
Lav lækre Sables småkager med vanilje
De kan laves hele året, for der er noget ved små lækre småkager til kaffen eller teen. Sables småkagerne er fra ‘Bogen om vanilje’ af Mette Ravn
Sablés, som Karen Blixen lavede dem, lyder det ikke godt. Den lille kikselignende småkage smager skønt af smør og vanilje. Jeg vil anbefale en bourbonvanilje, fordi den og kagernes gyldne overflade bare er det skønneste match.

Der bliver cirka småkager af denne portion
Det skal du bruge
Ingredienser
125 g blødt smør
1⁄2 stang bourbon-vanilje
100 g sukker
1 knivspids salt
200 g hvedemel
Sådan gør du
Pisk smørret til en cremet konsistens. Det tager 2-3 mi nutter med en håndmikser.
Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Tilsæt vaniljekorn, sukker og salt, og rør grundigt sammen.
Melet tilsættes, og dejen samles med hænderne.
Ælt ikke dejen, men sørg for, at alle ingredienserne er blandet godt sammen.
Form dejen til en rulle, og læg den indpakket i film eller bagepapir på køl i mindst en time.
Tænd ovnen på 200 °C.
Skær rullen i 0,5 centimeter tykke skriver, og læg dem på en bageplade.
Bag kagerne ved 200 °C i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten.
Lad kagerne køle af påen rist. Opbevar i en kagedåse, og server med kaffe eller te.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: