
Mozzarella med pocheret æg
Vi elsker mozzarella, og vi elsker pocheret æg. Hvad hvis nu man kunne kombinere disse. Det kan man rent faktisk i denne opskrift. Spis den til en brunch eller let frokost
Mozzarella er en lækker sag, som vi ofte bruger i ovnretter eller over tomatsalaten. Men prøv i stedet denne opskrift med æg. En anderledes måde at servere pocheret æg på.
En mozzarella, der har forklædt sig som et æg – lyder det ikke godt. Og så er det faktisk ikke svært at lave.

Det skal du bruge
Ingredienser
1 tomat
½ agurk
2 stk. mozzarella
1 æg
olivenolie
Sådan gør du
Skær agurk og tomat fint i små tern. Stil dem til side.
Læg mozzarellaerne i meget varmt vand.
Efter 3-4 minutter bliver osten elastisk, så du kan forme den, som du vil.

Pocher ægget: Bring rigeligt med vand i kog i en gryde.
Sluk for varmen, og lad vandet blive helt roligt. Slå ægget ud i en kop.
Sænk forsigtigt koppen ned i vandet. Vent i 4 minutter, og løft den op med en hulske. Nu kommer tricket: Klap mozzarellaen så flad, du kan, læg ægget på den, og pak det ind i mozzarellaen.
Læg mozzarellaen med ægget på en tallerken. Hæld lidt olivenolie over.
Læg agurk- og tomatternene på. Ved servering skærer du mozzarellaen op, så ægget flyder ud, og så skal den spises straks med salt, peber og lidt godt ristet brød til.
Velbekomme …
Bogen ser således ud:
Læs også: