Læs også:

Close
WHATS LOVE GOT TO DO WITH IT

Filmanmeldelse: ‘What’s love got to do with it?’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

En sød kærlighedsfilm eller romantisk kommedie er altid dejligt at gå ind at se. Vi har set filmen ‘What’s love got to do with it?’. Den skulle du måske gå ind at se på en regnvejrsdag

Kærlighed og intimitet – de mest brugte og alligevel de mest misforståede ord i vores ordforråd. Alligevel bliver vi ved med at søge efter den ægte oplevelse af det, disse ord repræsenterer. Det var det, jeg fandt spændende i manuskriptet. Muligheden for at udforske disse ord i dybden i en herlig, romantisk komedie fortæller instruktør Shekhar Kapur.

Og han fortsætter:

– Som altid arbejder jeg med mine skuespillere således, at vi hver især udforsker, hvad disse ord betyder for os. Det har været en utrolig rejse. Og nu giver vi den videre til dig, publikum, så du kan være med, når tårerne triller, og når vi ler, og når vi bliver ved med at søge. Jeg håber, at du finder det, du søger …

WHATS LOVE GOT TO DO WITH IT
En sød og sjov film. Se den i biffen … (Foto: PR)

Det handler filmen om

Hvordan finder man kærligheden nutildags? For dokumentarfilm-skaberen Zoe (Lily James) har dating kun ført til dårlige jokes og sorthumoristiske anekdoter til stor fortrydelse for sin bedrevidende mor (Emma Thompson).

I jagten på nye metoder for at finde kærligheden, introducerer Kazim (Shazad Latif) – Zoes gode ven og nabo – hende for ‘Det arrangerede ægteskab’, efter hans forældres gode eksempel. Mens Zoe filmer hans håbefulde rejse fra London til Lahore, hvor han skal gifte sig med en pakistansk brud udvalgt af forældrene, begynder hun at spekulere over, om der er noget at lære af en anden tilgang til at finde den store kærlighed?

whats love got to do with it film
Barndomsvennner – gode venner – eller er der flere følelser … (Foto: PR)

Lily James (Zoe Stevenson)

Vi er ret pjattet med hende, og vi har senest set hende i den meget omtalte serie ‘Pam and Tommy’ om Pamela Andersons skandaleombruste liv, men hendes gennembrud kom med Kenneth Branaghs ‘Cinderella’.

Hun har blandt andet medvirket i dramaet ‘The Dig’ og ‘Mamma Mia: Here We Go Again’, ‘Darkest Hour’og den alternative Brontë-filmatisering ‘Pride & Prejudice & Zombies’.  På TV er hun kendt som Lady Rose i dramaet ‘Downton Abbey’.

Instruktøren Shekhar Kapur

Han er filmskaber, skuespiller, TV-vært og iværksætter, men vigtigst af alt, er han blandt de fineste filmstemmer fra Indien på den globale scene. I de fire årtier, der er gået siden hans instruktørdebut, har Kapur skabt værker, der ikke blot har vist dyb forståelse af den menneskelige psyke, men også opnået stor kritisk og kommerciel anerkendelse.

Shekhar Kapur har vundet Oscars®, BAFTAs og Filmfare Awards, men han hviler ikke på laurbærrene. Han er bedst kendt for film som ‘Elizabeth: The Golden Age’, ‘Bandit Queen’ og ‘Four Feathers’. Han har produceret Andrew Lloyd Webber-musicalen ‘Bombay Dreams’ med Bollywood-tema, samt film som ‘The Guru’. Han oprettede Virgin Comics og Virgin Animation, der skulle fokusere på at skabe nye historier og karakterer til et globalt publikum, sammen med Richard Branson og Deepak Chopra.

whats love got to do with it film
Zoe er ved at lave dokumentar om sin barndomsvens arrangerede ægteskab … (Foto: PR)

Smil, små grin og kærlighed

Der er noget skønt ved at sætte sig til rette i en mørk biograf – vide det er en film – og man skal underholdes. At lige meget hvor svært og hårdt de (som her søger efter kærligheden) har det – så er det en film – og man kan gå derfra med et lille smil på læberne. Ingen opsvulmede øjenpartier eller triste tanker – bare smil og kærlighed på hjernen. Sådan er ‘What’s love got to do with it?’.

Du ved reelt godt – uden at være klog, fremsynet eller clairvoyant – hvad der vil ske, og du ved også, det kommer til allersidst. Men stort pyt med det. For det er jo reelt også, hvad man gerne vil have. Filmen er sjov – til tider lidt krumme tæer (som Emma Thompson har det med at mestre) pinlig – smuk – alt er ‘smurt ind i gode karakter og fine scener, musik og replikker’ så man bare underholdes.

Jeg fik lige, hvad jeg ønskede – en romcom som de skal være. Alt er Looooove – også i denne film. I hvert fald efter lidt over halvanden time.

emma thompson what's love got to do with it film
Emma Thompson er den ‘happy go lucky’ og ikke mindst pinlige mor til Zoe. Selv frisuren er en anelse ‘krumme tæer-agtig’ … (Foto: PR)

Filmfakta:

Instruktør: Shekhar Kapur

Medvirkende: Lily James, Shazad Latif, Shabana Azmi, Emma Thompson med flere

Manuskript: Jemima Khan

Musik: Nitin Sawhney, Joy Crookes og Naughty Boy

Premiere: Torsdag den 25. maj

Varighed: 109 minutter

Censur: Tilladt for alle

Se trailer for filmen her:

 

whats love got to do with it film
Den store familie med masser af historie – traditioner – også når det gælder ægteskab – også selvom de har boet mange år i London … (Foto: PR)

 

Læs også:

 

Filmaanmeldelse: ‘Love again’

 

love again film

· Mere fra samme kategori ·