
Blomsterbergs lune stikkelsbærkompot med fløde
Mette Blomsterberg er mesteren over desserter og kager, og i hendes bog ‘Blomsterbergs sommer’ finder du mange lækre opskrifter. Som denne lune stikkelsbærkompot med fløde
Bogen er en hyldest til sommerens skønne frugter, bær og urter. Der er mere end 80 opskrifter i bogen, der akkompagneres af små fine anekdoter og personlige minder – og så er der masser af små tips og tricks, så vi alle kan gøre hende kunsten efter. Her får du opskriften på lun stikkelsbærkompot med iskold fløde.
Du skal bruge: 6 fine dessertskåle
Opskriften er til 6 personer
Det skal du bruge
IngredienserKompot
¼ fed vaniljestang
100 g sukker
260 g stikkelsbær. ordnede
1½ dl vand
15 g majsstivelse
IngredienserFløde og pynt
skovsyre
3 dl iskold piskefløde

Kompot:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas dem sammen med lidt af sukkeret, så de skilles ad.
Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, stikkelsbær og 1½ deciliter vand i en stor gryde og lad det småkoge under låg og under omrøring i ny og næ i cirka 8-10 minutters tid, eller til bærrene er møre, men ikke udkogte.
Rør majsstivelsen ud i lidt vand og kom det ned i den kogende kompot, hvor det bobler godt, og kompotten tykner.
Tag straks gryden af varmen og hæld kompotten i en flad beholder til hurtig nedkøling.
Fløde og pynt:
Lun kompotten let, uden at den bliver varm, og fordel den sirligt i midten af de skåle, den skal serveres i.
Pynt med skovsyre og hæld først iskold piskefløde på, når skålen står foran gæsten.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: