Læs også:

Close

Filmanmeldelse: ‘Ticket to Paradise’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

Du kan godt glæde dig – for hvem vil ikke gerne se Julia Roberts spille overfor George Clooney … ‘Ticket to Paradise’ er en romantisk komedie (romcom) om den overraskende skønne second-chance i livet

Oscar®-vinderne George Clooney og Julia Robert er sammen igen i ny, romantisk komedie fra instruktøren af ‘Mamma Mia! Here We Go Again’.

Det fraskilte par (Julia Robert og George Clooney) slår sig sammen og rejser til Bali for at forhindre deres datter (Kaitlyn Dever fra Booksmart & Unbelievable) i at gifte sig ’head over heels’ – og begå den samme fejl, som de tror, de selv begik for 25 år siden …

Masser af kemi og grin

Kemien er i top, når George Clooney og Julia Roberts genforenes i ny romantiske komedie! Siden den ikoniske film ‘Notting Hill’, har Julia Roberts ventet på et manuskript, der kunne løfte den romantiske komedie til et nyt niveau – og det har hun nu fundet!

I ‘Ticket to Paradise’ spiller hun sammen med George Clooney et fraskilt ægtepar, der må begrave stridsøksen og arbejde sammen for at forhindre deres datter i at gifte sig med den forkerte. Glæd dig til masser af sjove, pinlige og rørende scener, når filmen rammer det store lærred.

Det handler filmen om

Efter et kort og passioneret ægteskab, der resulterede i datteren Lily, har David og Georgia brugt resten af deres liv på at være kærlige forældre til Lily og passioneret uenige om alt andet. Nu er Lily voksen. Hun er færdig med sit jurastudium, og inden hun kaster sig ud i en givetvis succesfuld og lukrativ karriere som advokat, slår hun lige håret ud og tager på en rejse til Bali sammen med sin bedste veninde Wren.

Og her bliver hun passioneret forelsket i den lokale tangfarmer, Gede.

Belært af erfaringen – altså alt det besvær der kommer ud af passionerede forelskelser – tager både David og Georgia straks til Bali. Ikke for at nyde natur og kultur. Ikke for med kærlige forældreøjne at se de to unge besegle deres kærlighed i ægteskabet. Nej, de er begge opsat på at forhindre Lily i at begå samme fejltagelse, som de gjorde.

Med det mål for øje indgår David og Georgia en midlertidig alliance. Men lige meget, hvor meget de viser en smilende og afvæbnende facade for omverdenen, og lige meget, hvor enige de er om målet, så kan de ikke holde syrlighederne og stikpillerne tilbage.

Spørgsmålet er, om det egentlig ikke også er sådan, de bedst kan lide det. Der er noget spændende og ophidsende ved den evige krigstilstand, hvor de driller og udfordrer hinanden. Meget mod sin vilje begynder David at indse, at han måske i virkeligheden har givet slip på noget vidunderligt. På den anden side kan han jo se, at Georgia har fundet en anden – den noget yngre og uendeligt medgørlige Paul. Han synes helt åbenlyst, at Georgia er verdens ottende vidunder, og vil gøre alt for hende. Men det kan på den anden side godt blive lidt kedeligt i længden.

Er du klar til en romcom … (Foto: PR)

Sammen for femte gang

Heldigvis kunne både Julia Roberts og George Clooney, der tidligere har spillet sammen i ‘Confessions of a Dangerous Mind’, ‘Ocean’s 11′ og ’12’ samt senest ‘Money Monster’ i 2016, lide manuskriptet:

– Julia og jeg ledte ikke aktivt efter et projekt, vi kunne lave sammen, men selvfølgelig var det let at sige ja til en chance for at arbejde sammen med hende igen, siger Clooney. – Ol Parker sendte manuskriptet til os begge på samme tid og fortalte, at han havde skrevet rollerne til os. Så lige efter jeg havde læst det, ringede jeg til Julia og sagde,

– Jeg gør det, hvis du gør det, og hun sagde – det vil jeg, hvis du vil. Derefter tog det ikke lang tid, før vi var på vej til Australien.

– George og jeg har altid haft en god kemi som venner, fortsætter Roberts. – Vi har samme indfaldsvinkel til arbejdet, og jeg tror vi begge nyder at få hinanden til at grine. På en måde kom hver dag for til at handle om en måde, jeg kunne få ham ti at grine. Samtidig går vi begge op i at skabe en stemning, hvor alle har plads til at være kreative og er glade for at arbejde. Det bringer det bedste frem i alle.

Det fraskilte par på vej til deres datter, der vil gifte sig … (Foto: Universal Pictures)

Julia og George – George og Julia

Det hører til sjældenhederne, når man pitcher et projekt til en filmstjerne, at man fortæller, hvem filmskaberne ellers vil have i hovedrollerne. I tilfældet ‘Ticket to Paradise’, var hovedrollerne fra start tiltænkt Julia Roberts og George Clooney, som også privat er venner, så hemmelighedsholdelse ville ikke fungere.

– Det er en tommelfingerregel, at man aldrig fortæller en skuespiller, hvilket stjerne man gerne vil have til at spille hovedrollen over for vedkommende, når man sender dem manuskriptet – i tilfælde af, at man nu ikke får overtalt denne skuespiller, forklarer instruktøren Ol Parker. – I dette tilfælde skrev jeg imidlertid til dem begge, at min vision inkluderede dem begge. Det stod klart for mig, at filmen egentlig ikke eksisterede uden dem. Der var ingen plan B.

De er flotte sammen – og selvom det her (stadig) er spil for galleriet så ser de også glade ud … (Foto: Universal Pictures)

Får hinanden til at grine

– Jeg tror, den væsentligste grund til, at Julia og jeg arbejder så godt samme er, at vi ved, hvordan vi får den anden til at grine. Vi har i høj grad den samme humoristiske sans og forstår bare, hvor den anden vil hen, så det har altid været sådan mellem os, bekræfter Clooney og tilføjer:

– I øvrigt havde jeg ikke lavet en romantisk komedie siden ‘One Fine Day’ (1996, red.), så det føltes bare som det helt rigtige projekt.

Til instruktørens ros tilføjer Julia Roberts:

– Der skal en modig instruktør til at kaste sig ud i at instruere så gode venner som os. Men han var klar i mælet og tøvede aldrig med at fortælle os, hvis han ville have noget andet, end det vi lavede. Det har jeg respekt for. Og der var ikke noget bedre end at høre Ol grine, når en scene var slut.

Det modsatte af kærlighed er ikke had

Ol Parker udviklede manuskriptet sammen med Daniel Pipski.

– Da jeg diskuterede ideen med Dan, fortalte jeg ham om et citat, jeg kunne huske:

– Det modsatte er kærlighed er ikke had; det er ligegyldighed. Som vi skrev de to hovedpersoner, så er det helt sikkert, at de aldrig har været ligegyldige for hinanden. DE er hele tiden på nakken af hinanden, og de bryder sig ikke om hinanden med stor passion. Men det er først, når passionen dør, at kærligheden dør …

Far og datter – altså i filmen … (Foto: Universal Pictures)

Med lidt inspiration fra David Attenborough

Det kan lyde som en meget primitivt at være tangfarmer, men i virkeligheden er det en avanceret industri, der ovenikøbet meget bæredygtig. Og succesfuld. Maxime Bouttier, der spiller gommen Gede, er meget stolt af at kunne præsentere Bali som andet og mere end romantisk bagtæppe til handlingen.

–  Gede forstår, at tangfarmen består i et giv-og-tag samarbejde med naturen, og det føler jeg, er en meget balinesisk indfaldsvinkel til livet, siger Bouttier.

– Jeg tror, det er det, der er Ol’s budskab – at vi skal tilbage til den forbindelse til naturen. Sandt at sige anede jeg ikke på forhånd noget om tangfarme, og hvor vigtige de er, men Ol gav mig et lynkursus. Helt ærligt tror jeg, at det, der hjalp mig mest, var at se David Attenboroughs ‘Planet Earth’.

Og sine berømte medspillere siger han:

– Jeg har jo fulgt George Clooney, siden jeg var fem, og han har været med til at forme den skuespiller, jeg er i dag, men jeg havde aldrig nogensinde troet, at jeg skulle optræde i samme billede som ham.

Filmfakta:

Filmlængde: 1 time 44 minutter

Censur: Tilladt for alle

Premiere: Torsdag den 15. september

Genre: Romcom

Instruktør: Ol Parker

Manuskript: Ol Parker og Deniel Pipski

Cast: Julia Roberts, George Clooney og Kaitlyn Dever

 

Se trailer her:

Grin – lidt gråd og feel good vibes

Okay man vidste næsten, hvad man gik ind til – ikke mindst med de to personligheder. Og ja det er en super sød, sjov og ganske forudsigelig komedie. Men altså på den gode måde. For hvem har ikke lyst til at blive fyldt med feel good vibes – små grin og gråd (længe leve alle de romantiske sjæle inklusive jeg selv).

For det er faktisk ganske befriende og dejligt at vide, at den ender godt. Alt andet ville være umuligt. Så vi venter og hygger os imens. Og vi griner – og ja vi bliver siddende så vi også får (altid sjove) fraklip med …

Du kan garanteret genkende den flotte pilot – for det er ‘Gabriel’ fra Netflix-serien ‘Emily in Paris’. I filmen spiller han Georgia’s (Julia Roberts) kæreste Paul … (Foto: Universal Pictures)

 

Læs også:

September måneds kulturguide

 

(Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett)

· Mere fra samme kategori ·