Læs også:

Close
Marcipanchips marcipan jul (Foto: PR)

Marcipanchips – en nem snack

Mad  | 

Man tænker måske, at det lyder mærkeligt. Men jeg kan lige så godt sige, når du først har smagt en, stopper du ikke. De her marcipanchips er intet mindre en vanedannende

En varm sommerdag var jeg til introduktion af Odense Marcipans juleprodukter. På trods af varmen var det noget jeg glædede mig til, for jeg elsker jul og konfekt. Og kokken fra firmaet var der og fortælle en masse ting om produkterne, og hvordan de kunne bruges. Og og og så skulle vi jo selvfølgelig smage dem. Her var det så, at jeg stiftede bekendtskab med de her marcipanchips, som måske var det jeg mindst glædede mig til at smage, for bordet bugnede af konfekt i alle mulige afskygninger.

Men de her marcipanchips kan noget. Jeg kan ikke forklare det. Du må selv prøve at lave dem. De er både søde og salte samtidig. Og de er også både sprøde og bløde samtidig. Men faktum er. De er for det første super nemme at lave. Og så smager de godt til nærmest alt. Du kan servere dem som snack sammen med et glas bobler, når folk kommer. Du kan tage dem ind til kaffen. Og de duer også til ostebordet. Eneste minus – du kommer selv til at spise mange af dem.

Marcipanchips marcipan jul (Foto: PR)
Marcipanchips er intet mindre end fantastiske. (Foto: PR)

Det skal du bruge

Der bliver cirka 60-80 styk af små to ruller marcipan, hvis du skærer dem ultra tyndt ud.

Ingredienser

375 gram Original ODENSE Marcipan
(sættes gerne på frost en halv time før
brug)
¼ deciliter olivenolie
30 gram frisk timian (der kan også bruges
andre former for urter men timian er perfekt dertil)
10 gram flagesalt

Sådan gør du

Det er nemmest at skære marcipanen i fine tynde skiver, hvis den er meget kold eller halvfrossen. Derfor anbefales det at lægge den på frost cirka en halv time til en time før brug.

Skær meget tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Desto tyndere man kan skære marcipanen, jo sprødere bliver marcipanchipsene.

odense-marcipan opskrift marcipan
Det var denne vi brugte, for den er firkantet. (Foto: PR)

 

Bag ved 180° C i cirka 8-10 minutter til de har fået en flot gylden farve.

Pensel marcipanchipsene med olie og drys med flagesalt og urter.

Så nemt er det at gøre lækre sprøde marcipanchips klar til servering sammen med en velkomstdrink eller til ostebordet. Den ristede mandelsmag kommer tydeligt frem, når marcipanen bages.

Hvis marcipanchipsene skal gemmes eller laves i forvejen, kan man vente med at pensle med olivenolie og drysse krydderier på. Marcipanchipsene kan opbevares i en lukket beholder, så de ikke suger fugt og bliver bløde. (Op til 5 dage før).

Læs også:

10 sætninger du ikk vil høre juleaften

 

Juleaften

· Mere fra samme kategori ·