Læs også:

Close
vores bagefabrik Ditte Julie Jensen)

Vores Bagefabrik: Små julemænd og rensdyr – træstammer

Mad  | 

Tid til at julebage og julehygge … Måske endda noget der ikke bare smager skønt men også er mega cute at se på. For hvem elsker ikke træstammer – og når de er udformet som både julemænd og rensdyr, så bliver det ikke mere nuttet. Opskriften er fra Ditte Julies bog ‘Vores Bagefabrik’

Den hyggelige juletid er over os. Og du kan faktisk nemt lave noget, der får det hele til at se lidt sjovt og julehyggeligt ud uden, det også er for svært. Men det tager lidt tid – men der kan man jo hygge imens – ingen julestress here … Hvem elsker ikke træstammer – og er de så også udformet som nuttede julemænd eller rensdyr, så bliver det da ikke bedre. Perfekt til kaffen og julehyggen, og så er de sjove at lave sammen med familie og venner. Lad julehyggen begynde …

Der bliver cirka 14 julemænd eller rensdyr af denne portion …

vores bagefabrik Ditte Julie Jensen)
Så er der julehygge … (Foto: Ditte Julie Jensen)

Det skal du bruge

Ingredienser træstammedej

400 g kagerester
1 dl mørk chokolade
1 dl mælkechokolade
125 g marcipan
2 spsk marmelade (din yndlingsmarmelade)
2 tsk romessens

Ingredienser marcipanovertræk

500 g marcipan
3 dl flormelis
2 spsk glukosesirup
hvid, brun og rød pastafarve
I ØVRIGT
1 dl mørk chokolade
0,5 dl hvid chokolade
kokosmel
24 sukkerøjne

Sådan gør du

Smuldr kagerester i en stor skål.

Smelt chokolade i en mikrobølgeovn eller over et vandbad og kom det i skålen. Vær forsigtig, så du ikke brænder dig.

Riv marcipan og kom det op i skålen.

Kom marmelade og romessens i dejen og ælt det hele godt sammen.

Kom den på køl og lad den trække lidt. Mens du venter, kan du lave marcipanovertræk.

OBS: Husk at være forsigtig, hvis du smelter chokoladen over et vandbad. Vandet er kogende, og det er derfor vigtigt, at du har en voksen ved siden af, imens du smelter chokoladen.

Marcipanovertræk

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen.

Del marcipanen op i 3 portioner ved først at dele den i 2 lige store dele, hvorefter du tager cirka 1/5 fra den ene portion.

Indfarv den allermindste portion med hvid, den næststørste med brun og den største portion med rød pastafarve.

Pak alle 3 portioner ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i 30-60 minutter.

I øvrigt

Del træstammedejen i 2 lige store portioner.

Udrul hver portion til 2 stave på cirka 45 centimeter.

Udrul den brune og den røde marcipan i 2 aflange stykker.

Placér den ene stav på den brune marcipan og rul marcipanen omkring staven og skær til.

Gør det samme med den røde marcipan.

Skær enderne af begge stave og skær 7 stave (cirka 6 centimeter) af hver.

Rudolf-træstammer

Smelt den mørke chokolade i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Vær forsigtig, så du ikke brænder dig.

Dyp de brune træstammer i chokoladen i hver ende.

Tegn 2 gevirer på et stykke papir, som du kan bruge som en skabelon.

Kom et stykke bagepapir over papiret med de 2 gevirer og kom chokolade på efter skabelonen.

Fortsæt, til du har 14 gevirer, og lad chokoladen sætte sig.

Af den overskydende røde marcipan skal du lave 7 Rudolf-næser.

Tril 7 små kugler og pres dem flade, så de ligner Rudolfs næse.

Prik et hul i hver side af træstammen, som gevirerne sættes ind i.

Sæt næse og øjne på rensdyrene. Du kan enten bruge lidt af chokoladen, bagelim eller glasur.

Julemænd-træstammer

Af den overskydende røde marcipan skal du lave 7 nissehuer.

Tril 7 store kugler, som du trykker flade i den ene side i håndfladen. Den anden side skal du forme til en spids.

Kom nissehuerne på toppen af hver julemand.

Smelt hvid chokolade i en mikrobølgeovn eller over et vandbad (du kan også bruge glasur eller bagelim). Vær forsigtig, så du ikke brænder dig.

Pensl en kant af hvid chokolade langs nissehuen og drys kokosmel på kanten.

Pensl skæg på julemændene og drys også med kokos i skægget.

Tril 7 kugler af den hvide marcipan til toppen af nissehuen.

Sæt toppene på nissehuerne på med hvid chokolade.

Rul overskæg til julemændene af resten af den hvide marcipan.

Sæt overskæg og øjne på julemændene med hvid chokolade, bagelim eller glasur.

 

Sådan ser bogen ud:

forside vores bagefabrik ditte julie

 

 

Læs også:

Julehygge på den nemme måde

jul julekugler kogler

· Mere fra samme kategori ·