
Plantebaseret brunch: Spinatpandekager og banansmoothie
Brunch der er plantebaseret … Her er opskrift på spinatpandekager og banansmoothie fra dygtige Asta Just Schack’s bog ‘Den mad, vi deler’
Opskrifterne er for alle der lever plantebasseret – også alle dem, der godt kan undvære både kød- og mælkeprodukter – måske bare engang imellem.
Asta Just Schack fortæller selv:
Pandekager og smoothie er en sikker vinder til børnenes madpakker og picnickurv. Og det smarte ved begge opskrifter er, at du snildt kan snige grøntsager i, uden at det bliver bemærket. Spinaten afslører måske lidt sig selv, sådan som den giver pandekagerne farve, men smagen er helt i top og lige parat til at komme ned i både store og små maver. Lad være med at blive forskrækket over blomkålen i smoothien. Frossen blomkål kan stort set ikke smages, men giver en masse gode antioxidanter og fibre til at holde de små kroppe i gang.

Opskrifterne er til 2 personer
Opskrifterne tager 30 minutter at lave …
Det skal du bruge
Pandekager
3 dl hvedemel
3 dl plantebaseret mælk
3 håndfulde frisk spinat
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1½ tsk kanel
1 spsk peanutbutter
3-4 spsk rørsukker
plantebaseret smør til stegning
Smoothie
2 modne bananer
1 håndfuld frossen blomkål
2 dl hindbær
½ dl hyldebærsaft, se side 21
3 dl plantebaseret mælk, se side 28-31
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til pandekagedejen i en blender og blend, indtil dejen er ensartet. Den skal være rimelig tyktflydende.
Varm en pande og kom plantebaseret smør på.
Lad smørret smelte og hæld så klatter af dejen på panden.
Steg dem i 2 minutter på den ene side og 1 minut på den anden. Fortsæt, indtil der ikke er mere dej.
Så er det tid til smoothie: Skyl blenderen og kom alle ingredienserne til smoothien deri. Blend.
Pak en madpakke med smoothien og pandekagerne.
Som en del af en større picnickurv kan de sagtens deles af flere end 2 personer. Eller server det hele til en lækker brunch – måske med veninder eller familie …
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Lav lækre plantebaserede tebirkes