Læs også:

Close
Tom Cruise and Hayley Atwell in Mission: Impossible Dead Reckoning Part One from Paramount Pictures and Skydance.

Filmanmeldelse: ‘Mission Impossible: Dead reckoning part one’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 6

Trænger du til et actionbrag – en god aften med Tom Cruise – og en på opleveren, så er ‘Mission Impossible: Dead reckoning part one’ den næste film, du skal se i biografen

Onsdag den 12. juli er der biografpremiere på ‘Mission Impossible: Dead reckoning part one’ med blandt andet Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Ving Rhames i rollerne. Det er nummer syv i rækken af MI-film …

Tom Cruise and Hayley Atwell in Mission: Impossible Dead Reckoning Part One from Paramount Pictures and Skydance.
Tom Cruise og Hayley Atwell i Mission Impossible ‘Dead Reckoning Part One’ må holde fast – godt fast … (Foto: Paramount Pictures and Skydance)

Det handler filmen om

Ethan Hunt er vant til, at hans arbejdsgivere vil nægte ethvert kendskab til ham, hvis han vælger at acceptere missionen og fejler. Men hidtil har han og hans lille elitestyrke aldrig sagt nej. Eller fejlet. Men i efterretningsverdenen er man ikke spor begejstrede for den ukontrollable ‘enhed’, så der er mange, der er ude efter Ethan Hunt – på godt og ondt – dog mest ondt.

Dette ikke mindst fordi denne mission ikke længere handler om ét lands sikkerhed, men rent faktisk om hele verdens. Undervejs møder Ethan Hunt mange gamle venner og fjender. Af de første selvfølgelig Luther Stickell og Benji Dunn. Mere tvivlsomme bekendtskaber er Grace, freelanceagenten Ilsa Faust og Alanna Mitsopolis, der går under navnet The White Widow. CIA-direktøren Kittridge har også et gammelt regnskab at gøre op med Hunt Og fra en fjern fortid, som han ellers havde lagt bag sig, dukker navnene Gabriel og Marie op.

Kunstig intelligens er skurken i den nye Mission Impossible-film …

Og sådan har Tom Cruise atter sat sig for at tage publikum med ud på vilde eventyr med fantastiske stunts og ekstreme scener. Instruktøren Christopher McQuarrie sidder atter i instruktørstolen og lader jagten spænde fra Abu Dhabis ørken over Rom og Venedig til de smukke østrigske alper.

Jagten går til fods, over tage og gennem lufthavne, på hesteryg gennem ørkenen, på motorcykel og diverse biler gennem Rom – og til sidst ombord på Orientekspressen i fuld fart (og ude af kontrol) gennem de smukke alper. Med sig har Tom Cruise blandt andet Haley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebessa Ferguson, Vanessa Kirby og Esai Morales.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Hayley Atwell og Tom Cruise er på en vild mission … (Foto: Paramount Pictures and Skydance)

Vidste du

Actionfilmen ‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’ er den syvende film i serien om IMF-agenten Ethan Hunt, der selvfølgelig igen portrætteres af Tom Cruise.

Denne gang gælder det for Hunt og hans IMF-hold om at opspore et farligt våben, inden det falder i de forkerte hænder.

Filmen instrueres  og er medforfattet af Christopher McQuarrie, der også stod bag Mission: Impossible – Rogue Nation og den forrige film i franchisen Mission: Impossible – Fallout samt den kommende ottende film Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two.

Actionuniverset startede i 1996 med Brian De Palmas Mission: Impossible, mens en ny instruktør efterfølgende tog over på hver ny film, inden McQuarrie altså tog styrepinden på den femte film i sagaen, og siden da har siddet i instruktørstolen.

tom cruise
Tom Cruise er på noget af en umulig mission her – her i de østrigske alper … (Foto: Paramount Pictures and Skydance)

Filmfakta

Medvirkende: Tom Cruise, Haley Atwell, Ving Rhames,  Simon Pegg, Hayley Atwell ogCary Elwes med flere.

Instruktion: Christopher McQuarrie.

Manuskript: Christopher McQuarrie, Bruce Geller og Erik Jendresen.

Filmlængde: 2 timer 43 minutter

Musik åbningsnummer: Lorne Balfe

Premiere: Onsdag den 12. juli

Se trailer til filmen her:

tom cruise
Tom Cruise og Vanessa Kirby spiller også overfor hinanden … (Foto: Paramount Pictures and Skydance)

Hæsblæsende, nervepirrende og ganske seværdig

Du ved det, inden du går ind for at se den. Der venter dig masser af action – i bedste Tom Cruise-stil. Du skal være indstillet på at holde vejret – og lade dig blive opfyldt at et actioneventyr. Det er den type film, som absolut gør sig godt på stort lærred og med alle de effekter, der nu følger med.

Scenerne er vilde – stuntsene endnu sygere – effekterne spektakulære og stederne mageløse. Det er netop de elementer – når de sættes sammen – der gør den fed. Der er ikke sparet på noget – og alt er udført til perfektion – uden det bliver for meget – for overdrevet – eller ligegyldigt.

tom cruise mi
Tom Cruise, Simon Pegg, Ving Rhames og Rebecca Ferguson er atter samlet – for en stund – som dog ser mere rolig ud, end det reelt er. (Foto: Paramount Pictures and Skydance)

Den vigtige nøgle

Som titlen siger, så er det (desværre – det er jo ellers ikke fordi, den er kort) kun del et af ‘et actiondrama’, så du ved det, når du går ind, at du bliver stoppet midt i handlingen. Dog er det lavet okay ‘mindeligt’, uden at man sidder der og tænker ‘ej altså’. Det hele drejer sig om nøglen i to dele – hvis verden altså skal overleve – og de to dele skifter hænder og person – nogle gange på mere magisk vis end andre.

‘The Entity’ er navnet på AI’en, der kan inficere digitale infrastrukturer og fordreje virkeligheden. Det vides ikke, hvor ‘Entiteten’ kommer fra, men i de forkerte hænder er den et meget farligt våben.

Men om der overhovedet er en rigtig og god afslutning på både den her umulige mission og en ‘retmæssig ejer’ til nøglen – det må tiden vise … Vi venter på Tom og de andre … To be continued …

tom cruise
Esai Morales og Tom Cruise er bare ikke bedste venner – men alt fortsætter – også uvenskabet og deres ‘fight’ … (Foto: Paramount Pictures and Skydance)

 

Læs også:

Anmeldelse af Tivolirevyen

 

tivoli tivolirevyen

· Mere fra samme kategori ·