Læs også:

Close
blomst natur bi hveps (Foto: Unsplash)

‘Hvepsestik’: Vi har snakket med krimidebutant Line Vester Larsen

Kultur  | 

En ny krimiforfatter har set dagens lys. Line Vester Larsen er netop kommet med krimien ‘Hvepsestik’. Vi har fået en snak med hende

På forlaget Brændpunkt er Lines debutkrimi ‘Hvepsestik’ netop udkommet. En bog som jeg selv læste over en weekend, og som underholdt mig ganske fortrinligt. Vi har snakket med Line om det at tage springet til forfatter – tankerne bag – og det at turde gøre noget lidt anderledes.

Line Vester Larsen bog forfatter (Foto: Privat)
Line Vester Larsen kan nu også kalde jeg krimiforfatter. (Foto: Privat)
hvepsestik line vester larsen bog krimi debut (Foto: PR)
Sådan ser bogen ud. (Foto: PR)

Det handler ‘Hvepsestik’ om

Helt kort så er Hvepsestik en krimi, der handler om politiassistent Britt Østerby og hendes makker Oliver Lindberg, som arbejder i drabsafdelingen i København. De får deres sag for, da en ung kvindelig studerende stikkes ned i Frederiksberg have. Efterforskningen udvikler sig dramatisk, da endnu en kvinde findes myrdet, og Oliver selv bliver indblandet i sagen.

Hvem er Line Vester Larsen

Krimidebutant Line Vester Larsen er 36 år og bor på Frederiksberg med sin familie. Hun arbejder til daglig som konsulent på et kommunikationsbureau i København, hvor hun arbejder med markedsføring af brands fra skønheds- og wellnessbranchen. Hun er født i Aarhus, har boet i Paris og New York, men har tabt sit hjerte til Frederiksberg, hvor hun har boet i 10 år.

hænder skriver computer lattop (Foto: Unsplash)
Der gik mange timer med at skrive. Men det var en proces og tid, Line elskede. (Foto: Unsplash)

Hvad fik dig til at springe ud som forfatter?

Jeg har altid elsket historier. At få dem fortalt, da jeg var barn, læse dem selv og siden hen begynde at skabe et rum af mine egne personlige og fiktive historier. I mit professionelle job er en stor del af opgaverne baseret på at have en skarp pen, men inden for mere faste rammer.

Da jeg var på barsel, tænkte jeg, at nu havde jeg muligheden for at skrive frit fra hoften. Og det gjorde jeg så, og fandt ret hurtigt ud af, at jeg rent faktisk havde materiale til en hel bog.

 barsel frederiksberg have line forfatter (Foto: Privat)
Line går her tur under sin ene barsel ved Frederiksberg Slot. (Foto: Privat)

Hvorfor valgte du krimi-genren?

Jeg synes, det var spændende at gå i dybden med det kriminaltekniske område. Jeg kommer fra en hel anden branche, men har altid haft en særlig fascination og ikke mindst respekt for de metoder, man anvender i dag under et opklaringsarbejde.

Heldigvis fik jeg kontakt med en håndfuld virkelig hjælpsomme og rare fagfolk, som hjalp mig med de mere tekniske detaljer. Det var nødvendigt for at få krimien skrevet med korrekte efterforskningsmæssige fakta.

Hvad har dine ‘læringer’ været?

Helt kort så skal man skal omgive sig med generøse mennesker, trække vejret dybt hver dag, være tro mod sig selv og sit materiale og bare ikke give op.

hvepsestik bog line vester larsen (Foto: PR)
‘Hvepsestik er en god og fængende krimi og en fin debutkrimi fra Line. (Foto: PR)

Hvad ville du gerne have vidst om det at skrive en krimi set i bagklogskabens lys?

At man skal have mere tid til redigering, end man regner med. Det letteste for mig var at få skrevet råmaterialet færdigt. Det svære var, da jeg skulle skære alt overflødigt fra for at gøre historien skarp og komme ”ind til benet.” Det gjorde lidt ondt, for det er en proces at acceptere at noget ikke har sin berettigelse i historien, selvom man har lagt både tid og omhu i det.

Hvor kom inspirationen til bogen og ‘historien’ fra?

Jeg har boet på Frederiksberg i 10 år, så jeg kender miljøet og steder som min egen bukselomme. Det faldt mig derfor let at beskrive de steder, hvor krimien udspiller sig.

Selve inspirationen kom drypvis til mig undervejs, som jeg researchede mig frem inden for forskellige samfundstendenser, og så flettede jeg langsomt en historie ind i dem.

frederiksberg have line forfatter (Foto: Privat)
Her går Line selv i Frederiksberg Have med sine små drenge. (Foto: Privat)

Persongalleriet er typer, som jeg både holder af og levede med i den periode, hvor jeg skrev. Mit hjerte blev lidt ømt, når en af personerne i krimien mistrivedes. Ligesom jeg også grinte højt med dem undervejs. Jeg har stadig masser af karakterer, der rumsterer i baghovedet, som bare gerne vil ud at leve engang.

Hvad er din egen holdning til sugardating?

Jeg belyser emnet fra flere vinkler i Hvepsestik, således at læseren får en indblik i området fra begge sider. Jeg har forsøgt ikke at lade min egen holdning skinne alt for tydeligt igennem, fordi jeg ikke tænker, det er min opgave at påvirke folks opfattelse, men i højere grad oplyse.

smykker briller taske magasin luksus (Foto: Unsplash)
Sugardating: Sex for en luksustaske – eller ligger der mere bag … (Foto: Unsplash)

Kan man kombinere et almindeligt job med at være forfatter?

Det tror jeg, er helt afhængigt af ens prioriteringer. Hvis man vælger at skrive en bog ved siden af et 9-17 job, så er man naturligvis nødt til at fravælge noget andet. Det er lidt som med en hobby, man gør det jo, fordi man kan lide det.

Jeg var selv barslende, da jeg startede med mit krimiprojekt, og jeg tror, at man kan hvad man vil, så længe man brænder for det.

Hvad råd vil du gerne give andre, der går med en ‘forfatterspire’ i maven?

Gør det! Kast dig ud i det, selvom du ikke har alt på plads i forhold til handling, research og persongalleri. I mit tilfælde handlede det bare om at komme i gang. Jeg kan være ret spontan, og hvis jeg først skal foretage 117 forskellige analyser, går jeg lidt død, før jeg er kommet i gang. Jeg havde i høj grad brug for at kunne få mine spirende ideer ned på skrift for at få dem til at blomstre.

Hvornår kommer der en 2’er?

Når det føles rigtigt. 😊

Læs også:

6 podcasts du skal lytte til

 

podcast høretelefoner lytte (Foto: Unsplash)
)

· Mere fra samme kategori ·