Læs også:

Close
Sirupskage Brun lagkage med smoercreme (Foto: Christina Birch)

Mormormad: Sirupskage med smørcreme

Mad  | 

Gammeldags mad – mormormad … Kald det, hvad du vil. Men der findes et utal af lækre opskrifter, som aldrig burde gå i glemmebogen. Her får du opskriften på en sirupskage – også kaldet en brun lagkage med smørcreme

Kogebogsforfatter Hannah Lund har udgivet en kogebog, der hedder 1900, og som er fyldt med gamle, lækre madopskrifter. Vi har været så heldige at få lov til at få en af opskrifterne på sirupskage med smørcreme. En virkelig old school kage, men som virkelig smager fantastisk. Alene duften af de mange krydderier og med det mættende cremet fyld. Og så er den mørk, saftig og forførende.

Sirupskage Brun lagkage med smoercreme (Foto: Christina Birch)
Sirupskage eller brun lagkage – lækker ser den ud. (Foto: Christina Birch)

 

Ingredienser

250 sirup
250 g sukker (evt. mørk farin)
2 æg
1 tsk nelliker
1 tsk kanel
2 tsk natron
½ kg mel
2½ dl vand

 

Smørcreme:

250 g blødt smør
250 g flormelis
2 æggeblommer
2 tsk vanillesukker

Sådan laver du kagen

Start med at tænde ovnen på 175 grader.

Smør enten 3 eller 6 lagkageforme, eller tegn 3 eller 6 cirkler på bagepapir. Oldemor Anna lavede denne i 6 lag – jeg foretrækker den i 3 lidt tykkere lag.

Kom alle ingredienser i din røremaskine – eller i en stor skål, og brug din håndmixer.

Sørg for, at ingredienserne er godt blandede i en jævn dej.

Smør dejen ud i dit valgte antal bunde, og bag bundene.

Vælger du 6 bunde, så giv dem 7-10 minutter i ovnen, vælger du 3 bunde, så giv dem 15-20 minutter i ovnen.

Stik med en tynd gaffel i bundene, så du er sikker på at de er gennembagt.

Tag bundene ud, og lad dem køle af.

Lav smørcremen:

Pisk smør og sukker hvidt og cremet sammen med vanillesukkeret.

Kom æggeblommerne i 1 ad gangen og pisk cremen jævn.

Læg bundene sammen med smørcremen, og drys flormelis over toppen af kagen til pynt.

Lav en kop te, find en god bog eller film og hyg dig med kagen resten af eftermiddagen.

 

Bogen ser således ud:

1900 bog gammeldags mad hannah lund

 

 

Læs også:

Interview med Hannah Lund

Hannah Lund - 1900 opskrift mad gammedags mad

· Mere fra samme kategori ·