Læs også:

Close

NEWS: En ældre mand er indebrændt i lejlighed i Aarhus

Nyheder  | 

En ældre mand er indebrændt i lejlighed i Aarhus · Kighosteepidemi i hele landet · Tre omkomne ved ulykke med højhastigheds-speedbåd i Venedig · H&M vil ikke længere kun sælge deres eget tøj · Danskerne vil hellere sikre børnenes fremtid, end tjene mange penge · Dagens billede: En 19-årig dansk forsker vandt EM i videnskab

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

En ældre mand er indebrændt i lejlighed i Aarhus

En person er onsdag aften fundet indebrændt i en lejlighed i Langelandsgade i Aarhus, oplyser vagtchef Morten Bang Rasmussen ved Østjyllands Politi. Politiet formoder, at det er en ældre mand, der boede i lejligheden, der onsdag er fundet indebrændt.

– Vi får en anmeldelse klokken 22.26 om noget røg i en opgang, og der rykker både politi og brandvæsen ud. En person bliver fundet indebrændt, men der er ikke umiddelbart noget mistænkelig ved det.

De pårørende er endnu ikke underrettet, men der arbejdes på det, oplyser vagtchefen klokken 23.35. Vagtchefen ønsker onsdag aften ikke at sige noget om, hvor eller hvordan branden formodes at være opstået. Det er dog ikke hele lejligheden, der er udbrændt, oplyser han. Politiet arbejder sent onsdag aften fortsat på adressen, skriver TV2.

En ældre mand er onsdag aften blevet fundet indebrændt i en lejlighed i Aarhus. (Foto: Pixabay)

Læs også: NEWS: Ildebrand på Christianshavn

Kighosteepidemi i hele landet

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er der i øjeblikket en landsdækkende kighosteepidemi i Danmark. Derfor opfordrer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) alle forældre til at tjekke, at deres børn har fulgt børnevaccinationsprogrammet. Det sker, efter et stigende antal kighostetilfælde i Danmark i årets første otte måneder nu har nået et niveau, hvor der er over tre gange flere tilfælde end normalt, meddeler Statens Serum Institut i en pressemeddelelse. Statens Serum Institut oplyser, at der til og med august er påvist 1323 tilfælde af kighoste. Det er højere end tallet for hele året for både 2018 og 2017.

– Det er vigtigt, at forældre er opmærksomme på, at særligt helt små børn bliver vaccineret til tiden. Derudover kan uvaccinerede børn under 24 måneder, der har haft tæt kontakt med en person med kighoste, tilbydes forebyggende antibiotika, siger afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra SSI.

Symptomerne på kighoste er et par ugers forkølelse og let hoste, der går over i kraftige hosteanfald med en hivende lyd og sejt slim, ligesom der også kan være opkastninger. I de fleste tilfælde er temperaturen normal. Sygdommen kan vare i helt op til tre måneder Kighoste er meget smitsom – ni ud af ti, der har været udsat for smitte, vil blive smittet, hvis man ikke tidligere har haft sygdommen eller er blevet vaccineret. Skriver TV2.

biologi, lab, test, sygdom, vaccine
En kighosteepidemi har ramt landet og sundhedsminister Magnus Heunicke opfordrer nu alle forældre til at tjekke deres børns vaccinationer. (Foto: Pexels)

Læs også: MY EVENING NEWS: Haiti truet af koleraepidemi og andre nyheder

Tre omkomne ved ulykke med højhastigheds-speedbåd i Venedig

En højhastigheds-speedbåd, som skulle forsøge at slå en rekord i den berømte lagune ved Venedig, ramte en kunstig dæmning, hvorved tre personer blev dræbt. Besætningen på båden blev ledet af den 76-årige italienske forretningsmand Fabio Buzzi, som har vundet verdensmesterskaber for bådtypen.

De ombordværende forsøgte at sætte en ny rekord for ruten fra Monaco til Venedig. Avisen Corriere della Sera skriver, at båden havde sejlet omkring 100 kilometer i timen i 18 timer og 32 minutter, da ulykken skete. Buzzi omkom sammen med de to andre førere af højhastighedsbåden. De var begge briter. Et fjerde besætningsmedlem, en italienere, blev kastet over bord og overlevede ulykken. Det skriver Ritzau.

Læs også: NEWS: 17-årig død efter badeulykke

H&M vil ikke længere kun sælge deres eget tøj

Verdens næststørste tøjkæde, H&M, vil ikke længere kun sælge sit eget tøj. H&M udvider nu med eksterne mærker både i tøj og kosmetik. Det skriver svenske Breakit. Den nye satsning er en del af en ny markedsføringsstrategi, der ifølge H&M skal styrke brandværdien og kundeoplevelsen, og som i første omgang kommer til at fungere på forsøgsbasis. Det bliver både eksterne mærker inden for tøj og kosmetik, der kommer til at pryde hylderne og stativerne. H&M Group er imidlertid ikke grøn, hvad angår eksterne kosmetikbrands i butikkerne. Det har længe været en del af sortimentet i blandt andet de svenske, norske og islandske H&M-butikker.
H&M-butikkerne i Danmark har tidligere samarbejdet med stjerner som eksempelvis Ariana Grande om at sælge merchandise. Man har også lavet kollaborationer med for eksempel Balmain. Det er dog helt nyt for de danske butikker at byde eksterne brands velkommen, som H&M nu gør, skriver Jyllands Posten.

H&M, hm
H&M laver nu strategi og indfører nu også andre brands i deres tøj og kosmetik sortiment. (Foto: Unsplash)

Læs også: Afsløring: Så mange penge bliver du snydt for i H&M’s webshop

Danskerne vil hellere sikre børnenes fremtid, end tjene mange penge

Det er vigtigere at investere i børn og børnebørns fremtid end at opnå et højt afkast. I hvert fald hvis man spørger danskerne bredt. Det viser en rundspørge foretaget af YouGov på vegne af Sydbank. Der bliver talt meget om bæredygtighed på tværs af generationer og geografi. Og det begynder også at afspejle sig på investeringsområdet. Hvis danskerne fik en million i hånden, de kunne investere som de lystede, svarer 51%, at de ville vælge en eller flere af de bæredygtige løsninger såsom alternative energiformer, CO2 reduktion og økologi. 36% svarede, at det der gav størst afkast ville være et af de vigtigste parametre.

Heraf fremgår det også, at motivationen for at investere i bæredygtige sektorer blandt danskere over 30 år, er bekymringen for kloden og de kommende generationer. 44 pct. af de adspurgte angiver, at det er børn og børnebørns fremtid, der ville være primær motivationsfaktor, 42 procent peger på klodens fremtid, mens kun hver fjerde ville være drevet af ren profit.

– Vi oplever en stor opmærksomhed fra kunderne på det her med bæredygtighed. Så det har været naturligt for os at undersøge, hvad det er, der driver danskerne, så vi kan forsøge at indrette fremtidens produkter mere præcist. Og her er det interessant at se, at det lader til, bæredygtighed til en vis grad trumfer det rene afkast, og at bæredygtighed er en stærk motivationsfaktor for at få folk, der måske ikke er aktive investeringskunder nu, til at overveje at blive det, siger Steffen Ussing, der er investeringsdirektør i Sydbank. Det skriver Ritzau.

barn, børn, fremtid
Ny undersøgelse viser at danskerne hellere vil investere i bæredygtige løsninger og sikre børnenes fremtid end at investere i hvad der giver det største afkast (Foto: Sydbank)

Læs også: NEWS: Børn af rige forældre drikker mere

Dagens billede: En 19-årig dansk forsker vandt EM i videnskab

https://www.instagram.com/p/B2jsrOlnNiF/

· Mere fra samme kategori ·