Læs også:

Close
højbro plads jul julemarked københavn (Foto: MY DAILY SPACE)

Kulturguide: Oplevelser i november 2022

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser og begivenheder i november 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i november 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i november 2022 i København

The Handmaid’s Tale – uhyggeligt aktuel opera af Poul Ruders

29. oktober til 15. november. 160-870 kr. Det Kongelige Teater. 

(Foto: Det Kongelige Teater)
(Foto: Det Kongelige Teater)

Poul Ruders’ opera The Handmaid’s Tale (Tjenerindens fortælling) er mere aktuel end nogensinde i en verden, hvor basale menneskerettigheder er under pres flere steder. Nu kan den dramatiske opera opleves i en ny opsætning i Operaen.

The Handmaid’s Tale bygger på Margaret Atwoods roman fra 1985 om et perverteret, kvindeundertrykkende og totalitært regime i et goldt og fanatisk fremtids-USA. En global miljøkatastrofe med efterfølgende infertilitet har skabt grobund for et kup, og et religiøst rædselsregime har overtaget magten. Fødedygtige kvinder tvinges til graviditet og til at aflevere deres nyfødte børn til eliten. Makker de ikke ret, dømmes de til slavearbejde og den visse død.

Læs mere her.

Christmas BeerWalk Copenhagen

4. november. 265 kr. København.

Tag med på en helt speciel BeerWalk, nemlig Mikkellers Jule BeerWalk! Hør om juleøllens historie og smag på juleøl fra Mikkeller, Amager Bryghus og bryggeriet ÅBEN – alt sammen udendørs.

Mikkeller mixer det lidt op, så der vil være øl med på turen, som ikke er juleøl. En BeerWalk er en øloplevelse udover det sædvanlige med vennerne, dine kollegaer, kæresten, eller du kan møde op alene og møde nye mennesker. Roen kommer til at sænke sig, og smilet vil brede sig, når BeerWalks præsenterer første øl og tager hul på den første historie.

Du kan se frem til en cirka 3-4 kilometer lang gåtur i al slags vejr, med 6-7 stop undervejs og minimum 6 ølsmagninger.

Læs mere her.

Udstilling – Fotos der ændrer verden

Fra 25. november. Fra 50 kr. Statens Naturhistoriske Museum.

Wildlife Photographer of the Yea
(Foto: © Karine Aigner – Wildlife Photographer of the Year)

Den årligt tilbagevendende fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year er verdens største af sin slags og naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen. Glæd dig til at opleve årets 100 bedste billeder af natur og dyreliv kåret i 2022 i en tankevækkende særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum fra 25. november.

I år løb eventyrer og fotojournalist Karine Aigner fra USA med prisen som Wildlife Photographer of the Year med billedet Det summer af liv. Karine leder fototure over hele kloden og underviser børn i naturfotografering som et værktøj til at fremme miljøbevidsthed og naturbevarelse. Hendes arbejde er blevet vist af National Geographic, WWF og BBC Wildlife.

Karine nåede at tage dette billede i en fart, for bierne var kun samlede i omkring 20 sekunder, før de fløj væk. Da hun fangede øjeblikket, var det hendes mål “at gøre en lille verden stor ved at bringe en lillebitte bis liv frem i rampelyset.”

Læs mere her.

Julemarked Kongens Nytorv

4. november til 22. december. Gratis. Kongens Nytorv.

jul, julemarked, julepynt (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

Tag på et eventyrligt julemarked midt i Københavns hjerte. Her i de historiske rammer ved Kongens Nytorv, og med udsigt til de smukke juleudsmykninger på Hotel D’Angleterre og Magasin, kan I hygge jer og kigge efter julegaver og -pynt i de mange flotte boder. Oplev julemarkedet hver lørdag fra kl. 13.

Læs mere her.

ARKTISK FESTIVAL 2022

5.-6. november. Gratis. København.

grønland isbjerg (Foto: Unsplash)
(Foto: Unsplash)

Oplev en perlerække af aktiviteter, boder, konkurrencer, debatter og fascinerende foredrag, der omhandler rejseoplevelser, kultur og historie. Det bliver to dage, hvor du får mulighed for at udforske alle sider af den arktiske verden – i hjertet af København!

Programmet spænder vidt, og festivalen dykker ned i kulturen, historien og traditionen og har events med tiltrækning af besøgene i alle aldre – også for børnene. Mød arbejdende kunstnere og organisationer der arbejder med Arktis, få smagsoplevelser, et kunstværk, eller en god bog med hjem. Så har du blot nogen interesse for Arktis, så er Arktis Festival stedet for at få en god oplevelse.

Nogle arrangementer og events foregår udenfor. Arktisk Festival er arrangeret af en række ildsjæle og organisationer med tilknytning Nordatlantens Brygge.

Læs mere og se programmet her.

Julemarked Højbro Plads

4. november til 22. december. Gratis. Højbro Plads. 

højbro plads jul julemarked københavn (Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

Kom i julestemning og tag et kig forbi julemarkedet på Højbro Plads! Julepynt, gran og fine lys vil med garanti få dig i den gode, gammeldags julestemning. Find julegaver i boderne med kunst, håndværk og delikatesser.

Julemarkedet på Højbro Plads har hvert år flere hundrede tusinde besøgende, der nyder den unikke julestemning, duften af varm gløgg og brændte mandler.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2022 i Aarhus

Den Skaldede Frisør – The Musical i Musikhuset

28. oktober til 13. november. 208 – 788 kr. Musikhuset. 

Glæd dig til Susanne Bier og Thomas Helmigs romantiske musicalkomedie fyldt med skarp humor, musik, sang og dans – en musicaloplevelse, man kan leve længe på. Filmen blev set af mere end to millioner biografgængere verden over.

Oplev romantikken og humoren fra filmen live, når Den Skaldede Frisør indtager Musikhusets Store Sal.

Læs mere her.

Julehygge i Aarhusregionen

1. november til 31. december. Gratis. Aarhus.

I november og december hviler der igen en særlig magi over Jyllands hovedstad Aarhus og hele Aarhusregionen. Her er julemarkeder, julekoncerter, julecikus og skønne juleoplevelser – og masser af gode idéer til årets bedste julegaver.

Træd ind i et væld af juleeventyr og oplevelser for både store og små, nyd julens musikalske højdepunkter og de mange muligheder for aktivitet både ude og inde – lige fra det traditionelle til det nye og moderne.

Læs mere her.

Mega Kup! i DGI-Huset

5. november. 40 kr. Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C.

Kom og gør et kup og shop amok i tøj i lange baner i DGI-Huset, når markedet Mega Kup! slår boderne op. Der gemmer sig lidt af hvert på stativerne, og du kan både finde tøj, sko og accessories. Der er med andre ord rig mulighed for at give garderoben nyt liv og komme hjem med nogle gode fund.

Mega Kup! har eksisteret i 14 år med stor succes, og er det første indendørs second hand-tøjmarked i Aarhus. Efter fem succesfulde år i Godsbanen, flytter Mega Kup! nu til DGI-Huset.

Læs mere her.

Fuldmåneaften i Planetariet

8. november. 60 kr. Steno Museet. 

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

Der er planetparade i november, hvor hele fem planeter kan findes på nattehimlen. Men hvor skal du egentlig kigge hen for at få et glimt af dem? Til denne Fuldmåneaften fortælles der om de fem yderste planeter i solsystemet – Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2022 i Odense

Forestilling – Ta’ mig som jeg er

4.-5. november. 162 – 325 kr. ODEON. 

I forestillingen “TA’ MIG SOM JEG ER” vil Trine Pallesen sammen med Mathias Groves seksmandsorkester tegne et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann. Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov, levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.

Læs mere her.

Forpremiere – Ronja Røverdatter

8. november. Fra 123 kr. Odense Teater. 

Glæd dig til et hjertevarmt gensyn med Astrid Lindgrens vidunderlige klassiker om kærlighed, frygt, mod og venskab med nyskrevet musik af den prisvindende musiker og komponist, Nikolaj Busk.

På en buldrende uvejrsnat slår lynet ned i Mattisborgen, og splitter den fra kælder til tårn i et helvedesgab. Den nat fødes Ronja og Birk ind i to rivaliserende bander Mattisrøverne og Borkarøverne. Ronja og Birk vokser op uden at kende til hinanden, indtil de en dag står ansigt til ansigt på hver sin side af helvedesgabet. I nattens mulm og mørke har Borkarøverne nemlig besat Mattisborgens nordside for at søge tilflugt fra fogedens landsknægte.

Læs mere her.

Jan hellesøe – forudsigelser

16. november. 350 kr. Magasinet.

 

“Hvordan i al verden gjorde han det…..!?” Er ofte ordvalget efter man har set Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne Manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ’22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer.

Du har sikker set Hellesøe på TV i “Fuckr med dn hjerne” eller “Manipulator” på DR1, hvor han hypnotiserer og laver psykologiske manipulationer med både kendte og ukendte mennesker. Nu er det muligt at se ham udføre sine forførende umuligheder LIVE på en scene nær dig.

Læs mere her.

Øgendahl’s jul & øgendahl’s nytår

15. november. Fra 400 kr. Magasinet. 

Handler sjovt nok om jul og nytår. I første halvdel zoomer Mick ud og ser på julen, dens traditioner og dens urimelige forventninger. I anden halvdel kigger Mick på årets sidste dag. En festdag dag, hvor gamle synder skal vaskes af, og hvor nye fortsæt tager deres begyndelse. Der hvor mange af os, der vælger at hoppe ned fra en stol i en halvbrandert med et glas i hånden.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2022 i øvrige byer

Julemarked på Bernstorff Slot

18.-2o november. 25 – 125 kr. Jægersborg Alle 93, 2820 Gentofte.

Det smukke Bernstorff Slot er endnu engang klar til at åbne dørene til Julemarked på Bernstorff Slot – hvor alle er velkomne indendørs og udenfor, i stuerne og på 1. sal. Det er efterhånden en tradition, som mange har været forbi, nogle endda flere år i træk. Bernstorff Slot, udstillerne og os hos CHPevent glæder os til at tage imod til tre smukke dage, hvor både gæster og udstillere er med til at skabe rammerne for et af Danmarks flotteste julemarkeder.

Julemarkedet med de omkring 90 udstillere vil præsentere alt, hvad hjertet kan begære af spændende ting såsom julepynt, brugskunst, lækre delikatesser, dekorationer, julegodter, glaskunst, mode og andre spændende julegaveidéer.

Læs mere her.

Årets festligste julefrokost i Aalborg

26. november. 750 kr. Aalborg Kongres & Kultur Center.

Der er dømt stemningsfuld fællessang, et fyldt dansegulv, brølende latter og lækker julemad, når Årets Julefrokost 2022 indtager Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) med ingen ringere end Lars Hjortshøj, Fyr & Flamme og Sussi & Leo Trio på scenen lørdag 26. november.

Det bliver Lars Hjortshøj, der styrer løjerne og indtager rollen som konferencier, når Aalborghallen pyntes op til årets sjoveste julefest lørdag 26. november. Den store scene indtages i løbet af aftenen af både Sussi & Leo Trio og Fyr & Flamme, så der bliver med sikkerhed både gang i det store dansegulv og stemmebåndene bliver slidt til randen af fællessang i den store sal med plads til hele 1400 feststemte nordjyder.

Læs mere her.

Læs også: Inspiration til din næste krimipodcast eller lydbog. Du får 10 at vælge imellem

pige seng lytte computer

· Mere fra samme kategori ·