Læs også:

Close
(Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett)

Kulturguide: Oplevelser i september 2022

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i september 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i september 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i september 2022 i København

Rossinis eventyrlige Askepot i Operaen

11. september til 26. oktober. 160-870 kr. Det Kongelige Teater. 

(Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett)
(Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett)

Den Kongelige Opera åbner sæsonen med en sprudlende opsætning af Rossinis opera Askepot, der er fuld af virtuos skønsang og forrygende komik. Operaen forvandles til et legende og farvestrålende eventyr, når Rossinis opera Askepot har premiere den 11. september.

Den eventyrlige bel canto-opera blev komponeret på blot 24 dage af den 24-årig Rossini. Ligesom skriveprocessen har forestillingen fart over feltet i den internationalt berømte, norske operainstruktør og teatermagiker Stefan Herheims underholdende iscenesættelse. Der er et eventyr for alle, og i Herheims Askepot er det teatrets rengøringskone, der træder ind i det velkendte eventyr og hvirvles ind i den hæsblæsende handling.

Læs mere her.

KRYDS ILD – Orkesterværk af Jacob Kirkegaard

2. september. Fra 50 kr. Stærekassen, København.

(Foto: Edition-S)
(Foto: Edition-S)

Jacob Kirkegaards KRYDS ILD er skabt af lydoptagelser af våben og artilleri, som er transskriberet for orkester, og værket imiterer på den måde lyden af en krigssituation. Udover indsamlingen af lyde er værkets narrative forløb baseret på Kirkegaards samtaler med en krigsveteran, som har beskrevet krigens lyd: Den uendelige, ulidelige venten og så den pludselige, øredøvende krydsild.

Ud fra disse samtaler har Kirkegaard indkredset en række spørgsmål, som har formet hans værk: Hvordan lyder krigen egentligt? Har den en særlig klang? Et tonesprog? Kirkegaard har søgt efter svarene på disse spørgsmål gennem et års research og adskillige besøg på det danske militærs skydeterræner såvel som besøg på skydebaner sammen med civile våbenentusiaster.

Læs mere her.

Udstilling – Science & Samtidskunst

5. september til 23. oktober. Fra 75 kr. Copenhagen Contemporary.

I Hal 4 viser Copenhagen Contemporary udstillingen Science & Samtidskunst, der undersøger koblingen mellem videnskab og kunst. Her vises kunstværkerne Fibonacci I (Magenta, Cyan, Yellow) af Ann Linn Palm Hansen, TIMELIGHT II (Los Angeles, GMT –7 hours) af AVPD og 360° Illusion II af Jeppe Hein.

Science & Samtidskunst inviterer alle til at deltage i aktiviteter om rum, lys, farver og former. Aktivteterne tager udgangspunkt i kunstværkerne i hallen. Der er også zoner, hvor man kan bygge med LEGO og DUPLO, lave studier af himlen og bygge sit eget kunstværk.

Læs mere her.

Balletsæsonen åbner med en evig relevant klassiker

Fra 3. september til 22. september. 110-770 kr. Det Kongelige Teater. 

(Forestillingsbillede fra Giselle, sæson 2016/2017, foto: Costin Radu)
(Forestillingsbillede fra Giselle, sæson 2016/2017, foto: Costin Radu)

Forestil dig, at dét du elskede allermest i hele verden, også var det, der ville slå dig ihjel. Sådan er det for Giselle. Hun elsker at danse, men hendes hjerte er for skrøbeligt til at gøre det. Så vi ved, at hun er dødsdømt, da hun forelsker sig porøst i den unge Albrecht. De hvirvler rundt i eufori, indtil hun lærer, at han faktisk allerede er forlovet og lige glemte at sige det. I sammenstødet med virkeligheden dør Giselle i vanvid og svæver ind i skovmørket til de andre afviste nymfer, der danser døden ind i unge mænd.

Giselle er en spøgelsessmuk fortælling om tilgivelse og stærke kvinder. Det hvidtyllede ballethit handler om at elske dér, hvor man ikke altid bliver elsket igen. En uundgåelig balletoplevelse for både grønne og garvede teatergængere.

Læs mere her.

Oplevelser i september 2022 i Aarhus

Food Festival

2. september til 4. september. Gratis. Aarhus C.

Hvert år først i september slår Food Festival dørene op til en weekend fyldt med inspiration og kulinariske oplevelser i de smukke omgivelser ved Tangkrogen i Aarhus.

Food Festival er baseret på passion og entusiasme for mad. Her kan du møde topkokke, fødevareproducenter, restauratører, forskere og andre madmennesker, der inspirerer til, hvordan mad bygger fællesskab, oplevelser og nydelse.

Læs mere her.

Mega Kup! i DGI-Huset

3. september. 40 kr. Godsbanen, Aarhus C. 

Forny din garderobe til Mega Kup i dgi-huset i Aarhus, hvor stativerne bugner med lækkert second hand tøj. Tidligere kendt som Mega Kup! på Godsbanen.

Kom og gør et kup og shop amok i tøj i lange baner i DGI-Huset, når markedet Mega Kup! slår boderne op. Der gemmer sig lidt af hvert på stativerne, og du kan både finde tøj, sko og accessories. Der er med andre ord rig mulighed for at give garderoben nyt liv og komme hjem med nogle gode fund.

Vær opmærksom på, at det koster 40 kr. i entré, og at du ikke kan betale med Dankort i døren – så husk kontanter.

Læs mere her.

Carpark North til Fed Fredag

9. september. Fra 135 kr. Tivoli Friheden.

Sæt et stort kryds i kalenderen når Carpark North indtager friluftsscenen i Tivoli Friheden. Kom til Fed Fredag og lyt til god musik i godt selskab. Glæd dig til en festlig Fed Fredag.

Med hits som “Transparent and Glasslike”, “32” og mange flere, bliver der lagt op til en festlig fredag aften. Tag dine venner med og få en aften i sent vil glemme!

Læs mere her.

Works Art Fair

9. september til 11. september. Fra 70 kr. Godsbanen, Aarhus C. 

Works Art Fair er en kunstmesse i Aarhus med fokus på originale værker indenfor billedkunst, skulptur, glaskunst, keramik, grafik og fotokunst. Over 60 nye og etablerede kunstnere og gallerier, udstiller og sælger deres værker direkte til de besøgende.

Alle udstillere er kurateret til udstillingen, så de har et højt kunstnerisk niveau. Udstillingen er en årlig tilbagevendende begivenhed, som sætter Aarhus på landkortet med en kunstmesse af høj kvalitet.

Læs mere her.

Oplevelser i september 2022 i Odense

Harry Potter Live in Concert

17. september. 510-610 kr. Odense Koncerthus.

En helt særlig musikoplevelse: Oplev den magiske musik fra Harry Potter som livekoncert med den bedste music fra Harry Potter-filmene musicalen fremført af London Symphonic & Philharmonic Film Orchestra.

Harry Potter-filmene er nogle af de mest succesfulde biograffilm. De er baseret på de lige så populære bøger af J. K. Rowling. Og derfor kender alle børn unge Harry Potter den magiske verden, der er danne rammerne i fortællingen om Harry Potter. Den prisvindende filmmusik præsenteres nu som en koncert, hvor en original skuespiller, stjernesolister, kor symfoniorkester, der vil sætte liv Harry Potters magiske musik.

Læs mere her.

De Rodløse – vi der er tilbage

28. juli til 7. september. Gratis. Brandts Torv, Odense C. 

‘De Rodløse – vi der er tilbage’ sætter fokus på det korte liv blandt hjemløse i Danmark, som en socialfotografisk dokumentation, som fotograf Helga Theilgaard står bag. ‘De Rodløse – vi der er tilbage’ er støttet af Odense Kommune, Kulturpuljen.

Læs mere her.

Anarkistens Ølsmagning

8. september. 125 kr. Anarkist – Beer & Foodlab, Odense C.

Anarkist – Beer & Foodlab inviterer til ølsmagning den 8. september, hvor der blandt andet vil blive serveret fire forskellige specialøl á 15 cl., som det ølkyndige personale udvælger.

Her vil både være noget at smage fra vores tapwall, men også fra vores bottleshop, hvor flere danske mikrobryggerier er repræsenteret. Der vil være plads til god dialog, spørgsmål og en snak om vores skønne bryggeri og dets historie.

Læs mere her.

Oplevelser i september 2022 i øvrige byer

Bellevue Sommersalon

18. august til 4. september. Fra 300 kr. Bellevue Teatret, Klampenborg.

(Farshad Kholghi og Kristian Holm Joensen. Bellevue Sommersalon. Foto: Christina Hauschildt/Bellevue Teatret)
(Farshad Kholghi og Kristian Holm Joensen. Bellevue Sommersalon. Foto: Christina Hauschildt/Bellevue Teatret)

Når sommervejret indbyder til sol nærmere end til teater, må teatret komme ud i lyset. Bellevue Teatrets Sommersalon begynder på stranden over for teatret og samler strandstemningen i en helhedsoplevelse, som er attraktiv for publikum.

Bellevue Teatret spiller netop nu Bellevue Sommersalon. Forestillingen begynder på fluepapiret Bellevue Strand over for teatret, hvor både betalende publikum og almindelige strandgæster helt naturligt bliver en del af forestillingen med møde i nøgenbadeklubben inkl. prædikant-healing med skuespillerne Kristian Holm Joensen og Farshad Kholghi.

Læs mere her.

Ildfluefest – Ikarus sætter gang i gaden med livemusik og gadeteater

1. september til 3. september. Holstebro by og Kommune.

(Foto: | Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret)
(Foto: | Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret)

Ikarus Stage Arts inviterer til en tredages kulturfest som sætter kunst, kultur og fællesskaber i fokus.

Hvordan kan kunst og kultur bruges til at bygge bro på tværs af etniske og kulturelle forskelle? Med Ildfluefest vil Ikarus Stage Arts, sammen med Holstebro Kommune og Den Boligsociale Helhedsplan i Trekanten, skabe de bedste forudsætninger for, at flere børn og familier introduceres til det varierede kulturliv vi har i Holstebro Kommune.

Læs mere her.

Læs også: Hvordan har kilderne til underholdning ændret sig i løbet af de sidste år?

streaming netflix computer

· Mere fra samme kategori ·