich eller måske bare gå at snacke. Her får du lidt fakta om agurker, som måske gør dig lidt klogere

1. Vitaminer

Agurker indeholder de fleste af de vitaminer, du har brug for hver dag, kun én agurk indeholder Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folinsyre, Vitamin C, Calcium, Jern, Magnesium, Fosfor, Kalium og Zink.

Kvinder med agurker på øjnene og rundt omkring for Miqura (Foto: All Over)
Træt om øjnene eller bare træt i kroppen – agurk hjælper dermod … (Foto: Pexels)

2. Træt – spis agurk

Føler du dig træt om eftermiddagen, læg den koffeinholdige sodavand fra dig og tag i stedet en agurk. Agurker er en god kilde til B-vitaminer og kulhydrater, der kan give den fylde ‘depoterne hurtigt op’ og som kan vare i timevis.

3. Dugget badeværelsesspejl

Er du træt af, at dit badeværelsesspejl dugger til efter et brusebad? Prøv at gnide en agurkeskive langs spejlet, det vil fjerne tågen og give en beroligende, spa-lignende duft.

4. Hjælp til plantebede

Ødelægger larver og snegle dine plantebede? Læg et par skiver i en lille tærteform, og din have vil være fri for skadedyr hele sæsonen. Kemikalierne i agurken reagerer med aluminium og afgiver en duft, der ikke kan spores for mennesker, men driver havens skadedyr til vanvid og får dem til at flygte fra området.

agurk
Den så kendte grøntsag har mange flere egenskaber, end man måske er klar over … (Foto: Unsplash)

5. Cellulite-hjælp

Leder du efter en hurtig og nem måde at fjerne cellulite, før du går ud eller i poolen? Prøv at gnide en skive eller to agurker langs dit problemområde i et par minutter, fytokemikalierne i agurken får kollagenet i din hud til at stramme op, hvilket opstrammer det ydre lag og reducerer synligheden af cellulite. Virker faktisk også fantastisk på rynker – derfor er de to agurkeskiver på øjnene faktisk en god ide.

6. Mod tømmermænd og hovedpine

Vil du undgå tømmermænd eller frygtelig hovedpine? Spis et par agurkeskiver inden du går i seng, og vågn udhvilet og hovedpinefri. Agurker indeholder nok sukker, B-vitaminer og elektrolytter til at genopbygge essentielle næringsstoffer, kroppen tabte, holde alt i ligevægt samt undgå både tømmermænd og hovedpine.

World Cucumber Day, agurk, grøntsag, sundt, gin, drink
Bare kom i gang med at spise mere agurk. (Foto: Pexels)

7. Hjælp mod sult

Ønsker du at kæmpe mod den eftermiddags- eller aftensnacking? Agurker er blevet brugt i århundreder og ofte brugt af europæiske fangere, handlende og opdagelsesrejsende til hurtige måltider for at forhindre sult.

Læs også: Lav en kold avocado- og agurkesuppe

8. Vandafvisende og glans

Har du et vigtigt møde eller jobsamtale, og du indser, at du ikke har tid nok til at pudse dine sko? Gnid en friskskåret agurk over skoen, dens kemikalier vil give en hurtig og holdbar glans, der ikke kun ser godt ud, men også afviser vand.

9. Mod knirkende hængsler

Har du brug for at ordne et knirkende hængsel? Tag en agurkeskive og gnid den langs det problematiske hængsel, og voila, knirken er væk!

10. Afslappende behandling

Stresset og har du ikke tid til massage, ansigtsbehandling eller spabesøg? Skær en hel agurk op og læg den i en kogende gryde med vand, kemikalierne og næringsstofferne fra agurken vil reagere med det kogende vand og frigives i dampen, hvilket skaber en beroligende, afslappende aroma, der har vist sig at reducere stress hos nybagte mødre og universitetsstuderende under afsluttende eksamener.

agurk
Det her er måske liiiiige i overkanten … (Foto: Unplash)

11. Fjerner bakterier og lugt i mund

Kender du det med at afslutte en forretningsfrokost og indse, at du ikke har tyggegummi eller mynte? Tag en skive agurk og tryk den mod mundvigen med tungen i 30 sekunder for at fjerne dårlig ånde. Fytokemikalierne vil dræbe bakterierne i din mund, der er forårsager dårlig ånde.

12. Grøn rengøring

Leder du efter en ‘grøn’ måde at rengøre dine vandhaner, håndvaske eller rustfrit stål på? Tag en skive agurk og gnid den på den overflade, du vil rengøre, ikke kun vil den fjerne mange års pletter og bringe dem tilbage skinnende men også efterlade dem uden striber og vil ikke skade dine fingre eller negle, mens du rengør.

farveblyanter skole tegne
Et lille ekstra agurkehack, som du garanteret ikke kendte … (Foto: Unsplash)

13. Slette slette væk

Bruger du en kuglepen og har lavet en fejl? Tag den udvendige side af agurken og brug den langsomt til at slette penneskriften, fungerer også fantastisk på farveblyanter og tuscher, som ungerne har brugt til at ‘dekorere’ væggene med.

 

Læs også:

 

Myntens mange gode egenskaber

 

mynte, the, te, urt, krydderurt, plante

· Mere fra samme kategori ·