Læs også:

Close
rabens saloner aw23 runway

NEWS: Rabens Saloner med unikt Runway Show

Nyheder  | 

Rabens Saloner med unikt Runway Show · To mænd dømt skyldige i rufferi og menneskehandel · Coops dødsstød til Irmapigen: Katastrofe for kvalitet og dyrevelfærd · Hus Forbi stiger til 50 kroner · 61-årig dømt for forsøg på insiderhandel · Dagens billede: Skal å genskabes · Fredagsfjol: Skoakrobatik 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rabens Saloner med unikt Runway Show

I tirsdag afholdt Rabens Saloner deres AW23 Runway Show under Copenhagen Fashion Week. Denne gang forvandlede Rabens Saloner brandets indre rum på Vesterbro til en petit salon, der oste af intimitet. Modellerne passerede gæsterne så langsomt, så roligt og så tæt på, at ingen stofdetalje eller designelement ville gå ubemærket hen.

AW23-kollektionen handler om vinternætter i Skandinavien er lange og mørke, men de korte kolde dage kan være lyse og solrige, hvilket giver et kontrastfyldt udbrud af positivitet og farver. Det er disse forbigående og smukke øjeblikke, der inspirerede Rabens Saloner til at skabe en kollektion, der hylder optimisme og udforsker kontrasterne mellem mørkt og lyst, gennemsigtigt og uigennemsigtigt, formelt og uformelt. En humørfyldt palet af midnatsblå, skovgrøn og bitter chokolade bliver kastet i relief, når glimt af mandarin og lilla dukker op, mens bløde neutrale farver tilføjer en tiltrængt følelse af varme.

Man så klassiske og lækre skræddermæssige detaljer, og silhuetter er omarbejdet, ændret størrelse og afslappet for at bringe modernitet og lethed til tøj, der har en umiskendelig atmosfære af nonchalant cool, mens stoffer bruges til at kontrastere teksturer, men også til at overraske, når de bruges på uventede måder.

Designteam: Birgitte Raben, Richard Kemp & Betina Holte Runway. Fotograf: Copenhagen Fashion Week. Styling: Melanie Buchhave. Makeup: Trine Skjøth. Hår: Mette Thorsgaard. Casting: Anja Gildum, CDN Casting.

Kollektionen vil være tilgængelig i butikkerne fra juli.

rabens saloner aw23 runway
En af de smukke designs fra AW23 kollektionen vist på runwayen … (Foto: James Cochrane)

Læs også:

To mænd dømt skyldige i rufferi og menneskehandel

To mænd er onsdag ved Retten i Odense dømt skyldige i at stå bag et netværk, der anvendte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede på lokaliteter i Odense, København og Aarhus.

Tre mænd blev anholdt i maj 2022 og to mænd blev altså dømt i sagen, hvor der var domsafsigelse i dag den 1. februar 2023 ved Retten i Odense.

De dømte er:

1. Mand, russisk statsborger, 30 år, der har været bosat i Danmark i 22 år – er også dømt for handel med kokain og hash – er idømt fængsel i 4,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.

2. Mand, lettisk statsborger, 25 år, er idømt fængsel i 3,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.

Hos de tiltalte blev der derudover bl.a. konfiskeret 20 mio. kr. i skønnet udbytte. Desuden blev en Audi A6 konfiskeret.

Anklager Jacob Thaarup udtaler: Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt de to hovedpersoner i den prostitutionsring, som Fyns Politi optrævlede sidste år. Jeg er også meget tilfreds med, at de to blev dømt for menneskehandel med hensyn til flere af de prostituerede kvinder. Der er tale om en ussel og grov udnyttelse af kvinder i en sårbar situation. Det er jeg glad for at straffenes længde afspejler.

En stor del af beviserne mod personerne i den omtalte prostitutionsring har været den interne kommunikation mellem bagmændene og de udnyttede kvinder blandt andet via den russiske besked-app Telegram.

Som tidligere oplyst er der ikke noget, der tyder på, at de ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med krigens udbrud i Ukraine.

Begge dømte ankede sagen til Landsretten med påstand om frifindelse.

sex prostitution
To mænd dømt skyldige i rufferi og menneskehandel… (Foto: Unsplash)

Læs også: Mistænkt hovedmand i sag om menneskehandel anholdt

Coops dødsstød til Irmapigen: Katastrofe for kvalitet og dyrevelfærd

Det er et stort tilbageslag, at Coop sænker niveauet i krisetider, for det er netop i modvind, at et kooperativ skal vise sin styrke og blive ved med at gå forrest, som Irma har gjort i årtier, mener dyreorganisationen World Animal Protection, der er chokeret over, at landets fyrtårn inden for kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd har fået dødsstødet.

– Vi mister et absolut fyrtårn inden for kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd, når Irma ikke længere er en del af det danske landskab. Det er en af de mest triste og demotiverende nyheder inden for dansk detail i mange år, at Coop nedlægger Irma, siger Pernille Fraas Johnsen, senior landbrugskonsulent i World Animal Protection Danmark.

Den overraskende nyhed om at lukke samtlige Irma-butikker i Danmark får dyrebeskyttelsesorganisationen til at advare om de yderst negative følger, det kan få for kvalitet og udbud indenfor dyrevelfærd i detailhandelen, når den kæde, der har gået forrest i mange årtier, bliver nedlagt som selvstændig enhed:

– Supermarkedskæden har altid stået for ansvarlighed, bæredygtighed og god kvalitet og har altid været en spydspids inden for dyrevelfærd. Derfor er det et kæmpe tilbageslag for forbrugerne. Irma har gennem årtier gået forrest og har sat standarden for resten af detailhandelen på mange måder, forklarer Pernille Fraas Johnsen, der uddyber:

– Irma har konsekvent givet plads til det bedste indenfor dyrevelfærd og har i den grad været bannerfører for kvalitet og bæredygtighed ved at støtte nicheproduktioner fra landmænd, som har gjort noget ekstra omkring dyrevelfærd, siger Pernille Fraas Johnsen, som fremhæver en række tiltag, der både har været med til at give forbrugerne nogle ekstra valgmuligheder og samtidig har haft positiv afsmittende effekt på den øvrige detailhandel:

Samarbejdet med Thise Mejeri, den økologiske Poppelgris, introduktionen af ‘græsmælk’ og mælk ‘ad libitum’, fravalget af buræg allerede for 30 år siden og ‘forbuddet‘ mod buræg i alle forarbejdede Irma-produkter fra 2016. For bare at nævne nogle få eksempler.

– Irma har simpelthen gået foran, og har vist, at det er muligt at fremme en produktion og have et bredt udvalg, hvor ægte bæredygtighed og dyrevelfærd er i centrum på en helt anden måde end i den konventionelle produktion. Derfor har Irma også været firstmover på økologien, lang tid før økologi blev mainstream og hvermandseje.

World Animal Protection opfordrer på den baggrund Coop til seriøst at overveje, hvad lukningen betyder for den værdibaserede forretningsmodel, som altid har været forbrugernes garanti for stort udbud og høj kvalitet på økologi og dyrevelfærd.

– At nedlægge Irma er en ualmindelig dårlig beslutning både for forbrugerne og for konkurrencen inden for detailhandelen. Og hvis vi skal helt op på den store klinge, så er det også et tab for danskernes selvforståelse som first mover inden for erhvervskultur og det økologiske landbrug, siger Pernille Fraas Johnsen, og slutter:

– Irma står for det ypperste indenfor kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd i detailhandelen, Når Irmapigen forsvinder, mister vi en afgørende motor, der altid har været med til at trække udviklingen i en positiv retning til fordel for både mennesker og dyr.

irma irmapigen
De sociale medier koger over lukning af Irma … (Illustration: PR)

Læs også: Irma dyrker egne krydderurter

Hus Forbi stiger til 50 kroner

Inflation og faldende salg har fået bestyrelsen til at hæve prisen. Sælgernes indtægt stiger også.

Prisen på hjemløseavisen Hus Forbi stiger fra 30 til 50 kroner. Prisstigningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og februar-avisen, der er på gaden i dag, koster altså en halvtredser.

Beslutningen er truffet af Forbi’s bestyrelse. En af forklaringerne er den inflation, alle har mærket det seneste års tid. Udgifterne til blandt andet trykning, el og varme er steget, og prisstignerne mærkes også af Hus Forbi’s sælgere, som nu kan tjene lidt ekstra, hver gang de sælger en avis. Fremover skal de ganske vist betale 25 kroner for avisen, men de tjener så også 25 kroner, når de sælger den.

– Vi ser os nødsaget til det. Vi har som mange andre en presset økonomi med øgede udgifter, og vi må konstatere, at salget af trykte medier er nedadgående. Sælgerne har også øgede udgifter, og faldende avissalg betyder, at deres indtægter falder. Prisen på Hus Forbi blev hævet fra 20 til 30 kroner i forbindelse med en omlægning af avisens layout for tre år siden. Men det var i virkeligheden for lidt, mener Hus Forbi’s formand, Simon Nielsen, som selv er sælger.

– Nu er vi på det niveau, vi burde have ligget, siger Simon Nielsen med henvisning til, at prisen på en hjemløseavis i mange år har ligget væsentligt højere i de andre nordiske lande.

Den største hjemløseavis i Norge, som hedder =Oslo, koster således 100 norske kroner, mens prisen på Faktum i Sverige er 80 svenske kroner. I Finland koster Iso Numero 10 euro, så i den sammenligning ligger Hus Forbi stadig i den lave ende.

Hus Forbi blev grundlagt i 1996 og kostede i begyndelsen 10 kroner. Allerede fra tredje udgave af avisen blev prisen dog sat op til 20 kroner, hvoraf sælgerne beholdt de otte kroner. Den pris holdt i mange år; kunderne havde stadig kontanter i pungen, og det var nemt at bytte en tyver for en avis. Men i 2020 var MobilePay ved at tage over, og da blev prisen altså hævet til 30 kroner, mens sælgernes egenandel steg til 15 kroner.

Det skete næsten samtidig med corona-epidemien, som gjorde et naturligt indhug i avissalget, og det er ikke lykkedes at komme tilbage til niveauet, før sygdommen ramte. Desuden havde ingen dengang forudset de kraftige prisstigninger, som især har ramt de fattigste hårdt, og altså også har påvirket Hus Forbi’s indtægter.

hus forbi hjemløs
Hus Forbi stiger – men prisen er stadig helt okay … (Foto: PR)

Læs også: Fortsat gratis medicin til hjemløse

61-årig dømt for forsøg på insiderhandel

I en SMS fra en bekendt fik en 61-årig mand insiderviden om et børsnoteret selskab. Den viden blev forsøgt udnyttet, og det har nu resulteret i en betinget fængselsdom.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har onsdag fået en 61-årig mand idømt betinget fængsel i 30 dage for ulovligt forsøg på at udnytte insiderviden om en forestående opjustering i et børsnoteret selskab

Den afgørelse blev truffet af Retten i Lyngby, hvor den 61-årige tilstod foran en dommer.

Manden tilstod, at han i marts 2021 modtog en SMS fra en kvindelig bekendt, som anbefalede ham at købe aktier i et børsnoteret selskab. Kvinden, der i juli 2022 blev dømt i sagen, havde intern viden om, at det børsnoterede selskab ville opjustere næste morgen, og den viden forsøgte den 61-årige at udnytte ved at købe aktier for omkring 300.000 kroner.

Forsøget på at udnytte den ulovlige insiderviden mislykkedes dog, da det børsnoterede selskab før børsens åbning meddelte offentligt, at selskabet opjusterede både omsætning og driftsresultat. Dette havde virkning på kursdannelsen fra markedets åbning, hvilket fik den nu dømte til at beslutte sig for ikke at handle.

NSK har efterforsket sagen og siden strafforfulgt de nu dømte, efter at Finanstilsynet oprindeligt anmeldte mistanken om insiderviden hos den 61-årige.

NSK foretog på baggrund af anmeldelsen en ransagning hos manden. Her fandt politiet på hans telefon den SMS, hvori den dømte kvinde anbefalede ham at købe aktier i selskabet.

Anklager ved NSK, Christian Raaholt Hahn, siger:

– Det er en alvorlig sag at videregive eller udnytte intern viden om børsnoterede selskaber. Det er vigtigt for, at markedet kan fungere effektivt, at alle har en lige adgang til de samme informationer. Det er strafbart at videregive eller udnytte insiderviden, og sagen her viser, at myndighederne sætter hårdt ind over for det.

aktier børsen kurser
Insiderhandel er ulovligt og endnu en er dømt for dette … (Foto: Pixabay)

Læs også: Kvinde dømt for insiderhandel

Dagens billede: Skal å genskabes

Fredagsfjol: Skoakrobatik 🤣

· Mere fra samme kategori ·