
Zombiekartofler med kylling og avocado
Zombiekartofler med kylling og avocado – og så lavet på 20 minutter. Lyder det ikke godt. Opskriften er fra Thomas Alcayaga’s gode kogebog ‘Mad på 20 minutter
Opskriften er til 4 personer
Denne ret lavede jeg en aften, hvor vi skulle have haft nachos, men hvor jeg havde glemt at købe nachos-chips. Til gengæld havde jeg nogle kogte kartofler på køl, og jeg havde på et tidspunkt set et madprogram, hvor en amerikansk restaurant lavede zombiefries, der var kørt alle mulige dressinger på.
Der var en klar lighed mellem dem og mine kartofler. Og navnet på retten faldt desuden i rigtig god jord hos min søn. Zombiekartofler er reelt set bare knuste kartofler, som har fået et godt lag ost og er toppet med kylling og andre gode sager. Du kan variere efter, hvad du har på lager af rester.

Det skal du bruge
800 g små kogte kartofler
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
250 g tilberedt kylling
2 avocadoer
125 g cherrytomater
1 lille dåse majs
Frisk koriander
250 g revet ost
Syltede løg
1 dl creme fraiche, 38 %
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 ⁰C.
Fordel kartoflerne i en bradepande eller fad, og pres dem ca. 1 cm tykke med et glas eller en paletkniv. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber.
Bag dem 10 minutter i ovnen.
Skær eller riv imens kyllingekødet i mindre stykker.
Skær avocado i tern. Skyl, og halver tomaterne, og dræn majsene.
Skyl koriander, og hak det fint. Tag kartoflerne ud, og fordel kylling og ost over. Sæt dem tilbage i ovnen i 7-10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og top med avocadotern, tomater, majs, syltede løg, creme fraiche, salsa og koriander. Server med det samme.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Nem aftensmad: Marokkansk solskinssalat