Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til juni måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på en dejlig sommermåned. Perfekt at hygge og læse i …

Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og sted at kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de lysere junidage. Om du læser eller lytter til dem – det er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

fem på stribe bog bøger
Så er der fem gode bøger til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den syvende krimi om Axel Steen

I Jesper Stein’s nye krimi ‘City møder vi Axel Steen to år efter han så den kriminelle lejesoldat Paven, styrte ned mellem klipperne i det græske øhav. Axel Steen har kæmpet sig tilbage til politiet og sidder nu på Station City, som ekspert i nye efterforskningsmetoder. Der er rift om ham og hans ekspertise, og en psykolog vil tage ham med ind i topsikrede fængsler, for at tale om skyld og samvittighed med de drabsmænd, som sidder fængslet derinde.

Psykologen Maj Lund, får nye sider frem af gerningsmændene og de fortæller hende ting, som aldrig er kommet frem tidligere. Men hvordan gør hun det? Hvad er det hun kan?

‘City’ er syvende bind i Jesper Steins succesfulde serie om Axel Steen. Og Jesper gør det igen – holder os fangen og tager os med ind i Axel Steens univers og liv. Jesper kan fortælle hæsblæsende historier, så man glemmer at trække vejret. Lad endelig Axel leve længe …

jesper stein city krimi bog

‘City’, 229,95 kr., saxo.com

Den gruopvækkende thriller

‘Under de høje ege’ af Chris Whitaker er en gruopvækkende thriller om et borført barn i en lille idyllisk, californisk flække, hvor flere og flere mistænkte dukker op.

Alle kender alle i den lille, trygge by Tall Oaks. Men pludseligt smadres idyllen, da den treårige dreng Harry Monroe kidnappes fra sit hjem af en person iført klovnekostume. Sagen får massiv mediedækning og politiet efterforsker sagen dybdegående.

Alligevel går tre måneder uden nogen afgørende ledetråde, og sagen er langsomt ved at forsvinde fra byens interesse. Men ikke for den rådvilde mor til Harry, Jessica, og sheriffen i byen, Jim. Én efter en gransker de mulige mistænkte. Er det den mystiske enspænder Jerry med en dyb hemmelighed, den kolde kvindebedårer, Jared, den unge, kriminelle Manny eller måske Jessicas tante Henrietta og onkel Roger, der åbenlyst holder noget skjult.

Chris Whitaker fremmaner en intens og gruopvækkende stemning i bogen ‘Under de høje ege’, hvor det viser sig, at intet er, som man tror … Og det er netop det gør den så læsværdig og interessant. Lidt som når man ser ‘true crime’-dokumentarer. Man ved aldrig, hvad der kan ske – eller hvor eller hvad der sker … Heller ikke i denne bog.

under de høje ege chris whitaker bog

‘Under de høje ege’, 239,95 kr., saxo.com

Den med et snert af ‘Bridgerton’ over sig

Cleopatra Lewis har ingen intentioner om at gifte sig, så hun besøger et kostumevarehus for at bestille en garderobe af lidet flatterende kjoler, for at holde alle potentielle bejlere på afstand og ender med at købe hele virksomheden.

Samtidig besøger den magtfulde og karismatiske Jacob Astor Addison London, på udkig efter forretninger. Da han opdager, at en ung rigmandsdatter har købt Quimb’s Costume Emporium lige for næsen af ham, bliver han rasende og tilbyder at designe Cleos grimme garderobe, mens hun designer hans.

Det er ikke før, at Cleos navn er på alles læber i selskabslivet, at Jake opdager, at hun har stjålet hans hårdt bevogtede hjerte. Men i modsætning til adelsmændene for hendes fødder, hører han ikke hjemme i hendes raffinerede og kultiverede verden. Fanget mellem ære og begær, vil Jake gøre alt for at være sammen med den kvinde, han elsker – hvis hun vil have ham!

Der er noget ”Bridgerton’ møder Jane Austen” agtigt over bogen. En tid – en historie og liv som vi kun har kunne læse eller se noget om – de gamle, gamle dage. Farvelig – anderledes og ganske indtagende på sin egen måde. Jeg var godt underholdt.

cleopatra bog eloisa james

‘Cleopatra’, 239,95 kr., saxo.com

Den om at være i 30’erne

Anna er midt i trediverne og vil gerne finde en kæreste. Og det ønsker hendes venner og familie også, at hun gør. Så da hun møder Villads, bliver hun hurtigt sikker på, at det er ham, hun vil have. Han er charmerende, og på deres dates er kemien imellem dem god. Villads har styr på sit liv, men han er også flyvsk og utilgængelig. Annas forelskelse bliver forvandlet til usikkerhed, og det kan ikke gå hurtigt nok for hende med at få forholdet cementeret.

Da Anna flytter ind hos Villads i hans smukke lejlighed i indre København, kan hun endelig slappe af, og hun begynder straks at finde sig til rette i sin nye tilværelse. Men snart slår forholdet sprækker. For når døren til herskabslejligheden i Holbergsgade lukkes, og de to er alene, begynder de at vise nye sider af sig selv.

‘Normal opførsel’ er en roman, der skildrer et parforholds giftige dynamikker og destruktive spiraler. Og som undersøger, hvor langt vi er villige til at gå for at blive sammen. Den er god – let at læse og intens og ja også lidt øjenåbnende. Marie skriver så man kan mærke det.

normal opførsel bog marie hougaard

‘Normal opførsel’, 224,95 kr., saxo.com

Den nervepirrende danske actionthriller

Da en berygtet, iskold menneskesmugler, der går under navnet ‘Hollænderen’, brutalt bliver skudt ned foran Københavns Byret, hvirvles forsvarsadvokaten Jan Rose ind i sit livs drama, kun fordi han befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Det er længe gået ned ad bakke for Jan Rose, men det skal vise sig, at det rent faktisk kan blive meget værre. Da han vågner op i en beskidt, sort varevogn, stirrer han ind i et par forunderligt blå øjne, der tilhører en internationalt eftersøgt terrorist. Jan Rose må ryste selvmedlidenhedens tømmermænd af sig og kæmpe med alt, hvad han har for at overleve.

Actionthrilleren ‘Satans datter’ af advokat og forfatter Walther Rebernik er første bind i en planlagt trilogi om forsvarsadvokaten Jan Rose. Krimien foregår over nogle få meget nervepirrende og også meget varme sommerdage i et København, hvor Priden trues af islamistisk terror, og en international menneskehandlerorganisation lægger beslag på politiets kræfter. I centrum står Jan Rose, der er havnet i både politiets og i menneskesmuglernes søgelys, men får hjælp fra en helt uventet kant, da han kastes ud i en kamp på liv og død.

Walther Rebernik skriver klogt, intenst og råt og ganske fantastisk. Den er murstenstyk og med og om sider af Danmark, som vi nok måske både glemmer og nægter at forholde os til. Jeg var med fra den første side til den sidste – og elsker intensiteten i den – og ja nu venter jeg så på bog to.

bog walther rebernik satans datter

‘Satans datter’, 229,95 kr., saxo.com

 

 

Læs også:

Podcasts du skal lytte til

 

lytte podcast musik høretelefoner

· Mere fra samme kategori ·