Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk som jeg elsker … Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til juli måneds læsning. Fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Selvom vi nu tager hul på årets store sommerferiemåned, så er der god grund til at finde et hyggetidspunkt og kaste sig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de lange dage og forhåbentlig lidt sommerferie. Så er du klar til HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog.

Jeg har fundet fem bøger, som måske kan give dig inspiration til at købe eller downloade en e-bog. Fem på stribe … Få en hyggelig juli måned i godt selskab med en god bog eller gerne flere. Her er din boginspiration til dine næste bogkøb.

fem på stribe bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er der boginspiration til din sommerferie … (Foto: MY DAILY SPACE)

1. Den uhyggelige

Uha da … Det her er en nervepirrende og uafrystelig psykologisk thriller til alle fans af Stephen King og Ruth Ware – og alle, der s’er Netflix-serien ‘Stranger Things’.

Det hele startede faktisk bare som en vandrehistorie. En uhyggelig legende om Skyggemanden, som børnene skræmte hinanden med. Men for Sadie og hendes venner blev historien en besættelse – og skyggerne i mørket blev alt alt for virkelige.

Mange år senere er Sadies teenagedatter Amber anklaget for mord, og hendes retssag chokerer hele landet, for hvordan kan sådan en ung pige begå så voldsom en forbrydelse? Det virker som om hemmelighederne fra Sadies fortid har indhentet hendes datter. Og nu vil den forfærdelig sandhed om, hvad der skete dengang måske endelig komme frem i dagens lys.

Romanen er inspireret af den virkelige retssag i 2014 om ‘The Slender Man Stabbing’, der er en hårrejsende sag, hvor to 12-årige (yes) piger forsøgte at slå en tredje pige ihjel, fordi den mystiske ‘Slender Man’ angiveligt bad dem om det. Måske har du set HBO-dokumentar om sagen ‘Beware the Slenderman’? Læs den og vær parat til, at den er svær at ryste af sig igen.

PS. Iøvrigt er Phoebe Locke pseudonym for den engelske forfatter Nicci Cloke.

manden i skyggerne phoebe lockefem på stribe bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)                                                                         ‘Manden i skyggerne’, 199,95 kr., saxo.com

2. Den om Maria (gange to)

’Maria’ er Malou Aamunds litterære debut, og er en tankevækkende roman om én afgørende dag i to forskellige kvinders liv. (Man følger først den ene, så den anden).

Bogen følger de to kvinder med navnet Maria og som også begge fylder 40 år. De står begge to ved en afgørende skillevej med valg, der kommer til at række dybt ind i deres eget men også deres families liv. Den ene Maria er rystet efter sin nylige opdagelse af hendes mands utroskab. Den anden Maria er blevet frataget en høj stilling på sit arbejde, og har ikke modet til at fortælle nyheden til sin beundrende mand.

Malou Aamund skildrer virkelig levende og ”så man kan mærke de personer” en skæbnesvanger dag i de to kvinders liv. Det er en gribende fortælling om, hvordan de valg vi træffer (og har truffet), former vores liv. Uden at spoile for meget – så kan jeg klart bedre lide den ene Maria end den anden. Men jeg har ikke helt sluppet bogen, efter at have læst den, så tror jeg må genlæse. Der er for mange ting, jeg har gået og tænkt på bagefter. Jeg tror derfor jeg her i sommerferien vil prøve at læse den igen og se, hvad jeg mere “får øje på” ved anden gennemlæsning.

En lille ting: Læg mærke til overskrifterne i begge Marias’ afsnit, der “følger hinanden”. Jeg sad flere gange og gik tilbage til samme afsnit, da jeg læste “2.” Marias fortælling.

malou aamund marie fem på stribe bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Maria’, 249,95 kr., saxo.com

3. Den med masser af sommer vibes

Jeg kan faktisk rigtig godt lide Sarah Morgans bøger. Der er ikke så meget “at tænke over”. Man bliver bare godt underholdt. Ja, de er i den “lette ende”. Men sådan må bøger også gerne være engang imellem. Det har jeg i hvert fald selv brug for. Og de fine visuelle billeder, der får mig til (virtuelt) at gå en tur i Paris – spise en (ekstra) croissant – og næsten kunne dufte byen, ja, det er faktisk perfekt til en hyggedag i sommerferien (her i Danmark).

‘Sommer i Paris’ er Sarah Morgans varme og gribende fortælling om begyndelsen på et umage venskab en sommer i Paris. Grace glæder sig til at fejre sin 25-års bryllupsdag med sin mand i Paris. Men han har andre planer. Han vil skilles! Chokeret rejser Grace alligevel afsted mod Paris. Under tilfældige omstændigheder træffer hun her den blot 18-årige Audrey, og langsomt former de to et unikt venskab. Begge bor over boghandelen, hvor de hurtigt finder ud af, at de hver repræsenterer noget, de “begge har savnet”.

Det er en fin og charmerende fortælling, om når livet tager en uventet drejning. Sarah Morgan beskriver indbydende den franske hovedstad, og hun formår også at skildre et modsætningsfyldt venskab på underholdende vis. Ja, næsten så jeg selv får lyst til bare at tage afsted.

sarah morgan sommer i paris (Foto: MY DAILY SPACE)
                                                                         ‘Sommer i Paris’, 139,95 kr., saxo.com

4. Den du ikke slipper, før du har vendt sidste side

De norske medier roste den til skyerne, da den udkom der. Og det kan jeg også godt forstå. Bogen er noget af en debut for norske Helene Flood. Og bogen er allerede solgt til 25 lande.

‘Terapeuten’ skildrer den forvirring, der opstår i et menneske, når omgivelserne pludselig ændrer sig. Den handler om Sara, der er sådan én, der lever af at tænke klart om andres relationer. Men kan hun overhovedet tænke klart om sit eget ægteskab, da hun måske står på kanten af det?

Den unge psykolog, Sara, driver sin lille privatpraksis fra et kontor over garagen i det gamle hus, som hun og Sigurd – Saras ambitiøse og overarbejdede arkitektmand – har arvet og skal til at renovere. Men det går trægt med både huset og jobbet, og da Sigurd en dag lægger en mystisk besked på Saras telefonsvarer, begynder livet for alvor at slå revner – i den grad …

Sigurd forsvinder nemlig sporløst på fjeldtur med gutterne – han når faktisk aldrig frem til hytten. Men hvor er han så? Sara begynder fortvivlet at rede trådene ud i et psykologisk spil, hun pludselig selv er en del af. Herfra stopper man bare ikke med at læse – side efter side – tanke for tanke.

Helene Flood er selv uddannet psykolog og arbejder som forsker. Hun formår med sin uddannelse og erfaring at flette det sammen med ufattelig fin skriveteknik, og jeg sad til absolut sidste sider og læste og “ventede”. SÅDAN er et godt plot – og en velskrevet bog sat sammen. Flot.

bog bøger hele flood terapeuten (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Terapeuten’, 249,95 kr., saxo.com

5. Den velskrevne

Celeste Ng er en fantastisk forfatter, og nu er hun kommet med ‘Alt det jeg ikke fortalte dig’. Lydia er Marilyn og James Lees yndlingsbarn. Hendes forældre er fast besluttede på, at deres datter med delysende blå øjne og det sorte hår skal nå de mål, de ikke selv opnåede; hun skal være læge, ikke hjemmegåendehusmor, hun skal være vellidt og populær. Men Lydia lever med et pres, som ingen af de andre unge i Ohio-forstaden kender indefra; hendes far er søn af kinesiske immigranter, og det gør både Lydia og hendes far iøjnefaldende hvor som helst.

Da Lydia findes død i en sø i nabolaget omsluttes James af en skyld, der truer med at ødelægge hans ægteskab.Marilyn er knust og fast besluttet på, at nogen skal drages til ansvar – koste hvad det vil. Lydias ældre bror Nathan er overbevist om at en lokal bølle er involveret. Men det er kun familiens yngste, mest observante medlem, Hannah, der ved hvad der virkelig skete. ‘Alt det jeg aldrig fortalte dig’ er en gribende pageturner om kærlighed, hemmeligheder, længsel og løgne. Det som Celeste er verdensmester til som forfatter.

En lille (men også vigtig) ting. Jeg er vild med forsiden …

celeste ng bog alt det jeg ikke fortalte dig (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Alt det jeg ikke fortalte dig’, 219,95 kr., saxo.com

Læs også:

Derfor hader vi sommer

Det hader vi ved sommer: Volume 1

· Mere fra samme kategori ·