Læs også:

Close
bog bøger fem på stribe

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til april måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på endnu en skøn forårsmåned, hvor lyset er tilbage … Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de dejlige forårsdage. Om du læser eller lytter til dem – er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

bog bøger fem på stribe
Så er der fem bøger på stribe til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den gribende

‘Violeta’ af Isabel Allende handler om kvinden Violeta del Valle, der gennem et brev fortæller sin livshistorie, som er blevet mærket af nogle af det 20. århundredes største begivenheder. Brevet er til en, hun nærer uendelig kærlighed til, og gennem brevet får læseren indblik i Violetas liv, der rummer alt fra stor kærlighed og hjertesorg, fattigdom og rigdom til ulykkelige tab og stor glæde.

Isabel Allende tager i ‘Violeta’ læseren med tilbage til dengang, Violeta bliver født i 1920 i en stor familie med fem brødre, hvor hver dag handler om overlevelse. Den spanske syge raser i Sydamerika, og landet er endnu ikke kommet sig efter 2. Verdenskrig.

Familien klarer sig igennem den ene krise efter den anden, men da Den Store Depression rammer og tager alt fra dem, må de flytte ud på landet, hvilket kommer til at udgøre rammerne for Violetas opvækst. Her møder hun sin første kærlighed og udvikler sig langsomt fra sit barnlige jeg til en moden kvinde.

Med det skønlitterære værk har Isabel Allende skabt (endnu) en episk fortælling, der tager fat i de helt store temaer som kvindekamp, tyranni, krig og kærlighed.

Og så se også lige det smukke omslag. En skøn og smuk bog på alle måder. Isabel Allende er på mange måder en ener …

‘Violetta’, 229,95 kr., saxo.com

Den med det nervepirrende plot

‘Dømt’ af Winther & Degnbol er en fængende krimi om et lille lokalsamfund på Djursland og deres mørke hemmeligheder.

Lars Emil er efter fire år i fængsel en fri mand. Han blev dømt for mordet på en ung kvinde i Aarhus, men bliver nu løsladt, da en anden mand har tilstået drabet. I Roslinge venter hans nye kone Kira og deres datter på at han kommer hjem til den stilfærdige landsby. Men resten af indbyggerne i Roslinge afventer i angst og oprør Lars Emils hjemkomst.

Da endnu et drab bliver begået, udbryder byen i frygt og desperation. Kriminalkommissær Thea Krogh hentes til Djursland for at opklare sagen sammen med den lokale betjent Bjørn. Samtidig prøver byens sognepræst, Thorkild Christensen, at skabe forsoning. Tilbage står spørgsmålet: Er Lars Emil virkelig morderen?

Kenneth Degnbol og Dagmar Winther udgør både ægtepar og forfatterduo. Deres krimi Dømt’ handler om kærlighedens grænser, tilgivelse og forsoning med et nervepirrende plot. God krimi – godt skrevet. Læs den …

degnbol winther bog dømt

‘Dømt’, 169,95 kr., saxo.com

Den om et dybt foruroligende roadtrip

San Diego 1978: Den femtenårige Julie lever et ensomt, indestængt liv på en stille villavej i en forstad, da hendes nabo B pludselig en nat banker på hendes vindue. Med sig bringer B duften af cykelture gennem sommernatten, og eventyr og kys, der smager af kanel og whisky. Men også følelsen af forladthed, vrede, og døde fugle.

San Diego 2019: Fyrre år senere, da B flygter fra den institution, hvor hun er blevet fængslet for det skyderi, hun endte med at begå i 1979, vælter Julies minder om deres vilde, umulige sommer op igen og hjemsøger hende. Sommeren, hvor B tog hende med på et roadtrip mod en berusende og dunkel afgrund. Hvad skete der egentlig den sommer i slutningen af 70’erne, som fik B til at begå den afskyelige handling? Og hvilken rolle spillede Julie?

‘Til San Francisco’ er både et sanseligt og dybt foruroligende roadtrip gennem den californiske nat.

Clara Eliasson (født 1991) var som barn lige dele fascineret af at se nogen beskære rosenbuske som at læse ‘Pigen med svovlstikkerne’, og derfor har hun læst både botanik og creative writing. Da hun fyldte 20 år, tog hun på roadtrip langs USA‘s vestkyst. Da hun fyldte 21 år, flyttede hun til San Francisco for at studere.

Vi kommer helt sikkert til at læse mere fra Clara Eliasson for her er et nyt og spændende forfatterskab, du bør følge, kende og læse bøger af.

bog til sanfrancisco clara eliasson

‘Til San Francisco’, 209,95 kr., saxo.com

Den spændende

Den 16-årige Nova og Mercy flygter i en stjålet bil fra anlægget, hvor en anden ung kvinde er forsvundet. De to bliver jagtet. Måske har de altid været det. Kriminalbetjent Kevin Jonsson har fået en ny sag om online sexhandel. Han skal finde dukkemesteren – en person, der bruger falske identiteter til at skaffe film og billeder af unge piger.

Efterforskningen fører Jonsson til Nova og Mercy, men tvinger ham også til at konfrontere hemmeligheder fra sin egen fortid. Dukkeliv er er en spændingsroman om den side af samfundet, som vi helst ignorerer. Forfatterduoen Erik Axl Sund dykker med deres historie ned i et nådesløst Sverige, i menneskehandel og sexindustrien, men fortæller også en fængslende historie om udødeligt venskab og evigt håb.

For mig endnu en ny forfatter – fra Sverige – som jeg ikke kendte. Og jeg må bare tage hatten af for de (mange) nye, vi i disse år får kendskab til. Også hatten af for forlagene, som er modige nok til at tage nye ind. Det gør det at elske bøger endnu bedre og vildere. Føler vi får så mange nye bøger, som alle bidrager til at gøre en (mig) endnu mere afhængig af at læse.

erik Axl sund dukkeliv bog

‘Dukkeliv’, 189,95 kr., saxo.com

Den om lysten

Hvorfor er lyst en udfordring i de fleste parforhold? Fordi lyst er en flygtig og utilregnelig størrelse, tilbøjelig til at komme og gå, som den selv vil.

Selv det mest kærlighedsfulde parforhold kan få trange kår uden sexlyst og lysten til fælles nydelse. Følelsen af forpligtigelse kan måske endda få lysten, der strømmede så gavmildt i begyndelsen af parforholdet, til helt at forsvinde.

Dygtige Amanda Lagoni hjælper os med at finde frem til lysten med gode råd, redskaber og lette øvelser. Uanset hvor langt væk, lysten synes, så er man grundlæggende et nydende og lyst fuldt menneske. Lyst starter ved oplevelsen af rart. Og når man har det rart, er det lettere at komme til at føle sig lystfuld. Den ene part er ikke nødvendigvis mere lystfuld end den anden – vi har bare forskellige veje derhen.

‘Lidt om lyst’ er en letlæselig og lettilgængelig bog til enhver, der ønsker at tage hånd om lysten i parforholdet, i livet som single eller som nyligt fraskilt.

Når vi lærer vores lyst og vejen derhen at kende, så bliver den tilgængelig som en varig kilde til nydelse og en drivende kraft i livet. For det behøver ikke være så stort og vanskeligt. Det må gerne være let og ligetil. Amanda er god til at skrive og tale om et emne, som interesserer mange, men som vi ofte ikke tør italesætte. Alle kan få glæde af denne bog …

lidt om lyst amanda lagoni bog

‘Lidt om lyst’, 209,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

Lav en kiksekage

 

Kiksekage

· Mere fra samme kategori ·