Læs også:

Close
østers

Selvsankede nytårsøsters med Jubilæums Akvavit

Mad  | 

Måske du skulle servere dette til nytår – de selvsankede nytårsøsters med Jubilæums Akvavit. Få opskriften her

Og ja, du kan jo også købe østers, hvis du ikke har tid eller lyst til selv at sanke …

Vi kender det alle sammen. Den evindelige diskussion om menuen til nytårsmiddagen. De forskellige traditioner, der skal tages hensyn til. Men her finder du startskuddet, der kan hjælpe med at sætte aftenens menu.

Den populære opskriftudvikler og finalist i Den store bagedyst, Jon Edlund, giver dig her forretten, som åbner ballet nytårsaften. Sammen med Aalborg Akvavit har han scannet den danske natur for de bedste råvarer og udviklet et nyt twist på en moderne nytårsklassiker: Selvsankede østers med Jubilbæums Akvavit.

jon edlund
Det er Jon Edlund der står bag den lækre forret … (Foto: PR)

De friske østers laves med en æblevinaigrette, der består af æble, skalotteløg, citron, æblecidereddike, Aalborg Jubilæums Akvavit, rapsolie og honning. Retten toppes med en smule frisk dild. Kombinationen af de friske østers blandet med akvavitten giver gæsterne en ny smagsoplevelse, der bunder i de danske traditioner.

Ikke nok med at forrettens hovedingrediens kan sankes gratis i det danske farvand, så bliver du en oplevelse rigere, når du leder efter de små delikatesser. Tag familien eller vennerne i hånden og drag ud på et sankeeventyr i den danske natur. Det giver dig det bedste krydderi til nytårsmenuen.

Hvis du mangler yderligere inspiration til sankeoplevelser i naturen eller lækre opskrifter, der præsenterer smagen af det enkle og den danske natur, kan du hente inspiration i Aalborg Akvavits sankebog. Bogen koster 195 kroner og kan købes her.

østers
Så er der lækre østers med snaps … (Foto: PR)

Og her er opskriften på friske østers med æblevinaigrette med Aalborg Jubilæums Akvavit:

Det skal du bruge

Ingredienser

Friske østers (cirka 2-4 pr. person)

Æblevinaigrette:
0,5 dansk æble
1 lille skalotteløg
Saften fra 0,5 citron
0,5 dl. æblecidereddike
0,5 dl. Aalborg Jubilæums Akvavit
2 spsk. rapsolie
1 stor tsk. honning

Topping:
En smule frisk dild.

Sådan gør du

Hak æble og skalotteløg i nogle helt små, fine tern.

Læg det op i en skål og pres saften fra en halv citron henover.

I en anden skål blandes æblecidereddike, Aalborg Jubilæums Akvavit, rapsolie og honning og røres grundigt sammen til honningen er opløst.

Bland vinaigretten sammen med de finthakkede æbler og skalotteløg.

Anret dine friske østers med ca. en teske æblevinaigrette hen over hver enkelt østers. Top eventuelt med en smule frisk dild.

aalborg akvavit snaps
Snaps og østers klæder hinanden … (Foto: PR)

 

Læs også:

 

 Marcipanchips til boblerne

 

Marcipanchips marcipan jul (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·