Læs også:

Close
fodbold tivoli em

Sommernews: Tivoli viser skæbnekamp mellem Tjekkiet og Danmark live på storskærm

Nyheder  | 

Tivoli viser skæbnekamp mellem Tjekkiet og Danmark live på storskærm · CO2-udledningen fra nye biler rasler ned · Historisk sejr: Slut med bure i EU · Dagens billede: Mundbind på vej til Nepal · Fredagsfjol: Heldigvis snart weekend🤩 · Sommerpostkort: Sol over Gudhjem vinder 😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tivoli viser skæbnekamp mellem Tjekkiet og Danmark live på storskærm

Flere fodboldfans får adgang til Plænen som på forhånd skal bestille armbånd online. Tivoli afslører, at knald-eller-fald-kampen mellem Tjekkiet og Danmark vises på den 30 m2 store skærm på Plænen lørdag den 3. juli klokken  18.00. Efter den solide sejr over Wales er forventningerne til det danske landshold med raketfart skudt i vejret. Kampen, der afgør om Danmark fortsætter rejsen under EM-slutrunden, fløjtes i gang klokken 18.00. Der er DJ-opvarmning på Plænen før kampen og i pausen.

For at se kvartfinalen, som forhåbentligt bliver lige så action fyldt i Danmarks favør som kampen mod Wales i lørdags, kræves et særlig armbånd. Der er omkring 2.000 eksklusive ståpladser foran storskærmen på Plænen. Armbåndet til Plænen kan reserveres fra torsdag den 1. juli kl. 15.00 via Billetlugens system. De reserverede armbånd skal personligt hentes inde i Tivoli lørdag den 3. juli mellem 11:30 – 14.00. Fodbold-arrangementet begynder kl. 16, hvor gæster med armbånd lukkes ind til ståpladserne foran Plænen.

Kulturdirektør i Tivoli Frederik Wiedemann siger:

– Tivoli har altid været rammen om store fælles oplevelser, og det bliver ikke meget større end en vigtig landskamp sammen med en masse begejstrede fans. Så vi er meget glade for at kunne invitere Havens gæster til endnu en stor fodboldfest i Tivoli på lørdag, hvor vi får plads til endnu flere end i lørdags.

Da Tivoli vandt med 4-0 over Wales i lørdags var der exceptionel god stemning på og omkring Plænen i Tivoli. Mange fans kom i god tid og fik personligt udleveret armbånd til kampen. Nu er der lagt op til en ny vind-eller-forsvind-kamp mod det stærke hold fra Tjekkiet. Kampen spilles i Baku i Aserbajdsjan, og vises live på Plænen med omkring 2.000 ståpladser. Resten af Tivoli er åben som normalt, så gæsterne kan køre i forlystelser, besøge scaryhouset Villa Vendetta gå på restaurant og mærke landskampstemningen fra Plænen. Mon ikke alle danskere krydser fingre i håb om, at de danske drenge i form af Kasper Dolberg, Joakim Mæhle og Martin Braithwaite eller en af de andre fodboldhelte kan sikre os endnu en sejr og dermed bane vejen for mere fodboldsucces.

Torben Plank pressechef i Tivoli slutter:

– Udover at vi kan vise skæbnekampen, så er den gode nyhed, at vi nu kan lukke flere fans ind på Plænen nu hvor bænkene skrottes. Mod sat sidste gang hvor fans skal møde op og stå i kø kan fodboldfans hjemmefra bestille deres armbånd online. Og så skal man fortsat komme i god tid, da der er lagt op til fodboldfest.

fodbold tivoli em
Lørdag er der atter fodbold i Tivoli … (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Fem ting EM fodbold gør ved os

CO2-udledningen fra nye biler rasler ned

En flot juni måned sætter punktum for et grønt 1. halvår, hvor der blev indregistreret 18.430 nye plug-in hybridbiler og 7.424 nye elbiler. De mange nye opladelige biler kan mærkes på nye personbilers samlede CO2-udledning.

I 1. halvår 2021 blev der indregistreret 25.854 nye opladelige i Danmark. Det svarer til, at 26,8 procent af alle nye biler kan oplades med strøm fra en ladestander. Til sammenligning udgjorde el- og plug-in hybridbilerne 9,3 procent af de nye biler i samme periode af 2020.

– Sommeren er over os, og danskerne tilvælger i stigende grad grønne biler hos forhandlerne. Elbilsalget er fordoblet i 1. halvår 2021 sammenlignet med samme periode sidste år – og salget af plug-in hybrider er mere end firdoblet. Det stiller store krav til det danske ladenetværk, som stadig ikke er gearet til den fremtid, vi går i møde, udtaler administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

De opladelige bilers popularitet bevirker en kraftig reduktion i den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye personbiler, der i henhold til de officielle emissionstal (WLTP) er faldet 24,4 procent på godt to år fra 136 gram CO2 pr. km. i 2019 til et foreløbigt gennemsnit på 103 gram i 2021.

co2-udlening bil
En positiv udvikling i CO2-udledningen …(Foto: De Danske Bilimportører/PR)

– Vi er godt på vej med den grønne omstilling af personbilerne i Danmark. De nye bilafgifter fra sidste år og bilindustriens målrettede fokus på at få nedbragt CO2-udledningen fra nye biler slår nu virkelig igennem. Vi tror, at denne positive udvikling vil fortsætte, fortsætter Mads Rørvig.

Juni bød på 20.271 nye personbiler. Plug-in’erne stod for 22,5 procent af salget, imens elbilerne udgjorde 11,2 procent. Dermed udgjorde de opladelige biler 33,7 procent af nyregistreringerne i den forgangne måned, hvilket er den højeste andel, vi endnu har oplevet i Danmark.

– Den høje salgsandel af opladelige biler understreger, at udviklingen kun går én vej. Derfor er det godt, at alle Folketingets partier med Infrastrukturplan 2035 har sat fokus på ladestandere. Flere ladestandere er afgørende for, at vi kan ride videre på den grønne bølge i samme høje tempo og være med til nedbringe CO2-udledningen fra persontransporten siger Mads Rørvig.

de danske bilimportører
Grafen viser den positive udvikling … (Grafik: De Danske Bilimportører)

Læs også: DTU indfører selvkørende busser for de studerende

Historisk sejr: Slut med bure i EU

I går forpligtigede EU-kommissionen sig til at foreslå lovgivning, der udfaser bure til landbrugsdyr i hele EU. De 1,4 millioner EU-borgere, der underskrev borgerinitiativet og krævede dyrene ud af burene, er blevet hørt. Det er en historisk dag for dyrevelfærden og for demokratiet i EU.

Takket være de mange danskere som sammen med i alt 1,4 millioner andre EU-borgere underskrev borgerinitiativet End the Cage Age, er der nu udsigt til, at de mange millioner landbrugsdyr i hele EU kan få leveværdige liv.

Øredøvende krav

– Rekordmange borgere i hele EU skrev under på kravet, og mere end 170 organisationer stod sammen om at løfte borgerinitiativet. Der var overvældende tilslutning ved både høring og afstemning i Parlamentet. Det kunne Kommissionen ikke overhøre. Den har lyttet til borgernes krav om anstændig behandling af vores landbrugsdyr. Nu er der endelig udsigt til, at dyrene kan sprede vingerne, vende sig rundt, passe sine unger, rette sig ud og i det hele taget bevæge sig naturligt omkring, udtaler Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

På EU-Kommissionens pressemøde i dag, den 30. juni, sagde kommissær for sundhed og dyrevelfærd Stella Kyriakides blandt andet:

– Vi har lyttet til de 1,4 millioner EU-borgere, der skrev under, og til de mange mange andre EU-borgere, som bekymrer sig stadig mere om dyrenes velfærd. Udfasningen af burene er en moralsk, sundhedsmæssig og økonomisk forpligtelse. Et burfrit landbrug handler om både vores og dyrenes sundhed.

Kommissæren understregede, at dyrevelfærd nu er en klar politisk prioritet, og at Kommissionen herefter vil arbejde videre med at fastlægge udfasningsperiode og økonomisk støtte, så landmændene kan ændre indretningen af deres produktion og komme ind i en burfri fremtid. Kommissionen vil desuden sørge for at også produkter, der importeres til EU, skal overholde de fremtidige regler om burfri produktion.

Borgerinitiativets vej til sejr:

  • Borgerinitiativet End the Cage Age blev lanceret i Bruxelles i september 2018
  • Da underskriftsindsamlingen sluttede et år senere, var der 1,4 millioner gyldige underskrifter fra EU-borgerne
    Det blev dermed det sjette borgerinitiativ, der lykkedes med at samle de fornødne antal underskrifter, ud af i alt 76 lancerede borgerinitiativer i løbet af 10 år
  • End the Cage Age er desuden det første borgerinitiativ for landbrugsdyrenes velfærd, og det største samlede politiske krav nogensinde for landbrugsdyr i EU
  • I oktober 2020 blev underskrifterne overdraget og præsenteret i EU
  • I april 2021 var der høring i EU-Parlamentet med overvældende tilslutning til kravet om udfasning af bure
  • I maj 2020 vedtog parlamentets landbrugsudvalg en resolution om udfasningen
  • Den 10. juni var der ved en afstemning i parlamentet flertal for et forbud mod burene
  • Den 30. juni melder EU-Kommissionen ud, at der vil blive foreslået lovgivning, der udfaser bure til landbrugsdyr i overensstemmelse med borgerinitiativets krav og med henblik på ikrafttræden i 2027.
bur dyrevelfærd
En historisk sejr er nu en realitet … (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: Forslag i EU om forbud mod bure til landbrugsdyr får overvældende støtte

Dagens billede: Mundbind på vej til Nepal

Fredagsfjol: Heldigvis snart weekend 🤩 

Sommerpostkort: Sol over Gudhjem vinder 😎

 

 

· Mere fra samme kategori ·