Læs også:

Close
mozzarella fyldt med æg

Mozzarella med pocheret æg

Mad  | 

Vi elsker mozzarella, og vi elsker pocheret æg. Hvad hvis nu man kunne kombinere disse. Det kan man rent faktisk i denne opskrift. Spis den til en brunch eller let frokost

Mozzarella er en lækker sag, som vi ofte bruger i ovnretter eller over tomatsalaten. Men prøv i stedet denne opskrift med æg. En anderledes måde at servere pocheret æg på.

En mozzarella, der har forklædt sig som et æg – lyder det ikke godt. Og så er det faktisk ikke svært at lave.

mozzarella fyldt med æg
Og så bare et godt stykke rugbrød til – så er alt godt … (Foto: Erik Hannemann)

Det skal du bruge

Ingredienser

1 tomat

½ agurk

2 stk. mozzarella

1 æg

olivenolie

Sådan gør du

Skær agurk og tomat fint i små tern. Stil dem til side.

Læg mozzarellaerne i meget varmt vand.

Efter 3-4 minutter bliver osten elastisk, så du kan forme den, som du vil.

mozzarella fyldt med æg
Sådan gør du … (Foto: Erik Hannemann)

Pocher ægget: Bring rigeligt med vand i kog i en gryde.

Sluk for varmen, og lad vandet blive helt roligt. Slå ægget ud i en kop.

Sænk forsigtigt koppen ned i vandet. Vent i 4 minutter, og løft den op med en hulske. Nu kommer tricket: Klap mozzarellaen så flad, du kan, læg ægget på den, og pak det ind i mozzarellaen.

Læg mozzarellaen med ægget på en tallerken. Hæld lidt olivenolie over.

Læg agurk- og tomatternene på. Ved servering skærer du mozzarellaen op, så ægget flyder ud, og så skal den spises straks med salt, peber og lidt godt ristet brød til.

 

Velbekomme …

 

Bogen ser således ud:

æg bog opskrift harper collins

 

Læs også:

Eksotisk frugtsalat

rød grape frugtsalat granatæble (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·