Læs også:

Close
mad på 20 minutter thoas alcayaga

Zombiekartofler med kylling og avocado

Mad  | 

Zombiekartofler med kylling og avocado – og så lavet på 20 minutter. Lyder det ikke godt. Opskriften er fra Thomas Alcayaga’s gode kogebog ‘Mad på 20 minutter

Opskriften er til 4 personer

Denne ret lavede jeg en aften, hvor vi skulle have haft nachos, men hvor jeg havde glemt at købe nachos-chips. Til gengæld havde jeg nogle kogte kartofler på køl, og jeg havde på et tidspunkt set et madprogram, hvor en amerikansk restaurant lavede zombiefries, der var kørt alle mulige dressinger på.

Der var en klar lighed mellem dem og mine kartofler. Og navnet på retten faldt desuden i rigtig god jord hos min søn. Zombiekartofler er reelt set bare knuste kartofler, som har fået et godt lag ost og er toppet med kylling og andre gode sager. Du kan variere efter, hvad du har på lager af rester.

mad på 20 minutter thoas alcayaga
Så er der lækre (og nemme) zombiekartofler … (Foto: Columbus Leth)

Det skal du bruge

800 g små kogte kartofler

4 spsk. olivenolie

Salt og peber

250 g tilberedt kylling

2 avocadoer

125 g cherrytomater

1 lille dåse majs

Frisk koriander

250 g revet ost

Syltede løg

1 dl creme fraiche, 38 %

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 ⁰C.

Fordel kartoflerne i en bradepande eller fad, og pres dem ca. 1 cm tykke med et glas eller en paletkniv. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber.

Bag dem 10 minutter i ovnen.

Skær eller riv imens kyllingekødet i mindre stykker.

Skær avocado i tern. Skyl, og halver tomaterne, og dræn majsene.

Skyl koriander, og hak det fint. Tag kartoflerne ud, og fordel kylling og ost over. Sæt dem tilbage i ovnen i 7-10 minutter.

Tag fadet ud af ovnen, og top med avocadotern, tomater, majs, syltede løg, creme fraiche, salsa og koriander. Server med det samme.

 

 

Sådan ser bogen ud:

thomas alyaga mad på 20 minutter bog

Læs også:

 

Nem aftensmad: Marokkansk solskinssalat

 

solskinssalat marokkansk sunde skåle bog

· Mere fra samme kategori ·