Læs også:

Close
(Foto: Det Kongelige Teater)

Kulturguide: Oplevelser i november 2021

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i november 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i november 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i november 2021 i København

Halloween i Tivoli

14. oktober til 7. november. Fra 135 kr. Tivoli.

Halloween (Foto: Pexels)
Halloween (Foto: Pexels)

Tivoli omdannes til et (u)hyggeligt og fortryllende halloweenunivers. Tradition tro vil de varme efterårsfarver pryde Haven, når Tivoli byder velkommen til børnefamilier, forlystelsesfans, restaurantgæster og dig, som jagter et godt gys eller elsker at gå på opdagelse i de smukke omgivelser og mange hyggelige boder.

Læs mere her.

Den glade enke 2.0

Fra den 1. oktober. 80-870 kr. Det Kongelige Teater. 

(Foto: Det Kongelige Teater)
(Foto: Det Kongelige Teater)

Oplev Lehárs legendariske operette fyldt med udødelige hits i en spritny, moderne og satirisk gendigtning af Adam Price og iscenesat af Kasper Holten. Plottet er nyt, og originalens ambassadefester er nu henlagt til et udsultet, moderne og let genkendeligt dansk kulturliv. Men der er stadig intriger i luften og affærer i krogene, mens vores selvudstillende tid bliver spiddet i en ætsende satire.

Læs mere her.

60SECONDS: En kortfilmfestival

7-14. november. Gratis. KU.BE, Frederiksberg.

(Foto: 60SECONDS)
(Foto: 60SECONDS)

60SECONDS er en kortfilmfestival, som består af et minuts kunstfilm uden lyd, som vises på gaden på videoprojektioner.

60Seconds afholdes for 14. gang i år. Festivalen har været med i fortroppen af den internationale bølge af filmfestivaler og kulturbegivenheder, som har byen som scene. Ved at give ordet til kunsten og benytte videoprojektioner som bytavle, omdannes anonyme offentlige steder til skueplads, da kunsten er tilgængelig for alle. I den forstand at man møder en kunstoplevelse dér, hvor man ikke forventer det.

I år hedder temaet AFTER IS NOW og har tiden som omdrejningspunkt. Festivalen vil sætte opmærksomhed på, hvordan vi oplever tid ud fra vores egen opfattelse – den subjektive virkelighed.

Læs mere her.

Ny særudstilling: Anne Marie Carl-Nielsen

Fra den 7. oktober. Fra 85 kr. Glyptoteket. 

Glyptoteket præsenterer den største soloudstilling med Danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige billedhugger, Anne Marie Carl-Nielsen (1863 – 1945) siden 1946. Her inviteres du ind i kunstnerens værksted og kan opleve forarbejderne til hendes monumentale værker.

Samtidig kan du stifte bekendtskab med den kompromisløse kunstner, som både var eftertragtet og anerkendt i sin samtid, men siden er blevet skrevet ud af historien.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2021 i Aarhus

Ny udstilling stiller skarpt på unges online-liv

Fra den 24. september. Børn gratis, voksne 30 kr. Steno Museet. 

(Foto: Kasper Hornbæk og Science Museerne)
(Foto: Kasper Hornbæk og Science Museerne)

“Kroppen som data” er en udstillingen, der skal få de besøgende til at forholde sig mere kritisk til deres “online-jeg”, hvad de deler med andre, og hvem de giver deres data til. Udstillingen er udviklet som en del af projektet “Giv de unge ordet”.

I udstillingen skal de besøgende forholde sig til, hvem de er online, og hvilke informationer og data de egentlig deler med andre. Den primære målgruppe er ligesom ved udstillingen ”Kære krop, svære krop” unge og særligt elever i 7.-10- klasse.

Læs mere her.

Mads & A-holdet rykker ind i Musikhuset

20. november. 345-405 kr. Musikhuset. 

Oplev Mads Steffensen live, når han sammen med sit stærke panel gæster Musikhusets Store sal og tager publikums dilemmaer under kærlig behandling.

Mads & A-holdet rykker ind i Musikhuset for at knuse dine dilemmaer. Mads Steffensen udvælger den bedste trup, det ægte A-hold, og på scenen bliver dilemmaerne belyst fra alle tænkelige og utænkelige sider. Det er direkte, ærligt og sjovt for A-holdet lægger ikke fingre imellem, når de skyder med skarpt og deler ud af egen livserfaring.

Læs mere her.

Koncert med JADA

12. november. 300 kr. Aarhus Congress Center.

Jada har på kort tid vokset til at blive det absolut mest lovende navn på den danske musikscene, hvor hun har formået at tryllebinde både de danske og udenlandske anmeldere, medier og fans med sit personlige og ærlige univers – et univers der bryder med de klassiske skabeloner, og som er med til at skubbe til både grænser, genrer og tendenser.

Hun er blevet et ikon – specielt for den unge generation af kvinder. Med sine kæmpe popballader og soulet r&b viser hun os en befriende sårbarhed, samtidig med at hun udstråler en lige så befriende og smittende selvsikkerhed.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2021 i Odense

Koncert med Magtens Korridorer

5. november. 300 kr. Musikhuset Posten. 

Magtens Korridorer leverer et sandt rockeventyr, når de med bredde, højde, længde og tyngde udfolder et univers af både hård og poetisk lyd. I kølvandet på deres nye singleudgivelse ’Club Promise’, annoncerer de nu en tour i samme navn!

Læs mere her.

Efterårsløbet i smukke naturomgivelser

14. november. Gratis. Odense SØ. 

HCA Marathon inviterer til Efterårsløbet søndag 14. november 2021. Motionsløbet afvikles i den smukke natur i Odense SØ.

Løb 5 – 10 eller 15 km på en naturskøn, flot og inspirerende rute gennem Kohaveskoven – et unikt område i Odense. Det er også muligt at gå 5 km. Børn kan deltage i børneløbet 2,5 km.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2021 i øvrige byer

TOUR DE CHAMBRE tager på stor danmarksturné

25. oktober til 26. november. 100-440 kr. Forestillingen kan opleves i 24 byer.

(Foto: Det Kongelige Teater)
(Foto: Det Kongelige Teater)

Det Kongelige Teaters dramatisering af Tine Høegs bestsellerroman har allerede taget både publikum og anmelderne med storm i Skuespilhuset – nu kommer forestillingen til 24 byer landet over, heriblandt Roskilde, Næstved, Aalborg og Randers.

Både publikum og anmeldere har taget begejstret imod forestillingen, som handler om 33-årige Asta, der modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for kolligiekammeraten August, der døde under en tour de chambre-fest ti år tidligere. Asta var hemmeligt forelsket i August, der var kæreste med hendes bedste veninde Mai.

Læs mere her.

Egeskov Slot – Julemarked

13., 14., 27. og 28. november. Voksne 199 kr. Egeskov Slot, Kværndrup.

Kom i julestemning i eventyrlige omgivelser på Egeskov. Ved ca. 110 markedsboder finder du inspiration til julen og kan købe alt fra delikatesser til dekorationer og nisser.

Mellem veteranbiler og flyvemaskiner kan julemarkedets gæster gøre en god handel og lade sig inspirere af alt fra kunsthåndværk og brugskunst til delikatesser og juledekorationer, som giver inspiration til julen og gavekøb. Her er både varer fra kendte varemærker og private kunsthåndværkere, som tilbyder deres unika produkter. Markedets gæster vil kunne opleve Egeskov hyggeligt pyntet inde- og udendørs.

 

Læs også: Fem single-vaner, du helt sikkert savner

glad pige single vinter dating skov (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·